I det fyldte messeområde tæt på Store Ring finder man Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, som er Sveriges største smådyrshospital. Foran standen står et topmoderne bord, som tiltrækker mange besøgende. Det er ganske forstående. For når man kommer helt tæt på bordet, opdager man, at bordpladen i virkeligheden er en skærm. På skærmen kan man vælge forskellige dyr, som er blevet scannet ind af dyrlægerne.
Der er flere hunde, en enkelt kat og sågar en skildpadde.
Når man vælger et af disse dyr, kan man gå ind og kigge på selve dyret ved at skrælle hud, muskler, indvolde af i lag eller blotlægge indvolde eller knogler. På den måde kommer man gradvist længere ind i dyret, til man finder det sted, dyret har en lidelse.
En af de indscannede hunde har en tumor i hjernen, og den kan man zoome helt ind på og studere, mens man vender og drejer billedet af hunden for at fange den bedste vinkel.
Det er både imponerende og fascinerende at følge med i, og det er tydeligt, at de besøgende er af samme opfattelse.
– Selve visualiseringsbordet bygger jo på en CT-scanning, som vi har brugt i mange år. Det nye er, at vi nu kan bruge dette bord til at visualisere dyret og på den måde stille bedre diagnoser., fortæller dyrlæge Heidi Nilsen.
Visualiseringsbordet er kommet til verden i et samarbejde med visualiseringsvirksomheden, Interspectrals.
Det er meningen, at bordet skal bruges på videnskabscentre, på uddannelser og andre steder, hvor man kan bruge den nye visualiseringsplatform til at generere ny viden.
Dyrlægeklinikker vil også kunne bruge værktøjet til at vise dyreejerne, hvorfor nogle dyr er særligt udsatte for visse sygdomme.
Indtil videre er det dog kun Universeum i Gøteborg, der kan se frem til at få et visualiseringsbord i huset. Her vil besøgende i løbet af foråret kunne se et stort visualiseringsbord, hvor de kan få lov at kigge helt ind i dyrenes indre.
Og spørger man Heidi Nilsen er værktøjet ikke bare godt for videnskaben og dyresundheden.
– Det er også et rigtig sjovt stykke legetøj. Et dyrt men sjovt legetøj, siger hun.
Herunder kan du se en kort video af visualiseringsbordet
Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show.
Sikke en start. En fuldstændig fantastisk dag i Herning. Her får du lidt billeder og en enkelt video fra dagen
I weekenden mødte vi Birgit Seloy til Store Hestedag i Roskilde. Her fortalte hun om sagen med de stjålne hvalpe, der heldigvis er hjemme igen
Her får du de bedste billeder fra torsdag på MyDOG
Det er igen blevet Camille Marie Saugmann Ørbæks tur til at blogge, og hvad mon vinderen af juniorhandling i MyDOG sidste weekend blogger om? ..... Godt gættet. Det er dejlig læsning. Nyd det
Går man med en drøm om at blive årets opdrætter i DKK 2019, er vejen nu blevet en smule kortere, da sidste års vindere har valgt at tage en pause fra udstillingerne
Søndag tog Camille Marie Saugmann Ørbæk for alvor revanche i juniorhandling, da hun gav alle konkurrenterne på MyDOG bagpote og vandt det hele
Nu begynder aflysninger grundet corona også at melde sig for det kommende år
I denne weekend løber en af europas største hundeevents af stablen. MyDOG i Gøteborg besøges af mere end 9000 hunde og byder på noget for enhver hundeelskers smag
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.