Dumpede killinger, en hjort med geviret viklet ind i affald og hvalpefabrikker. I knap 10 år har Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 hjulpet dyr i nød hver eneste dag, døgnet rundt.
I begyndelsen af december så det imidlertid sort ud for hjælpen til de danske dyr. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 var nemlig blevet tildelt markant færre penge i Regeringens Finanslovsudkast 2021. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 fik i 2019 alene 124.000 opkald fra bekymrede borgere angående et dyr i nød. Det resulterede i 78.000 sager og i alt har tjenesten modtaget mere end 1 million opkald, siden 1812 startede for knap 10 år siden.
I det nye Finanslovsudspil var der kun afsat 2 million kr., og det er 6 millioner kroner færre end i 2020, og driften af 1812 så derfor umulig ud.
Politisk velvilje gjorde, at der er blevet afsat penge til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i år. I forliget om Politiet, som blev forhandlet på plads politisk i december, blev der afsat kr. 2 millioner til vagtcentralen i perioden 2021 – 2023. Dertil har en gavmild bestyrelse i Landbrugslotteriet besluttet at bruge 1 million kroner af overskuddet på 1812 i 2021.
– Vi er de involverede aftaleparter dybt taknemmelige. De i alt 5 millioner kroner betyder nemlig, at vi kan drive 1812 videre i 2021, så vi kan blive ved med at redde danske dyr i nød. 1812 varetager en vigtig samfundsopgave, og vi kan nu forsikre alle danskere om, at vi med den nye støtte er klar til at løfte opgaven igen i år. Det er en meget glædelig nyhed at kunne gå ind i det nye år med, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.
Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød
Det var en glad direktør for Dyrenes Beskyttelse, vi fangede på telefonen her til morgen
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
Opgaven var vokset ejeren over hovedet. 12 gravhunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelse, hvoraf to hvalpe var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives
Vær med til at skabe julestemning for dyrene på internaterne. Lige nu er der mere end 1.000 dyr, der venter på et nyt hjem på Dyrenes Beskyttelses 8 internater. Giv dem en julegave, som sikrer hjælp og omsorg til de mange dyr, der ikke er så heldige at have en god og kærlig familie at holde jul hos
Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder
Mandag aften indgik regeringen en aftale med De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet om finanslov for 2020. Med aftalen har politikerne afsat 6 mio. kr. til den fortsatte drift af Dyrenes Beskyttelses vagtcentral
Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.