Succes med besøgshunde: TrygFonden Besøgshunde i tre nye kommuner

08-06-2012 09:40, af Tine Luther
Inden længe kan de ældre og demente på plejecentre på Bornholm samt i Ringkøbing-Skjern og Skanderborg se frem til besøg fra firbenede venner. De tre kommuner er netop blevet en del af TrygFonden Besøgshunde, og nu søges frivillige hundeejere og deres hunde, som vil være med til at gøre en forskel til glæde for beboerne.
Copyright Ridehesten.com

Først var der tre, så blev de seks – og nu er ni kommuner med i TrygFonden Besøgshunde. Besøgshundeordningen, som begyndte i 2010, er blevet en stor succes, og både kommuner og hundeejere i hele landet viser interesse for at være med. Derfor udvides ordningen nu med tre nye kommuner, så endnu flere ældre og demente kan få glæde af hundenes selskab. - Det er to år siden, vi etablerede TrygFonden Besøgshunde, og det går rigtig godt i de kommuner, hvor vi er i gang. Det er overvældende at opleve den store opbakning til projektet fra plejecentrene, som gerne vil tilbyde beboerne at få besøg af hundene. Samtidig er der en utrolig velvillighed blandt hundeejerne, som gerne giver noget af deres tid for at gøre en forskel for de ældre og demente, fortæller Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden. - Vi får også løbende henvendelser fra både kommuner og hundeejere i hele landet, som gerne vil være med i TrygFonden Besøgshunde, og det er på den baggrund, at vi nu udvider ordningen. Besøgene liver hverdagen op På plejecentrene bliver der set frem til besøgene fra hundene og deres ejere, ikke mindst blandt de beboere som selv har været hundeejere engang. Erfaringerne fra plejecentrene er, at hundene liver stemningen op, og at de giver anledning til en del snak mellem beboerne – også efter hundenes besøg. I Skanderborg ser man frem til at få besøg af TrygFonden Besøgshunde. - Vi har allerede erfaring med hunde på et par af vores plejecentre, da nogle af de ansatte indimellem tager deres hunde med på arbejde til stor glæde for beboerne. Derfor takkede vi ja til at deltage i TrygFonden Besøgshunde, så besøgene kan blive mere organiserede og være et tilbud, som alle plejecentrene har mulighed for at blive en del af. Jeg er sikker på, at hundenes besøg vil live stemningen blandt vores beboere op og være noget, som de ser frem til. Samtidig er det spændende, at vi skal være med til at samle erfaringer, som andre kommuner kan få gavn af, siger Peter Sinding Poulsen, fagchef for ældreområdet i Skanderborg Kommune. Med de tre nye kommuner deltager i alt 91 plejecentre i besøgsordningen, og planen er, at tilbuddet på sigt skal udbredes. Læs mere om projektet via linket under billedet til højre.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Kom med James til terminsprøver og konfirmation

06-06-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Foråret er gået med mange nye og spændende ting - her i blandt terminsprøver og konfirmation. Når situationerne er nye for både James og jeg, er alt hvad vi laver, med forbehold for at han kan have brug for en pause, mere tid, eller at han måske ikke er klar til den givne opgave endnu. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Traditionsrig lure coursing med Myndeklubben

07-06-2024 11:17, af Anne Cecilie Sohl

Traditionen tro gav Myndeklubben alle hunde mulighed for at prøve lure coursing på Hundens dag.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet