Et forbud og en afskaffelse af racer som engelsk bulldog. Sådan bliver nye hollandske avlsregler fortolket rundt om i den internationale hundeverden.
Helt så slemt går det måske ikke, men der er ingen tvivl om, at de regler, de hollandske myndigheder vil indføre, er skrappe og vil få konsekvenser for de kortnæsede racer i Holland.
Helt overordnet vil myndighederne med Minister for Landbrug og Fødevarer, Carola Schouten i spidsen, indføre, at det kun er lovligt at få hvalpe fra to forældrehunde, hvor den ene hund opfylder seks ud af seks krav, mens den anden i en overgangsperiode godt kan nøjes med at opfylde fem krav.
Kravene er følgende:
Når det er avlen, der på denne måde bliver ramt af reglerne, frygter både den hollandske kennel klub og formand for FCI Tamas Jakkel, at import af hunde vil få kronede dage.
I en udmelding fra Hollands Kennel Klub lyder det:
– Hollands Kennel Klub er kede af, at ministeren ikke indfører de nødvendige reguleringer i eksempelvis importen af den kortnæsede racer. Når der kun fokuseres på de organiserede avlshunde risikerer man, at antallet af importerede hunde vil stige. De kortnæsede racers sundhed vil ikke forbedres af, at man kun regulerer avlen i Holland.
For nogle af de kortnæsede racer er mere end 70 procent af hvalpene hvert år importeret ind i Holland.
Som tidligere nævnt er også FCI’s formand Tamas Jakkel kritisk over for de nye regler. I et åbent brev skriver han:
– En af vores største bekymringer er, at reglerne giver uautoriserede hvalpeopdrættere en fordel, idet de helt undgår disse regler. Derfor risikerer vi, at en stor del af hundene i de pågældende racer fremover vil stamme fra opdrættere uden tilknytning til registrering af hundene. Dette vil i yderste konsekvens skade racernes sundhed.
Samparring
Det er ikke kun den fordel, som importører og uregistrerede opdrættere får, der bekymrer Tamas Jakkel. I det hollandske forslag åbnes der nemlig også for samparring med andre racer for på den måde at styrke de kortnæsede hundes sundhed.
– Naturligvis er FCI imod at registrere samparring mellem forskellige racer, da det jo går imod flere hundrede års historie. Metoden er populær, da den er simpel og giver gode resultater hurtigt, men den har altså også uoverskuelige konsekvenser for racens genpulje, skriver han.
I FCI har man gennem længere tid arbejdet på et samarbejde med en professionel BOAS arbejdsgruppe ledet af Dr. Jane Ladlow for at implementere deres tests i det sundhedsfremmende arbejde med de kortnæsede racer.
Dette værktøj, som man kan læse mere om i HUNDEN 03/20, vil blive indført i DKK, så snart det bliver muligt at afholde et kursus for de dyrlæger, der skal teste hundene. Kurset skulle have være afholdt i foråret, men måtte udsættes pga. COVID-19.
I dag var der danske racer i den udstilling, der kører sideløbende for de racer, der ikke er FCI-godkendt
Rafael De Santiago, der var formand for FCI 2013 – 2019 er afgået ved døden. Det skriver FCI på deres hjemmeside
FCI har på et ekstraordinært møde i går besluttet, at der ikke kan afholdes arrangementer med FCI-præmieringer i Rusland fra 1. marts 2022
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet