Freyas Lov gik denne vinter fra at være en ide i hovedet på Rikke Christensen-Lee og Nina Amdi fra Dyreværnet til at blive et borgerforslag, der fik over 50.000 støtter. Derfor skal forslaget tages op i Folketinget, og i den anledning var Dyreværnet i går på Christiansborg for at fremlægge ideerne bag forslaget.
– Det var en rigtig god oplevelse. Det var en oplevelse af at blive taget seriøst og faktisk kunne bidrage med noget viden til beslutningstagerne, fortæller Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee efterfølgende.
Freyas lov blev til i kølvandet på Dyreværnets undersøgelse af hvalpefabrikker i Østeuropa, og ifølge Rikke Christensen-Lee fik de tre udsendte oplyst politikerne om, hvad loven drejer sig om.
– Vi fik fremsat vores tre problemer, som hvalpefabrikker giver i dk. Vi blev lyttet seriøst til og besvarede relevante spørgsmål med det formål at præcisere en evt. lovgivning. Bl.a. at det ikke vedrører hverken nuværende hundelov eller gadehundeforeninger men specifikt er målrettet hvalpe som produceres i Østeuropa med profitabelt videresalg for øje, siger hun og erkender, at hun endnu ikke er sikker på, at loven bliver vedtaget:
– Nej vi ved ikke om forslaget vedtages. EU-traktat vedrørende varers frie bevægelighed er muligvis en hindring.
Freyas Lov skal til 1. behandling i Folketinget 1. marts.
Hunden.dk følger selvfølgelig udviklingen.
Tirsdag var der andenbehandling af lovforslaget, Freyas Lov, der kom frem gennem et borgerforslag fra Dyreværnet
I dag rundede Freyas Lov de 50.000 nødvendige underskrifter for at blive taget op i Folketinget. Vi har været i kontakt med en række politikere, og der ser ud til at ske noget på området
Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov
Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.
Ændrede familieforhold, dødsfald, børn, nyt job ... Årsagerne til, at Simba, Djargo, Loui og de andre hunde hos Dyreværnet leder efter nye hjem er mange. Fælles for dem alle er, at de har brug for en ny chance og et kærligt, livslangt
Dyreværnet lancerede søndag et helt nyt projekt, hvor de vil hjælpe i de hjem, hvor overskuddet ikke er til at passe sine dyr
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Hvordan har de hvalpe, der hentes til Danmark fra hvalpefabrikker i udlandet, det, inden de kommer her til landet. Det har Dyreværnet sat sig for at undersøge i en stærk dokumentarserie
De 21 hunde, Dyreværnet reddede fra et kummerligt liv i fredags, er alle stadig i live. Onsdag var en af dem dog tæt på at dø, da hun fik to hjertestop. Vi har talt med Dyreværnet og her er status på hundene
I dag fylder Dyreværnet 123 år, og det fejrer man ved at gøre opmærksom på en af værnets helt specielle hunde, der i den grad savner en ny familie
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.