Akut hæmoragisk diarré hos hunde

10-10-2019 08:24, af Astrid Gerd Holtet

Akut hæmoragisk diarré syndrom ses hos hunde hele året, men i vinterhalvåret stiger antallet af tilfælde

Akut hæmoragisk diarré syndrom er en sygdom, hvor hunden pludseligt udvikler en blodig diarré, og ofte kaster hunden også op i starten af sygdomsforløbet. Hunde kan udvikle sygdommen hele året, men der er en tendens til, at antallet af tilfælde stiger i vinterhalvåret. Årsagen til hvorfor hunde udvikler sygdommen er ikke helt klarlagt, men det menes at det blandt andet kan skyldes giftstoffer dannet af bakterien Clostridium perfringens.

Symptomer på akut hæmoragisk diarré syndrom

Det mest karakteristiske symptom ved akut hæmoragisk diarré syndrom, er den pludseligt opståede blodige diarré. Afføringen kan indeholde store mængder af blod, og det kan se ganske voldsomt ud. Mange hunde begynder også at kaste op i starten af sygdommen – og nogle gange inden diarrén begynder. Opkastet kan være med eller uden blod.

Udover opkast og diarré, kan hunden vise tegn på nedstemthed og træthed. Da diarréen giver anledning til et udtalt væsketab, kan tegn på dehydrering også ses.

Fremtiden for en hund med akut hæmoragisk diarré syndrom

Hvor alvorlig sygdommen er, kan være meget forskelligt. Nogle hunde påvirkes ikke særligt meget, mens det hos andre hunde hurtigt kan udvikle sig til en livstruende tilstand. I de fleste tilfælde vil støttende behandling med blandt andet væsketerapi være nødvendigt, og med den rette behandling er prognosen god.

Blodig diarré kan ses som symptom ved en lang række sygdomme. Udvikler din hund blodig diarré bør du altid kontakte din dyrlæge. 

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Fra HUNDEN: Ven med en hund – når børn og hunde bliver venner for livet

27-06-2025 06:42, af Karina Green Damsgaard

Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.

Jagttræneruddannelse på hundens præmisser

19-06-2025 06:54, af John Frank Ahm

Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.

Vandsøgshund leder efter Maria

26-11-2020 14:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I oktober forsvandt Maria From Jakobsen fra sit hjem i Frederikssund. Netop nu leder en af politiets hunde efter spor af hende i Roskilde Fjord ved Selsø

World Champion of Champions

28-10-2011 14:45, af Tine Luther
Som markering af afslutningen af FCI’s 100–års jubilæum arrangeres en udstilling, hvor hundene konkurrerer om titlen ”FCI Centenary World Champion of Champions”. 13 danske hunde er med.

Dansk juniorhandler strålede i Slovenien

24-11-2024 13:57, af Cecilie Friis Amstrup

Amalie Grønborg og hendes samojedehund Ellie imponerede med selvsikkerhed og stærk kontakt ved International Platinum Slovenian Winner Dog Show tilbage i oktober, hvor de sikrede sejren blandt 57 unge deltagere fra hele Europa.

Fritlevende ulve i Danmark

11-02-2012 08:56, af Tine Luther
Nogle danskere er af den mening, at det vil være fint at sætte ulve ud i den danske natur. Med baggrund i de problemer, ulve forårsager i Sverige, herunder angreb på hunde, siger Jægerforbundet nej tak!

Forebyg lopper nu

20-10-2015 12:33, af Tine Luther
Efter sommerens høje luftfugtighed er der øget risiko for, at der er kommet lopper i dit hjem. Hunde får kattelopper, og hvis du ikke forebygger loppeangreb, kan dit hjem i løbet af få uger blive invaderet af tusindvis af lopper. De er i sig selv irriterende, men de kan desuden give allergi.

Spiser din hund sin afføring?

08-05-2023 13:35, af Astrid Gerd Holtet

Nogle hunde spiser deres egen afføring – og det kan være frustrerende for ejerne. Men er det udtryk for unormal adfærd hos hunden eller er der en helt naturlig forklaring? Det har et amerikansk forskerhold undersøgt 

Hundene står i kø til jobbet som besøgshund i hele landet

24-05-2013 12:29, af Tine Luther
I dag og i de kommende fire dage besøger flere end 250 hunde og deres ejere plejecentre i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Vamdrup, Greve og Birkerød, hvor TrygFonden Besøgshunde inviterer til session. Hundene skal undersøges af en dyrlæge og testes på en særlig forhindringsbane. Hvis hundene klarer testene, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, som besøger de ældre og demensramte på plejecentre i hele landet.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?