Akut hæmoragisk diarré syndrom er en sygdom, hvor hunden pludseligt udvikler en blodig diarré, og ofte kaster hunden også op i starten af sygdomsforløbet. Hunde kan udvikle sygdommen hele året, men der er en tendens til, at antallet af tilfælde stiger i vinterhalvåret. Årsagen til hvorfor hunde udvikler sygdommen er ikke helt klarlagt, men det menes at det blandt andet kan skyldes giftstoffer dannet af bakterien Clostridium perfringens.
Symptomer på akut hæmoragisk diarré syndrom
Det mest karakteristiske symptom ved akut hæmoragisk diarré syndrom, er den pludseligt opståede blodige diarré. Afføringen kan indeholde store mængder af blod, og det kan se ganske voldsomt ud. Mange hunde begynder også at kaste op i starten af sygdommen – og nogle gange inden diarrén begynder. Opkastet kan være med eller uden blod.
Udover opkast og diarré, kan hunden vise tegn på nedstemthed og træthed. Da diarréen giver anledning til et udtalt væsketab, kan tegn på dehydrering også ses.
Fremtiden for en hund med akut hæmoragisk diarré syndrom
Hvor alvorlig sygdommen er, kan være meget forskelligt. Nogle hunde påvirkes ikke særligt meget, mens det hos andre hunde hurtigt kan udvikle sig til en livstruende tilstand. I de fleste tilfælde vil støttende behandling med blandt andet væsketerapi være nødvendigt, og med den rette behandling er prognosen god.
Blodig diarré kan ses som symptom ved en lang række sygdomme. Udvikler din hund blodig diarré bør du altid kontakte din dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Hunde kan også få kræft, og ved nogle kræfttyper kan kemoterapeutisk behandling være en mulighed – med hvad er kemoterapi, og hvordan påvirker det hunden?
Tandpine er et problem for mange, men det er ikke kun mennesker, som kender til den dunkende fornemmelse i mundens indre. Hunde får også ondt i tænderne, men da de ikke kan tale, må hundeejeren være ekstra opmærksom på området. Slip for dyre tandlægebesøg med seks råd til god mundhygiejne hos hunden
På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.