Med 50.000 underskrifter kan Dyreværnet nu glæde sig over, at Freyas Lov bliver taget op i Folketinget. Flere borgerforslag er tidligere blevet forkastet i Folketinget på trods af mange underskrifter, men skal man tro politikerne, er der håb om, at Freyas Lov kan danne inspiration til en ordentlig lov på området.
Vi har været i kontakt med flere politikere. Her kan du læse deres svar.
Carl Valentin, (SF)
I mine øjne er det dybt uetisk at opdrætte og sælge dyr uden at have 100 pct. styr på reglerne. Hvis man tilsidesætter reglerne, så er man enten urimeligt skødesløs eller sætter med åbne øjne profit over dyrevelfærd. Det er ikke i orden. Derudover medfører ulovlig import af hunde risiko for at indføre en række alvorlige sygdomme til Danmark - sygdomme, der kan smitte både hunde og mennesker.
Jeg forventer, at vi kommer til at drøfte sagen i Folketinget i forlængelse af borgerforslaget omkring handel med hunde. Hvis ikke, så tager jeg gerne sagen op selv.
Jeg er enig med stillerne af borgerforslaget i, at det kan være er en god ide at begrænse, hvem der må sælge hunde i Danmark, herunder ikke mindst i forbindelse med genplaceringer. Men som de nylige domme viser, så er regler ikke altid nok. Jeg kunne godt tænke mig at få undersøgt, hvordan de her udfordringer bliver håndtereret i vores nabolande, herunder også hvilke straframmer de opererer med. Derudover tror jeg en oplysningskampagne vil være nyttig.
Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti)
Det er forstemmende, at der er nogen som helst, der kan få sig selv til at handle med dyr – her hunde – som er i så dårlig stand. Det er rigtigt synd for hundene. Og det er rigtigt synd for de kommende ejere. Og alt sammen udelukkende grundet dårlig moral og en lyst til at tjene penge
Dansk Folkeparti har allerede rejst dette store problem først over for ministeren i et samråd og sidenhen i nogle konkrete spørgsmål. Afhængig af hvad ministeren svarer på disse spørgsmål, vil vi agere. For dette skal selvfølgelig stoppes.
Det er ministerens ansvar at få ordentligt styr på dette område. Så vi vil selvfølgelig holde ministeren fast i, at der skal ryddes op, og om nødvendigt må vi få strammet loven, hvis det er det, der skal til.
Torsten Gejl (Alternativet)
Dyrenes velfærd ligger Alternativet på sinde, hvad enten det er forhold i kødindustrien eller det er ulovlig handel med hvalpe.
Konkret er det selvfølgelig et kæmpeproblem med den ulovlige handel, hvad enten vi ser det som et dyrevelfærdsproblem eller et problem med ulovlige aktører på et europæisk marked.
Uanset hvad, er det et problem der skal løses – og som kun kan løses effektivt, hvis det koordineres internationalt.
Alternativet vil i første omgang stille spørgsmål til regeringen om eventuelle tiltag, og hvis ikke svaret er tilfredsstillende, vil vi forsøge, at finde opbakning til tiltag i folketinget.
Det være sig tiltag, som fokuserer på bedre håndhævelse af eksisterende regler, såvel som fokus på ændret lovgivning der regulerer EU- registrering af dyr, bekæmpelse af ulovligt salg på online-platforme, såvel som dedikerede internationale enheder der også kan fokusere på de pengestrømme som den ulovlige handel generer.
Vi har skrevet til alle Folketingets partier, og disse er indtil videre vendt tilbage. Vi har dog også fået svar fra Socialdemokratiets Anders Kronborg, som også har lovet et svar en af de kommende dage.
Tirsdag var der andenbehandling af lovforslaget, Freyas Lov, der kom frem gennem et borgerforslag fra Dyreværnet
Onsdag eftermiddag var Rikke Christensen-Lee, Nina Amdi og Felix Smith på Christiansborg for at fortælle om Freyas Lov, og det var, ifølge Rikke Christensen-Lee, en god oplevelse
Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov
Vil du gerne hjælpe nogle af de mest udsatte dyr, så er det måske dig, Dyreværnet søger lige nu
Schæferhvalpen Liv var efterladt i syv dage, da ejeren blev indlagt på hospitalet. Dyreværnet kom hende heldigvis til undsætning
Sanadent Tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk støtter med jævne mellemrum godgørende projekter gennem deres koncept SanaCare. I mandags modtog Dyreværnet 21.233,50 kr fra projektet
Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie
Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer.
Torsdag blev Dyreværnet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, da værnet nægtede at aflive to serbiske hunde
Nu hvor Danmark igen er ved at lukke op, skal flere tilbage til arbejdspladsen. Det betyder også, at mange hunde igen skal være alene hjemme, og det kan give problemer
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse