En hund eller en kat i hjemmet er i mange år blevet anset for at være med til at forbedre både den mentale og fysiske sundhed hos børn. Men ifølge en undersøgelse foretaget af den amerikanske non-profit tænketank RAND Corporation er det ikke sandt.
Ingen forskel på familierne
Undersøgelsen analyserede mere end 2.200 børn, som levede i familier med kæledyr i Californien. De blev sammenlignet med 3.000 familier uden hverken hund eller kat.
– Vi kunne ikke finde bevis for, at børn af familier med hund eller kat har det bedre med hensyn til deres mentale og fysiske helbred, siger Layla Parast, som er medforfatter af undersøgelsen og statistikker ved RAND Corporation.
Børn med ADHD og kæledyr
Forskerne fandt dog, at børn fra familier med kæledyr generelt havde bedre helbred, vejede lidt mere og var mere tilbøjelig til at være fysiske aktive sammenlignet med familier uden kæledyr. Og havde familiens barn f. eks. ADHD, hjalp kæledyret barnet til at være bedre til bl.a. at høre bedre efter og derfor generelt have forældre, som var mindre ængstelige på deres barns vegne.
Mange variable
I undersøgelsen tog forskeren højde for variable forhold såsom indkomst, sproglige forudsætninger, uddannelse samt hvilken slags bolig, familien havde. Og når disse forhold blev medtaget og analyseret forsvandt forskellene, og forskerne kunne ikke konkludere, at børn af familier med kæledyr havde et bedre mentalt og fysisk helbred. I alt inddrog forskerne over 100 variable i deres undersøgelse.
Læs mere her: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170807120516.htm
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
For et sted mellem 15-50.000 år siden blev hunden domesticeret af mennesket. Siden da har arten gennemgået en gennemgribende forandringsproces. Nu skriver Videnskab.dk at et nyt studie publiceret i tidsskriftet Biology Letters har fundet frem til at hundens logren med halen måske også er påvirket af mennesket.
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund