Vi mennesker er født med evnen til at kende forskel på mange og få. Det er nemlig for længst bevist, at spædbørn kan se forskel på forskellige mængder. Nu har ny forskning vist, at hunde kan det samme.
Et hold forskere fra Emory University har nemlig fundet ud af, at hunde bruger de samme dele af hjernen til at tælle med, som mennesker gør.
Det betyder, at de dele af hjernen, som bearbejder tal, ikke har udviklet sig, siden mennesker og hundes veje skiltes for cirka 90 til 100 millioner år siden.
– Vi gik direkte til kilden selv og observerede hundenes hjerner, for at få en forståelse af hvordan hjernens neuroner opfører sig, når hundene får vist forskellige antal prikker,« forklarer Lauren Aulet, kognitiv psykolog.
Studiet bestod i, at 11 hunde blev trænet til at gå ind i en MR-skanner og ligge helt stille derinde. Her fik hundene vist billeder af forskellige mængder prikker, og forskerne kunne se, at hundene brugte de samme områder af hjerne, som mennesker bruger når vi tæller.
Samme sted i hjernen blev ikke aktiveret, når prikkernes størrelse eller placering blev ændret.
Hundene reagerede altså specifikt på antallet at prikkerne frem for størrelse og placering.
Studiet peger således på, at hunde kan bearbejde tal, uanset om mennesker træner dem til det eller ej.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse