Cecilie Sandbu, hendes far og hendes børn oplevede i sidste uge det, som mange hundeejere i Norge frygter i disse dage.
Deres syv år gamle irske setter, Bianca, begyndte torsdag at kaste op, hvilket de to ejere ikke gjorde noget særligt ud af, da det jo er ganske normalt for hunde.
Natten til fredag var Bianca hos Cecilies far. Her havde hun haft blodig afføring på gulvet. Faren kunne også konstatere, at Biancas almentilstand var dårlig, hvorfor han valgte at køre hende til dyrlægen.
Dyrlægen forsøgte at tage hendes temperatur, mens blodet løb ud af den stakkels hund. Hjerterytmen var så lav, at den ikke kunne måles.
Lige der, mens dyrlægen forsøgte at tage hendes temperatur, kollapsede Bianca. Hun var død.
– Hun var en vigtig del af vores familie og hun betød en masse for os. Hun var en smuk, trofast, aktiv og livsglad fuglehund med masser af personlighed. Altid klar til en tur. Hun elskede at løbe i skoven, på fjeldet og sejle i båd. Hun var altid glad for at se os, og hun bidrog med masser af glæde til familien. Hun fik os altid til at le. Hun var en hund, men mest af alt var hun et medlem af familien, en turkammerat og en kær ven. Vi elskede hende højt og savner hende hver eneste dag. Jeg håber, at der ikke er flere hundeejere, der skal opleve den ubegribelige sorg, vi er i nu. Vi kan ikke få Bianca tilbage, men vi kan advare andre. Det er en trøst, at hun levede et kort, men et rigtig godt liv, fortæller Cecilie Sandbu til hunden.dk
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Den snart 4-årige bichon frisé Sigurd er en af de hunde, der har været ramt af den dødelige sygdom i Norge. Heldigvis endte det godt. Her får du hele historien
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?