Først var der tre, så blev de seks – og nu er ni kommuner med i TrygFonden Besøgshunde. Besøgshundeordningen, som begyndte i 2010, er blevet en stor succes, og både kommuner og hundeejere i hele landet viser interesse for at være med. Derfor udvides ordningen nu med tre nye kommuner, så endnu flere ældre og demente kan få glæde af hundenes selskab. - Det er to år siden, vi etablerede TrygFonden Besøgshunde, og det går rigtig godt i de kommuner, hvor vi er i gang. Det er overvældende at opleve den store opbakning til projektet fra plejecentrene, som gerne vil tilbyde beboerne at få besøg af hundene. Samtidig er der en utrolig velvillighed blandt hundeejerne, som gerne giver noget af deres tid for at gøre en forskel for de ældre og demente, fortæller Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden. - Vi får også løbende henvendelser fra både kommuner og hundeejere i hele landet, som gerne vil være med i TrygFonden Besøgshunde, og det er på den baggrund, at vi nu udvider ordningen. Besøgene liver hverdagen op På plejecentrene bliver der set frem til besøgene fra hundene og deres ejere, ikke mindst blandt de beboere som selv har været hundeejere engang. Erfaringerne fra plejecentrene er, at hundene liver stemningen op, og at de giver anledning til en del snak mellem beboerne – også efter hundenes besøg. I Skanderborg ser man frem til at få besøg af TrygFonden Besøgshunde. - Vi har allerede erfaring med hunde på et par af vores plejecentre, da nogle af de ansatte indimellem tager deres hunde med på arbejde til stor glæde for beboerne. Derfor takkede vi ja til at deltage i TrygFonden Besøgshunde, så besøgene kan blive mere organiserede og være et tilbud, som alle plejecentrene har mulighed for at blive en del af. Jeg er sikker på, at hundenes besøg vil live stemningen blandt vores beboere op og være noget, som de ser frem til. Samtidig er det spændende, at vi skal være med til at samle erfaringer, som andre kommuner kan få gavn af, siger Peter Sinding Poulsen, fagchef for ældreområdet i Skanderborg Kommune. Med de tre nye kommuner deltager i alt 91 plejecentre i besøgsordningen, og planen er, at tilbuddet på sigt skal udbredes. Læs mere om projektet via linket under billedet til højre.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.