Der er stemmer i dyrevelfærd

21-11-2017 17:22, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Er dyrevelfærd en del af kommunalpolitik? 
Det er svært at gennemskue, hvilke dele af kommunalpolitik dyrevelfærd optræder i. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse ved hjælp af Epinion, som trods alt viser, at mere end hver tredje borger er tilbøjelig til at stemme på en lokalpolitiker, der fører en dyrevenlig politik.

Hvor er dyrevelfærden i kommunalpolitik?
I dag skal der stemmes til kommunalvalget og regionsrådsvalget. Men tænker du over, hvilken dyrevelfærdspolitik din kandidat eller dit parti har?

Dyrevelfærd indgår i mange forskellige dele af kommunalpolitik, selvom dyrevelfærd sjældent optræder som en selvstændig dagsorden eller emne til de politiske debatter og møder. I stedet kan dyrevelfærd optræde i kommunernes ansvarsområder, såsom børnepasning, folkeskoler, naturpleje og miljøplanlægning. 

Dyrenes Beskyttelse har i en pressemeddelelse samlet en række områder, som er værd at holde øje med, hvis du vil stemme dyrevenligt til dagens kommunalvalg. 

Det første område er offentlige køkkener. Her spiller økologi en stor rolle. Kommunens plan for de offentlige køkkener, som laver mad til eksempelvis plejehjem og institutioner, kan have retningslinjer om brug af økologiske fødevarer til deres madlavning, og her bliver kommunalpolitik dyrevenligt. 

Et andet område er biodiversitet og naturområder. Fredning og plejning af nye og gamle naturområder handler for kommunalpolitikerne om, hvordan de planlægger sammenspillet mellem by og natur. Her spiller dyrevelfærd også en kommunalpolitisk rolle.

Det sidste område, som Dyrenes Beskyttelse fremlægger som værende dyrevenligt kommunalpolitik, handler om ejerløse katte. Her påpeger Dyrenes Beskyttelse, at der er mange kommuner, som ikke tager ansvar for deres ejerløse katte, og det forringer dyrevelfærden

Læs også

Efterlad aldrig din hund i en varm bil

06-06-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser

Haslev-sagen: Nu er 53 hunde overdraget til Dyrenes Beskyttelse

22-01-2013 14:45, af Tine Luther
Siden sidste tirsdag har Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde modtaget 53 hunde fra den omblæste Kennel Hof-Joy ved Haslev (ikke DKK-kennel). Nogle af hundene var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives. Se tv-indslag om sagen via denne nyhed.

Hvalpefabrikker og smiley-ordningen

25-07-2017 21:44, af Anne Ekenberg

Igen i går gik bølgerne højt, da DR1 havde et indslag i TV-avisen om hvalpefabrikker. I indslaget fortalte DR’s journalist, at Dyrenes Beskyttelse alene i dette halvår er rykket ud til intet mindre end 23 hvalpefabrikker, og hvis det fortsætter sådan, bliver 2017 et rekordår på den kedelige måde.

Hund reddede Susannes liv

21-11-2018 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom

Vil du deltage i fokusgruppe?

27-03-2014 13:10, af Tine Luther
Deltagere søges til fokusgruppe, der skal drøfte indholdet i kampagnen "Klar til hund", der tilrettelægges af Dansk Kennel Klub, Den Danske Dyrlægeforening og Dyrenes Beskyttelse.

Flere plejefamilier til svigtede dyr

08-05-2018 14:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært

QUIZ: Dyrevelfærd på EDS

12-05-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Dansk Kennel Klub har ekstra stor fokus på dyrevelfærden på European Dog Show. Her kan du quizze lidt i reglerne

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse