Dansk Kennel Klub (DKK) har revideret sine dopingregler for at øge fokus og bevidsthed om problemstillinger i forbindelse med doping i aktiviteter (alle former for prøver, udstillinger, skuer, mentaltest og lignende) arrangeret af DKK eller samarbejdende organisationer i Danmark. Målet er at sikre god dyrevelfærd og et positivt konkurrencemiljø for alle deltagere.
Opdaterede regler og forbudte stoffer
Med de nye regler har DKK udarbejdet en liste over forbudte stoffer, som hunde ikke må være påvirkede af i konkurrencer og prøver. Listen kan findes på DKK’s hjemmeside, hvor man også kan læse om specifikke dispensationer, som DKK’s sundhedsudvalg allerede har taget stilling til.
Dispensationer skal fornyes
En vigtig ændring i de nye regler er, at alle tidligere udstedte dispensationer udløber den 1. marts 2025. Hundeejere, der har en dispensation, skal derfor sørge for at få den fornyet. Det gælder især for hunde, der er i behandling med medicin, som ellers ville være på dopinglisten.
Nogle dispensationsansøgninger vil dog ikke kunne fornyes. For eksempel vil brugen af Librela ikke længere kunne godkendes under de nye regler. Til gengæld vil andre dispensationer kunne genudstedes identisk med tidligere.
Læs mere og søg dispensation
For at sikre at hundeejere og deltagere i hundeaktiviteter er opdaterede på de nye regler, opfordrer DKK alle til at læse mere om dopingreglerne og ansøge om nødvendige dispensationer i god tid.
Mere information samt dopinglisten findes på DKK’s hjemmeside.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Dansk Kennel Klub er naturligvis også gået ind i arbejdet for at hjælpe hundene i Ukraine. Sammen med blandt andre Dyrenes Beskyttelse efterlyser de nu bure i alle mulige slags
Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Et hvalpekøb må ikke være tidsfordriv for karantæneramte skolebørn, mener Dansk Kennel Klub, der dog oplever, at danskerne i stigende grad køber hund med omtanke
Heldigvis er danske udstillinger populære hos internationale dommere. Derfor kan Dansk Kennel Klub tiltrække nogle fornemme af slagsen. En af dem er irske Paul Lawless
Årets anden udstillingsdag er i gang, og før vi kan udråbe årets første BIS, har flere tusinde hunde konkurreret om at komme med i Store Ring dagen igennem.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste