Nytårsaften er for mange hunde forbundet med høje lyde og lysglimt, der kan skabe angst og uro. Heldigvis kan du allerede nu begynde at forberede din hund på den store aften gennem lydtræning. Ved at træne din hund til at håndtere høje lyde i små, kontrollerede doser, kan du hjælpe den med at føle sig mere tryg, når det brager løs ved årsskiftet.
Hvad er lydtræning, og hvorfor er det vigtigt?
Lydtræning handler om gradvist at vænne din hund til de lyde, der typisk forbindes med fyrværkeri. Det kan være brag, fløjter eller knald, som langsomt introduceres i hundens hverdag. Målet er, at din hund skal lære at forbinde lydene med noget positivt og dermed reducere dens stressniveau.
Forskning viser, at hunde, der har været udsat for systematisk lydtræning, ofte reagerer mindre voldsomt på fyrværkeri. Ifølge eksperterne fra Dansk Kennel Klub og Netdyredoktor er det vigtigt at starte træningen i god tid.
Har du en hvalp eller unghund, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med fyrværkeri, er det en rigtig go idé at komme i gang med lydtræning, så de ikke når at få en dårlig oplevelse.
Men hvis du har en hund, som allerede oplever angst ved nytårslydene, så er det aldrig for sent at arbejde med at mindske frygten gennem velovervejet lydtræning.
Sådan kommer du i gang
Kombinér lydtræning med andre metoder
Udover lydtræning kan du også bruge feromoner, som findes i sprayform eller som diffusere, der sættes i stikkontakten. Feromoner udsender en beroligende duft, der minder hunden om dens mor og hvalpetid. Du kan også overveje en tætsluttende hundetrøje, som giver hunden en følelse af tryghed og stabilitet.
En stressfri nytårsaften for alle
Jo tidligere du starter lydtræningen, desto bedre er chancerne for, at din hund vil klare nytåret uden stress. Husk, at en tryg hund også betyder en mere afslappet nytårsaften for dig.
Så gå i gang allerede i dag – din hund vil takke dig for det, når champagnepropperne springer, og fyrværkeriet lyser himlen op.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Ektopisk ureter er en fejl i udviklingen af hundens urinveje, der kan give hunden en række problemer, herunder vanskeligheder ved at holde på vandet
Akut hæmoragisk diarré syndrom ses hos hunde hele året, men i vinterhalvåret stiger antallet af tilfælde
Torsdag blev Dyreværnet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, da værnet nægtede at aflive to serbiske hunde
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet