Med 3.986 tilmeldte hunde vil der være rig mulighed for at opleve alverdens hunderacers forskelligheder, både i temperament og i udseende, i alle størrelser og former, korthårede såvel som langhårede.
Blandt de 227 tilmeldte hunderacer er verdens mindste hunde som chihuahua, mens grand danois og skotsk hjortehund repræsenterer de allerstørste racer.
– Vi elsker at holde hundeudstilling på Solskinsøen. Der er en helt speciel stemning, både hos udstillerne og hos dommerne, som vi kun oplever på Bornholm, fortæller formand Wilfred Olsen fra Dansk Kennel Klubs Udstillingsudvalg.
Folkemøde for hunde
– Bornholm rummer hvert år Folkemødet, og man kan sige, at det her er hundenes topmøde i øen i søen, forklarer Wilfred Olsen.
Hundeudstillingen løber over to dage, hvor man har mulighed for at udstille begge dage.
– Der er tilmeldt mere end tusinde danske hunde hver dag på udstillingen, og lige så mange fra 15 forskellige andre lande, så bornholmere vil blande sig med folk lige fra Island til Italien og fra Irland til Rusland, fortæller Wilfred Olsen.
Og det er populært at vise sin hund frem - faktisk er udstillingen på Bornholm så populær, at Dansk Kennel Klub igen i år kan prale af et rekordstort tilmeldingstal.
– Ligesom Folkemødet bliver større år efter år, bliver DKK´s Solskinsudstilling det også. Det glæder os, at vi igen i år kan sætte rekord. Det viser, at udstillerne er lige så glade for vores Solskinsudstilling, som vi er.
Vi finder den allerbedste
Den internationale hundeudstilling kan sammenlignes med et dyrskue - en konkurrence, hvor hundene bedømmes i forhold til "det ideelle eksemplar af racen". Både lørdag og søndag eftermiddag kæmper de firbenede om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med kåringen af udstillingens allerbedste hund.
Begge dage begynder bedømmelserne klokken 9, og som tommelfingerregel bliver der bedømt cirka 20 hunde i timen.
Det er muligt at købe billet for både mennesker og hunde, hvis man husker at medbringe hundens vaccinationspapirer. Hvalpe under tre måneder må ikke medbringes på udstillingen.
Som publikum skal man ikke forvente siddepladser ved de mange ringe, hvor hundene udstilles og bedømmes. Dansk Kennel Klub har ikke mulighed for at etablere siddepladser, så vil man sidde ned, kan man selv medbringe en klapstol.
– For både deltagere og publikum gælder det, at man skal rydde op efter sig selv og sin hund. Vi må fra Dansk Kennel Klubs side pointere, at det er bydende nødvendigt, at alle gør en indsats for at stadion efterlades i samme stand som inden udstillingen. Det er forudsætningen for, at vi kan få lov at komme tilbage og afholde endnu en Solskinsudstilling næste år – og det vil vi rigtig gerne – uanset vejret, siger Wilfred Olsen.
Lørdag og søndag åbner dørene til udstillingerne klokken 7.45, og konkurrencerne starter kl. 9.00
Herunder kan du se et galleri fra sidste års udstilling på Bornholm
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
For anden gang denne weekend sikrede den imponerende borzoi Borscana Sing A Song sig en Best in Show-titel ved DKK’s internationale udstilling i Vejen.
Owen Des Fleurs D'Aloes blev bedst i racen hos coton de tulear. Ejer Nemone Lindulf var i den grad en glad vinder
Mandag den 1. november og tirsdag d. 2. november kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, til Bornholm. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Det er tredje gang, Frynseklinikken besøger Bornholm og tilbyder hjælp til de kæledyr, hvis ejer ellers har svært ved at få deres pelsede ven til dyrlægen
Så er vi kommet i gang på Bornholm. I Ring otte var berner sennen nogle af de første racer, der var i aktion. De gjorde det godt
For første gang nogensinde stillede en parson russell terrier op i brugshundeklassen, og den fine svenske hund endte med at blive Bedst i Racen
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.