Torsdag klokken 14.00 trådte Johanna Eriksson fra Weightpull Göteborg op på cafescenen på MyDOG. Her fortalte hun om den sport, som her været i gang i Sverige i cirka 15 år. Meget symptomatisk startede hun med at fortælle om sine egen oplevelser og om hvordan hendes hund ikke havde haft en eneste skade i de seks år, den har været med.
For med hendes ord anses weightpull som en højrisikosport, hvilket blandt andet betyder, at hundene skal gennem dyrlægetjek inden konkurrencerne.
– Det er svært at slippe af med det ry, at sporten er en højrisikosport. Vi vil gerne ændre det ry, da vi naturligvis ikke mener, sporten er farlig for hundene, sagde hun.
I den halve time, der var sat af til at fortælle om sporten, gjorde Johanna Eriksson meget ud af at fortælle det talstærke publikum, at weightpull er andet og mere end styrketræning.
– Vi træner lige så meget teknik, som vi træner styrke, fastslog hun fra scenen.
I den sidste del af oplægget fik Johanna Eriksson besøg af Martin Junhav og hunden Helmer, der er regerende europamester i -30 klassen.
Han fortalte lidt om sine egne erfaringer, og gjorde det klart, at weightpull ikke er for alle hunde.
– Jeg vil råde folk til at tage forbi en klub med hunden og lade den prøve sporten. Hvis den synes, det er sjovt, kan man jo bare begynde, sagde han.
Både Martin og Johanna lagde vægt på, at det skulle være sjovt at dyrke sporten.
– Det skal være sjovt for både ejer og hund, ellers bliver det aldrig godt, slog Johanna Eriksson fast, inden foredraget sluttede, og de to havde 13 minutter til at gøre sig klar til en opvisning i Store Ring.
En overraskende opvisning
Under foredraget havde Johanna Eriksson fortalt, at det var et problem, at flere af de racer, der bruges i sporten, er forbudt i Danmark og Norge. Derfor kan der ikke holdes internationale turneringer i disse lande.
Og da Martin gik på scenen, viste det sig da også, at hans hund, Helmer, var en amerikansk staffordshire terrier, der ganske rigtigt er på forbudslisten i Danmark.
Derfor havde man også en forventning om at skulle se nogle hårdtpumpede hunde ved opvisningen i Store Ring, og der var da også nogle rigtig skarpskårne eksemplarer blandt hundene. Men noget overraskende trissede også en smuk lille gravhund ind i ringen.
Men den lille skønhed viste sig at indeholde mere end bare ynde. Den kunne skam også trække med kæder og en lille vogn med en bamse, lykkedes det den også at trække rundt med.
De større hunde trak naturligvis større kæder, og på deres vogne blev der sat vaskeægte og ellevilde svenske børn, som fik sig en lille køretur på 4,8 meter i smukke ring.
Man kan sige og mene meget om weightpull, men opvisningen var fascinerende, og det var tydeligt, at hunden nød at arbejde.
Og så var det altså imponerende at se, hvor mange mennesker, der sad på tribunerne rundt om Store Ring. Sådan må det også gerne blive i Danmark .
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
I dette nye podcastafsnit kan du høre Yasmin Bøllehuus fortælle om weightpull og om hvordan man dyrker sporten på en sund måde for hunden
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund