Virkelighedens Lassie er en basset

24-04-2018 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Benjamin Thorsen fredag skulle ud at nyde solen i skoven, blev det en skovtur han sent kommer til at glemme. Det skyldes især en flot indsats af hans hund, Malte

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto: Facebook

I fredags fejrede solen for alvor, at foråret er kommet. Det dejlige vejr trak mange mennesker og dyr af huse og ud i naturen. Et af disse mennesker var 46-årige Benjamin Thorsen. Hans skovtur blev dog ikke som alle andre.

Pludselig lå han nemlig på jorden ved siden af sin elscooter. Benjamin Thorsen er halvsidig lammet og hans ene fod sad fast. I 5 timer lå han i skovbunden og råbte på hjælp. Men han og hans hund, Malte, som er er en basset, havde bevæget sig så langt ind i skoven, at hans råb var forgæves. Efter en time på den kolde jord forsvandt Malte fra Benjamin Thorsen, hvilket gjorde den forulykkede mand nervøs.

– Jeg lå bare og skreg på hjælp. Men fordi vi var så langt inde i skoven, var der ikke nogen, der hørte mig. Jeg fik det også pludselig dårligt, da Malte var væk. For tænk nu, hvis der skete ham noget, siger Benjamin Thorsen.

 

Ulykke på ulykke
Før 2007 levede Benjamin Thorsen et helt almindeligt liv. Han havde et stort bilfirma, var forlovet og havde en schæferhund.

Pludselig en dag, ændrede alt sig. Benjamin fik en blodprop og blev halvsidig lammet. Han lå på hospitalet i et halvt år. Han kunne ikke længere gå. Schæferen blev meget overbeskyttende og gik til angreb, hvis nogen nærmede sig Benjamin. Derfor måtte han skille sig af med den.

Hans forlovede forlod ham og virksomheden gik konkurs. Ulykkerne væltede ned over ham, og han besluttede sig for at flytte ud i et gammelt sommerhus, han havde.

– Det var rart med et nyt sted. Her var der ingen, der kendte mig, og jeg kunne starte forfra, fortæller han.

Han anskaffede sig også en ny schæferhund, men måtte hurtigt indse, at han ikke kunne stimulere den i tilstrækkelig grad.

– Jeg syntes det var synd for den, og den fik et nyt liv, hvor dens behov blev tilgodeset, lyder det fra Benjamin Thorsen.

Han ville dog gerne have en hund igen, og mange foreslog ham at købe en lille hund.

– Men jeg kan ikke så godt lide små hunde. Derfor søgte jeg på Facebook, hvor jeg fortalte, hvad jeg kunne tilbyde en hund, siger han.

En dame på Øland så hans opslag. Hun boede på en gård med 120 køer, 8 heste, 10 katte, 6 hunde og 7 børn. De havde en basset, som hun mente var stresset, og hun troede, at den ville være det perfekte match til Benjamin, og hun havde ret.

– En basset er jo ikke en høj hund, men alligevel en stor hund. Det var kærlighed ved første blik. Vi sover sammen, vi spiser sammen og han stortrives, fortæller Benjamin Thorsen.

 

Ud i solen
Benjamin Thorsen fik sin elscooter efter at have fået Malte, og sammen har de taget flere ture ud i den skov, der ligger 300 meter fra deres fælles hjem.

– Nu har vi haft meget sne, så i den periode har vi ikke været så meget ude, men da sneen smeltede for nogle uger siden, begyndte vi igen, siger han.

Malte går altid ved Benjamins side, og da han en dag fik motorstop ude i skoven og måtte vente 9 timer på hjælp, stod hunden troligt ved hans side, som skulle den beskytte ham.

Da solen for alvor brød kulden i fredags, var det også den store skov, der var endemålet for de to venners tur. Stien langt inde i skoven var noget ujævn, og det var det, der havde forårsaget styrtet. Denne gang var Malte altså ikke blevet hos Benjamin. Den var væk.

– Pludselig hørte jeg en stemme over mit hoved. Jeg genkendte stemmen. Det var min bedste ven. Det viste sig, at Malte havde løbet gennem skoven og en masse mudder og hjem til min nabo. Hun havde undret sig over, at hunden var alene og helt mørkebrun af mudder. Derfor fik hun fat i min ven, som kunne se, at min elscooter var væk, fortæller Benjamin Thorsen.

Vennen gik derfor ind i skoven for at lede efter Benjamin, og heldigvis kom hun tæt nok på den forulykkede mand til, at hun kunne høre hans råb om hjælp.

Malte havde reddet Benjamin.

– Jeg er bare så stolt over, at min lille kluntede basse kunne regne ud, at han skulle handle og ikke bare pisse op af alle træer i en radius af 100 meter, som ellers ville være meget normalt af ham, lyder det fra en tydelig stolt og rørt hundeejer.   

 

Læs også

Har din hund en ægte Lassie gemt i sig?

14-04-2022 09:48, af Astrid Gerd Holtet

Vil din hund redde dig, hvis du kommer i nød? Måske, siger nyt studie fra Argentina, også selvom hunden ikke er trænet til det 

Hund reddede sin 78-årige ejer

09-03-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er fantastiske. Det ved vi. I Balle ved Silkeborg er der en hund, der nok får lidt ekstra godbidder de næste par dage

Hund reddede hikers liv

05-01-2022 12:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den otte år gamle alaskan malamute North reddede i weekenden sin ejers liv, da han var faldet under en vandretur i de kroatiske bjerge

Bassetklubben fylder 50 - Det skal fejres

29-06-2018 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden kan man være med til at fejre bassetklubbens 50-års jubilæum. 

Mød Vicki Berlin i HUNDEN

08-10-2010 07:41, af Wicky
Skuespiller og komiker Vicki Berlin fortæller om sit liv med basset hounden Walter

Petit basset griffon vendeen vandt Crufts

11-03-2013 12:44, af Tine Luther
Soletrader Peek A Boo stod I går som Best in Show på verdens støreste hundeudstilling. Danskopdrættet storpudel blev nr. tre i gruppen!

Snemanden sejrede i Herning

05-11-2016 22:41, af Kasper Larsson
Første udstillingsdag af to i Herning er overstået. Årets andensidste internationale udstilling, arrangeret af Dansk Kennel Klub sluttede med Hollandsk sejr. Best in Show blev grand basset griffon vendeen Frosty Snowman

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.