Der er stemmer i dyrevelfærd

21-11-2017 17:22, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Er dyrevelfærd en del af kommunalpolitik? 
Det er svært at gennemskue, hvilke dele af kommunalpolitik dyrevelfærd optræder i. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse ved hjælp af Epinion, som trods alt viser, at mere end hver tredje borger er tilbøjelig til at stemme på en lokalpolitiker, der fører en dyrevenlig politik.

Hvor er dyrevelfærden i kommunalpolitik?
I dag skal der stemmes til kommunalvalget og regionsrådsvalget. Men tænker du over, hvilken dyrevelfærdspolitik din kandidat eller dit parti har?

Dyrevelfærd indgår i mange forskellige dele af kommunalpolitik, selvom dyrevelfærd sjældent optræder som en selvstændig dagsorden eller emne til de politiske debatter og møder. I stedet kan dyrevelfærd optræde i kommunernes ansvarsområder, såsom børnepasning, folkeskoler, naturpleje og miljøplanlægning. 

Dyrenes Beskyttelse har i en pressemeddelelse samlet en række områder, som er værd at holde øje med, hvis du vil stemme dyrevenligt til dagens kommunalvalg. 

Det første område er offentlige køkkener. Her spiller økologi en stor rolle. Kommunens plan for de offentlige køkkener, som laver mad til eksempelvis plejehjem og institutioner, kan have retningslinjer om brug af økologiske fødevarer til deres madlavning, og her bliver kommunalpolitik dyrevenligt. 

Et andet område er biodiversitet og naturområder. Fredning og plejning af nye og gamle naturområder handler for kommunalpolitikerne om, hvordan de planlægger sammenspillet mellem by og natur. Her spiller dyrevelfærd også en kommunalpolitisk rolle.

Det sidste område, som Dyrenes Beskyttelse fremlægger som værende dyrevenligt kommunalpolitik, handler om ejerløse katte. Her påpeger Dyrenes Beskyttelse, at der er mange kommuner, som ikke tager ansvar for deres ejerløse katte, og det forringer dyrevelfærden

Læs også

Dumpede hunde i Danmark

24-07-2014 14:33, af Tine Luther
Dyrenes Beskyttelse melder, at det vrimler ind med dyr i elendig tilstand. Det er ikke bare katte – også hunde bliver ”tørret af”, når ejerne fortryder anskaffelsen.

Stor utilfredshed med dom i terpentinsag

16-12-2019 14:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Retten i Holbæk har afsagt dom i sagen om de såkaldte terpentinhunde. Begge sider er utilfredse med afgørelsen

Dyrenes Beskyttelse finder døde hunde i skraldespand

25-03-2020 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af denne måned blev Dyrenes Beskyttelse kaldt ud til et hjem ved Juelsminde. De hunde, de fandt så umiddelbart raske ud, men der gemte sig flere ting i huset

Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private

15-12-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant

Internathundens hverdag er fyldt med omsorg og aktivering

07-02-2025 08:14, af Cecilie Friis Amstrup

Personalet på Dyrenes Beskyttelse Aarhus gør en stor indsats for at sikre, at hundene får en tryg og stimulerende hverdag

Kæledyrene har hjulpet danskerne gennem krisen

22-05-2020 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse

Giv ikke dyr i julegave

06-12-2018 08:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julen står for døren, og det kan være fristende at give en man holder af et blødt og sødt kæledyr. Men det skal man holde sig fra, mener Dyrenes Beskyttelse. Læs her hvorfor

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.