Falsk drægtighed er noget de fleste ejere af ikke-steriliserede hunhunde har været igennem. Det starter oftest et par måneder efter løbetiden – på det tidspunkt hun skulle have født, hvis hun var blevet drægtig. Det kan opleves meget irriterende for både de to-benede og hunden selv, da hun kan ændre sig markant.
Symptomer
Hunden tror, at hun skal have hvalpe og ændrer adfærd. Hun kan få forstørret bug og mælkekirtler (slikker på dem) samt mælk i kirtlerne. Hun bygger rede og graver huler, indsamler legetøj m.m. og passer det som hvalpe. Hun kan ændre appetit/vandindtag og evt. få vé-lignende sammentrækninger af maven. Hun kan også blive aggressiv.
Årsag
Falsk drægtighed hos hunde skyldes især hormonet prolaktin, der bliver dannet i hypofysen. Prolaktin medfører vækst af brystkirtlerne under drægtighed og stimulation af mælkeproduktionen efter fødslen.
Sådan kan du selv hjælpe din hund
Du kan hjælpe din hund hurtigere og nemmere igennem fasen med falsk drægtighed ved at afbalancere prolaktinproduktionen.
Brug disse 2 punkter fra Vivians bog Tryg og tilfreds, Gyldendal:
Gentag gerne flere gange dagligt. Gør det til en vane, når du alligevel kæler med din hund.
Vivian Birlie har skrevet endnu et blogindlæg. Denne gang er det første afsnit i en lille serie om Sally
Her får du endnu et blogindlæg fra Vivian Birlie, der blandt andet arbejder med zoneterapi til hunde, hvor hun fortæller om et punkt, der kan give hunden ro
Vivian Birlie har haft en rigtig hård oplevelse med sin hund Alma. Her fortæller hun om den svære tid
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet