Hvis du besøger Vejen Idrætscenter i den kommende weekend fredag til søndag, vil sandsynligheden for at møde en hund være næsten lig hundrede. Dansk Kennel Klub afvikler nemlig en tredages udstilling med over 2.500 hunde tilmeldt hver dag. Weekenden vil byde på konkurrencer om at blive både den bedste i sin egen race, men også fælles konkurrencer, hvor samtlige racer mødes og konkurrerer om i sidste ende at blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Udover konkurrencerne byder udstillingerne også på masser af stande, hvor du kan købe alt en hundeelskers hjerte kan begære.
Stort og småt, korthåret og langhåret
Selvom det kaldes for en ”udstilling”, så er hundeudstillinger reelt et dyrskue. Det er nemlig tre dage, hvor du dels kan opleve et kæmpe ”cuteness overload”, men også få mulighed for at opleve menneskets bedste ven i 245 forskellige versioner og give et indblik i hvordan hunderacerne ikke bare er forskellige udenpå, men også indeni. Med over 6.500 tilmeldte hunde fra fredag til søndag vil du være garanteret kontrastfyldte hundeoplevelser, idet du kan gå fra ét område af udstillingen med 48 af de mindste chihuahua’er til et andet område med 63 af de kæmpe grand danois. Du kan også opleve 26 forskellige terrier-racer og alle seks retriever-racer er repræsenteret, hvori nogle af landets mest populære racer – labrador retriever (nr. 1) og golden retriever (nr. 3) – er inkluderet. Kort sagt: om du ønsker at vide mere om store hunde eller små hunde, jagthunde eller selskabshunde, hunde med lang pels eller ingen pels; så er Vejen Idrætscenter stedet at være i denne weekend.
Dansende hunde
Det er ikke kun hundens skønhed, der hyldes i den kommende weekend. Hundens – og ikke mindst førerens – evner sættes også på prøve. Lørdag kan du opleve dygtige hunde konkurrere i Heelwork to Music (Dog Dancing), som i sin enkelhed går ud på, at hund og fører skal fremvise et program tilpasset musik og hvori der skal indgå bestemte lydighedselementer. Det er en klassisk repræsentation af fantastisk hund- og fører-samarbejde. Konkurrencerne starter kl. 9.15.
Dét for børn – og barnlige sjæle
Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand, der ligger i standområdet. Her kan børnene udfolde deres kreative evner i stor stil, da der vil være mulighed for både at tegne og lave perleplader, sin egen dyremaske, sin egen kæphest, perlehalskæde/-armbånd, samt nøgleringe. Kæphesten kan efterfølgende få sin første ridetur i den afmærkede ring ved standen, hvor de modige kæphesteryttere også kan afprøve spring.
Imens er forældre velkommen til at få en god snak om livet med hund og eventuelt racevalg.
Hundevelfærd i højsædet
For Dansk Kennel Klub er det vigtigt at hundene altid har godt – både hjemme og når de er med os. Derfor er hundenes trivsel også et fokuspunkt, når der afvikles hunde-arrangementer og hundeudstillinger. For at tydeliggøre nogle af de områder, hvor hundenes velfærd er i fokus, har DKK udarbejdet en såkaldt ”velfærdsplakat”, der er synlig rundt omkring på udstillingen. På plakaten ses en række illustrationer, der signalerer hvordan DKK forventer at deltagerne håndterer eller tager hensyn til hundene, når de deltager i arrangementet. De skal altså ses som en række henvisninger hvordan vi sikrer at hundene få de bedste rammer og den bedste trivsel i løbet af udstillingen, mener adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen:
– Plakaten er blevet taget virkelig godt imod. Hundeejerne vil jo gerne gøre det godt for deres hunde, men der er meget at se til og måske er de lidt distræte. Plakaterne er synlige og minder deltagerne om hvad vores kodeks for god dyrevelfærd er. Der er deltagere fra udlandet og der kan også være forskel på, hvordan man håndterer hunde rundt om i Europa. Tegningerne er lette af afkode for både inden- og udenlandske udstillere, og skal ses om en venlig påmindelse om, at vi tager hundenes trivsel alvorlig, og at de skal have det godt mens de er på udstilling. Vi oplever heldigvis også, at udstillerne er rigtige gode til at følge vores anbefalinger, og de og deres hunde har det skønt sammen.
Hvem, hvor og hvornår?
Der er fuldt program alle tre dage. Indgangene til arrangementet åbner allerede kl. 7.45, og det er muligt at købe entrebillet til en eller alle dage. Konkurrencerne starter kl. 09.00 med eksteriørbedømmelser af de 249 forskellige racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om at blive dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Alle venlige og lovlige hunde er velkomne, dog skal alle firbenede være ældre end 3 måneder og behørigt vaccineret.
Udstillingens adresse:
Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen.
Udstillingen foregår udendørs.
Billetpriser:
Voksne: kr. 65,- pr. dag. Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag. Børn under 6 år: gratis. Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn). Entré for gæstehund: kr. 36,-
Fra den 6. til 9. marts 2025 åbner NEC i Birmingham dørene for Crufts, verdens største hundeshow, hvor tusindvis af hunde og deres ejere samles for at fejre hundenes mangfoldighed og færdigheder.
Den smukke og elegante samojedehund Bullet imponerede dommerne og publikum og sikrede sig sejren i en af årets mest prestigefyldte konkurrencer.
Den talentfulde juniorhandler Simone Riisgaard Kristiansen imponerede dommerne og sikrede sig sejren i juniorhandling-finalen ved Dansk Kennel Klubs prestigefyldte Show of Winners.
Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS.
I forbindelse med udstillingen i Fredericia havde vi en konkurrence, hvor man kunne vinde et foto i størrelse 30x40. Vinderne er nu fundet
Mike og Gina glemmer aldrig dette års hundeudstilling i Herning. Til søndagens racebedømmelse af boxer gik Mike på knæ til præmieoverrækkelsen, og Gina sagde ja
Lørdagens juniorhandling fik en velkendt vinder, som må siges at have prøvet det før. Sejren kom efter en flot konkurrence
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen