Når Dansk Kennel Klubs årlige hundeudstilling på Bornholm løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.
– Hvert år formår Bornholm at rumme tusindvis af mennesker til Folkemødet. I vores verden er det her »hundenes topmøde« i øen i søen, og derfor sætter vi alle sejl til for at afvikle det både godt og sikkert for alle, både to- og firbenede, forklarer Wilfred Olsen, der er formand for Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.
– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til at komme tilbage i år. I Dansk Kennel Klub elsker vi at holde hundeudstilling på Solskinsøen; det er uden tvivl årets hyggeligste udstilling - der er altid en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller Wilfred Olsen.
Ansvarlig arrangør
Hundeudstillingen løber over to dage og samler ikke bare hunde og mennesker fra alle dele af landet - der kommer desuden deltagere fra alle de nordiske lande, inkl. Island samt bl.a. Holland, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn, men formanden understreger, at arrangørerne har truffet alle mulige forholdsregler.
– Det ligger os meget på sinde at være ansvarlige arrangører, og derfor har vi i DKK under hele pandemien fulgt udviklingen tæt, og vi afvikler vores arrangementer helt i tråd med myndighedernes gældende retningslinjer og naturligvis med dyb respekt for udviklingen af coronasmitten i samfundet, forklarer Wilfred Olsen.
Alle deltagere, medarbejdere og frivillige hjælpere skal derfor forud for udstillingen have erhvervet sig et gyldigt coronapas, og arrangørerne opfordrer desuden både deltagere og tilskuere til at benytte mundbind ved f.eks. kø ved indgange, madboder og lignende.
– Desuden har vi som arrangører udarbejdet den af myndighederne krævede ”sundhedsplan” for større arrangementer, hvori vi bl.a. ved gennemgang af udstillingspladsen har identificeret de hot-spots, hvor der typisk er mest ”run” på, dvs. de steder, hvor folk stimler sig sammen, f.eks. ved indgangene og madboderne. Det har vi derfor taget højde for under planlægningen, og vi har iværksat forskellige initiativer, f.eks. udvidelse af p-forholdene, ekstra indgange, teltzoner, afstand og tydelig skiltning, for at gøre udstillingerne coronasikre – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen.
Mød drømmehunden
Drømmer du om at inkludere en ny firbenet kammerat i hjem og hjerte, så er en hundeudstilling det helt rigtige udgangspunkt. Og det uanset om du drømmer om at få et knus af den bamsede sankt bernhardshund, der stammer fra de schweiziske alper – eller om at løbe om kap med den elegante, men lynhurtige afghanske mynde. Eller måske drømmer du om at se vores nationale sejtrækker, grønlandshunden, spille med musklerne på daglig basis? Du kan møde dem alle, og 182 andre hunderacer, i løbet af weekenden:
- Du kan ikke købe en hund med hjem fra en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du selv eller måske børnene er på vej til at forelske sig hovedkulds i, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen og fortsætter:
- En hundeudstilling er en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien.
Selv om hundeudstillinger nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund nemlig ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:
- De enkelte hunderacer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt, fortæller Lise Lotte Christensen.
Har du allerede besluttet dig for en hunderace, eller har du hund i forvejen, får du rig mulighed for at købe lidt nyt med hjem i en af de mange boder med specialprodukter til hund og ejer.
Mere information:
Udstillingens adresse:
Rønne Stadion Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne
Bemærk, at udstillingen foregår udendørs.
Adgangspriser:
Voksne: kr. 60,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 10,- pr. dag.
Børn under 6 år:. Gratis
Familiebillet (2 voksne + 3 børn) kr. 120,- pr. dag.
Entré for gæstehund (+ 3. mdr): kr. 30,- pr. dag
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Tak for en fantastisk weekend på Bornholm. Nu er billederne klar
Så er billederne fra Bornholm på nettet
Så er det blevet søndag, og igen i dag skal vi se en masse smukke hunde i Rønne. Her får du en liste over, hvor du finder hundene
Bornholms Politi opgav onsdag at finde gerningsmanden bag barberblade i skinke
Overvejer du at lægge vejen forbi hundeudstillingen i Rønne, så er det en god ide at have lidt sparepenge med. Der er nemlig masser af fristelser for hundemennesker
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.