Med 3.986 tilmeldte hunde vil der være rig mulighed for at opleve alverdens hunderacers forskelligheder, både i temperament og i udseende, i alle størrelser og former, korthårede såvel som langhårede.
Blandt de 227 tilmeldte hunderacer er verdens mindste hunde som chihuahua, mens grand danois og skotsk hjortehund repræsenterer de allerstørste racer.
– Vi elsker at holde hundeudstilling på Solskinsøen. Der er en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller formand Wilfred Olsen fra Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.
Folkemøde for hunde
– Bornholm rummer hvert år Folkemødet, og man kan sige, at det her er hundenes topmøde i øen i søen, forklarer Wilfred Olsen.
Hundeudstillingen løber over to dage, hvor man har mulighed for at udstille begge dage.
– Der er tilmeldt mere end tusinde danske hunde hver dag på udstillingen, og lige så mange fra 15 forskellige andre lande, så bornholmere vil blande sig med folk lige fra Island til Italien og fra Irland til Rusland, fortæller Wilfred Olsen.
Og det er populært at vise sin hund frem - faktisk er udstillingen på Bornholm så populær, at Dansk Kennel Klub igen i år kan prale af et rekordstort tilmeldingstal.
– Ligesom Folkemødet bliver større år efter år, bliver DKK´s Solskinsudstilling det også. Det glæder os, at vi igen i år kan sætte rekord. Det viser, at udstillerne er lige så glade for vores Solskinsudstilling, som vi er.
Vi finder den allerbedste
Den internationale hundeudstilling kan sammenlignes med et dyrskue - en konkurrence, hvor hundene bedømmes i forhold til "det ideelle eksemplar af racen". Både lørdag og søndag eftermiddag kæmper de firbenede om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med kåringen af udstillingens allerbedste hund.
Begge dage begynder bedømmelserne klokken 9, og som tommelfingerregel bliver der bedømt cirka 20 hunde i timen.
Det er muligt at købe billet for både mennesker og hunde, hvis man husker at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under tre måneder må ikke medbringes på udstillingen.
Som publikum skal man ikke forvente siddepladser ved de mange ringe, hvor hundene udstilles og bedømmes. Dansk Kennel Klub har ikke mulighed for at etablere siddepladser, så vil man sidde ned, kan man selv medbringe en klapstol.
– For både deltagere og publikum gælder det, at man skal rydde op efter sig selv og sin hund. Vi må fra Dansk Kennel Klubs side pointere, at det er bydende nødvendigt, at alle gør en indsats for at stadion efterlades i samme stand som inden udstillingen. Det er forudsætningen for, at vi kan få lov at komme tilbage og afholde endnu en Solskinsudstilling næste år – og det vil vi rigtig gerne – uanset vejret, siger Wilfred Olsen.
Lørdag og søndag åbner dørene til udstillingerne klokken 7.45, og konkurrencerne starter kl. 9.00
Herunder kan du se et galleri fra sidste års udstilling på Bornholm
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Det blev en rigtig god dag for Susanne og Roine Lindberg fra Finland, som udstillede deres to pyrenæiske mastiffer.
Helt derude i Østersøen ligger solskinsøen, der hvert år er vært for en af de hyggeligste hundeudstillinger i Danmark. I år kommer dansk/svensk gårdhund i den grad til at gøre sit indtog på den smukke klippeø
Endnu en gang har en hundeejer fundet lokkende godbidder med farligt indhold på sin tur med hunden. For et par uger siden skete det på Bornholm, nu er det sket i Rungsted
I dag står der for alvor jubilæum på udstillingen i Rønne
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.