I weekenden fik Nordre Dyrehospital besøg af to hunde, der var alvorligt syge med blodig diarre og opkast. Symptomerne er ikke ualmindelige for hunde, men det er ikke normalt, at hunde bliver så syge af det, som de to hunde var.
– Vi ved ikke endnu, hvad det præcis handler om, da de nærmere undersøgelser stadig pågår, men vi formoder, at det drejer sig om en bakteriel eller en virusinfektion. Altså at hunden sætter snuden i noget afføring fra andre hunde – og så bliver de smittet den vej, skriver Dyrehospitalet på dets Facebookside.
Over for TV2 Østjylland fortæller Catina Frydendal, dyrlæge hos Nordre Dyrehospital, at man afventer laboratoriesvar på de to patienter, og indtil da opfordrer hun hundeejere i området om at have ekstra god hygiejne.
– Vi opfordrer altid til god hygiejne. Saml op efter din hund og forsøg at undgå, at de spiser efterladenskaber fra andre dyr. Hvis man har mistanke om, at ens hund er syg, så bør man ikke lufte den i områder, hvor den kan smitte andre hunde, siger hun til TV2 Østjylland.
Derudover opfordrer dyrlægerne til, at man holder øje med følgende symptomer:
Vi følger naturligvis sagen
En hund fra Helsingør døde i sidste uge efter et kort sygdomsforløb. NU advarer dyrlægen danske hundeejere
– Det kan ske, at hunde har været i berøring med bakterier og virus og derfor kaster op og/eller får diarre. Der er i sig selv ikke noget farligt i, at hunden kaster op eller har diarre, det er blot kroppens måde at beskytte sig på, forklarer dyrlæge
Bor man i den nordlige del af Sjælland er der risiko for, at ens hund får en slem omgang diarre. Dårligdommen smitter ikke kun hunde. Mennesker kan også blive ramt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste