Mørket er ved at lægge sig over Danmark, og de lyse timer bliver færre og færre – men selvom mørke kan give en lyst til at blive inden døre, så skal hundene luftes alligevel.
Når vi bevæger os ud i skumring eller mørke, er vi i større risiko for at komme galt afsted i trafikken, men der er heldigvis flere ting, vi kan gøre for at blive mere synlige.
1. Brug pangfarver
På grå regnvejrsdage hvor lyset er sparsomt, også i dagtimerne, eller ved skumringstid inden solen helt er gået ned, kan kraftige neonfarver hjælpe til at gøre dig mere synlig. En pang-farvet jakke eller et par neonfarvede bukser fanger lettere bilisternes opmærksomhed, end mørke eller afdæmpende farver. Forskning fra Aalborg Universitet og Trygfonden viser, at risikoen for at blive ramt i trafikken falder med op til 48%, hvis du har kraftigt farvet tøj på.
2. Brug reflekser
Reflekser gør dig markant mere synlig i skumring og i mørke, og med en godkendt refleks kan du ses på 140 meters afstand. Ifølge det Transportøkonomiske Institut i Norge, nedsætter det risikoen for at blive påkørt med omkring 85%.
3. Brug lys
Lygter er en effektiv måde at blive set på, hvis de placeres rigtigt. Der findes et væld af lygter i forskellige udformninger og typer, der kan hjælpe med at gøre både dig og din hund mere synlig i trafikken. Med en lygte, der har samme lysstyrke som en godkendt cykellygte, kan du ses på minimum 300 meters afstand.
Kilde:
www.trygfonden.dk
Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.
København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden
Hvad skal du lave i weekenden 28. og 29. maj? Du kunne bruge weekenden på Lilleskov Slot ved Give
Selvom man ikke er så stor, så kan man da godt lade som om. Sådan kunne denne fine mittelspitz godt tænke. Billedet er taget af Nadia Odgaard Amling fra Sunds
Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier
Ane Andersen træner og konkurrerer i rally og lydighed med sin golden retriever Aqua, selvom hun sidder i kørestol. Nu er de udtaget til at konkurrere om årets hund i rally øvet
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse