300.000 kroner. Det er beløbet, som Salling Fondene har doneret til Dyreværnet, så det rullende dyrehospital, Frynseklinikken, kan køre rundt i Aarhus og hjælpe udsatte borgeres kæledyr. Frynseklinikken kommer til Bilka i Tilst lørdag 25. februar klokken 10-12 for at vise, hvordan arbejdet og bilen fungerer.
Salling Fondene har doneret til projektet for at støtte en gruppe mennesker, der i forvejen har det svært, så de kan få hjælp til at opretholde deres dyrs sundhed.
Frynseklinikken hjælper udsatte borgere med deres kæledyr ud fra princippet, ‘betal hvad du kan.’
– Vi har et princip om, at dyreejere skal tage ansvar for deres kæledyr. I 2021 fik vi i gennemsnit 45 kroner pr. konsultation. Vi har en udgift på cirka 1.500 kroner pr. konsultation, så det er en underskudsforretning for os. Vi bruger cirka 4 millioner kroner på projektet om året, og derfor er donationen fra Salling Fondene også kærkommen. Det er vigtigt for os, at kæledyrsejere udviser velvilje, og derfor er det heller ikke gratis, siger direktør i Dyreværnet, Henrik Knaack.
Når Dyreværnet vælger at hjælpe udsatte borgere med deres kæledyr, er det ud fra tanken om forebyggende arbejde, og at alle kæledyr skal have et godt hjem.
– Et af vores formål er at højne dyrevelfærden, og hvis vi hjælper udsatte borgere med deres kæledyr, er der større sandsynlighed for, at vi ikke ser dyrene igen, fordi de får hjælp til eventuelle problemer. For os er det vigtigt, at alle kæledyr har et godt liv. Når vores dyrlæge og assistent kommer til Bilka i Tilst, viser de, hvordan Frynseklinikken ser ud. Det er et godt projekt, der giver indblik i, hvordan vi arbejder, og hvordan det fungerer, siger Henrik Knaack.
Salling Fondene har støttet Dyreværnet for at være med til at højne dyrevelfærden hos socialt udsatte borgeres kæledyr. Det glæder varehuschef i Bilka i Tilst, Søren Hostrup, at Frynseklinikken kommer forbi varehuset, og at Salling Fondene kan være med til at gøre en forskel.
– Det er fantastisk, at Salling Fondene støtter sådan et projekt, og at vi har muligheden for, at Frynseklinikken kan komme forbi Bilka og vise bilen frem, så vores kunder og lokalområdet kan se, hvordan den fungerer, siger han.
Mandag den 1. november og tirsdag d. 2. november kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, til Bornholm. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Det er tredje gang, Frynseklinikken besøger Bornholm og tilbyder hjælp til de kæledyr, hvis ejer ellers har svært ved at få deres pelsede ven til dyrlægen
Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken
Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to
270 hunde var samlet på Amager Fælled lørdag, da Agria Dyreforsikring gennemførte “Agria Hundegåtur” for andet år i træk i Danmark. 13.500 kroner blev samlet ind, og pengene går i år til Dyreværnet
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Fra 14.00 - 15.00 i dag går Dyreværnet live på Facebook og fortæller om deres onlineserie, Langt over grænsen
Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie
I denne weekend afholder Agria en digital hundegåtur for alle med hund. Det er gratis at deltage, Dyreværnet får 10 kroner for hver hund, der deltager, så det er bare at komme i gang
Dyreværnet lancerede søndag et helt nyt projekt, hvor de vil hjælpe i de hjem, hvor overskuddet ikke er til at passe sine dyr
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.