Petlux åbner dørene i Aarhus

28-04-2022 14:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den populære butik med produkter til hunde og katte slår fredag dørene op for en spritny butik i smilets by

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Tilbage i 2014 sad Vibeke Hvorslev Svenningsen sammen med sin mand og børn og talte om fremtiden. Drømmen var at skabe en virksomhed, og hurtigt faldt snakken på kæledyr. For kæledyr er en vigtig del af denne familie.

– Jeg mente, at hvis vi skulle starte en virksomhed, som handlede med produkter til kæledyr, så skulle vi have nogle lækre produkter med flotte designs, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

I 2015 blev drøm til virkelighed og med hele familiens hjælp, blev Petlux født som en lidt anderledes butik med spændende produkter til hunde og katte.

Meget er sket på de syv år, og fredag klokken 10.00 åbner Petlux deres femte butik i Danmark og den første i Jylland, når butikken i Vestergade i Aarhus er klar til at tage imod nye som gamle kunder.

– Vi har længe gerne villet åbne en butik i Jylland, da vi har mange kunder herovre, som køber gennem vores webshop. Men nu kan de komme ind og se, prøve og mærke produkterne, inden de køber dem, fortæller hun.

Det er her i den nye butik i Vestergade, vi møder Vibeke to dage før åbningsdagen. Stemningen er rolig, selvom hun indrømmer, at der har været travlt den sidste tid.

Den rolige stemning skyldes ikke bare Vibekes væsen, men også indretningen af den nye butik. Farverne er afdæmpede, og det er en oplevelse at gå rundt mellem de mange smukke produkter, som Petlux sælger. For eksempel er der madskåle til hunde, som er speciallavet af en keramiker. Skålene, der er håndlavet i indfarvet porcelæn, ligner noget, man får serveret et overdådigt måltid i på en finere restaurant.

– Vi bestræber os på at have produkter vi selv vil give til vores egne kæledyr. Derudover er det vigtig for os at have danske brands repræsenteret blandt de 100 mærker, vi fører, f.eks. kan du finde de populære seler fra danske DOG Copenhagen og de smarte tørredækkener fra danske Siccaro, som begge er meget efterspurgte af hundeejere, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

Når man besøger butikken, er det tydeligt, at der er lagt vægt på, hvordan produkterne ser ud. Dermed ikke sagt, at udseendet er altafgørende, for Vibeke og resten af holdet bag Petlux går først og fremmest op i kvaliteten af produkterne, men det gør absolut ikke noget, at produkterne også er lækre.

– Vi har ikke legetøj i en masse skrigende farver. De produkter, vi forhandler, er afdæmpede i farverne, fordi vi også mener, at tingene skal kunne ligge fremme, når der er gæster i hjemmet, siger hun og fortsætter:

– Det er et af de steder, hvor vi skiller os ud fra de andre butikker. Vi lægger også stor vægt på, at vores medarbejdere er dygtige til at vejlede vores kunder. Vi sætter en ære i, at kunderne får det rigtige produkt med hjem, og det skal vores dygtige medarbejdere hjælpe kunderne til.

Vibeke Hvorslev Svenningsen kan ikke skjule, at hun er glad for placeringen af den nye butik, og hun har da også allerede fået et godt forhold til de omkringliggende butikker. Et eksempel på det gode forhold er, at hun i dagens anledning har lånt en hund af en af butikkerne på den anden side af gaden, når der skal tages billeder. Hendes egne whippets er nemlig hjemme i Hellerup, hvor hun bor.

– Det er virkelig en dejlig placering. Den passer bare så godt til vores butik, og vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne velkommen på fredag, lyder det fra en spændt Vibeke Hvorslev Svenningsen. 

Læs også

Se billederne: 500 hunde til agility i Aarhus

02-06-2019 07:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Der har været gang i den i Aarhus siden torsdag, hvor 500 hunde har været samlet til agility 

Gismo blev reddet af dyreinternat

14-12-2017 06:28, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den franske bulldog Gismo havde en meget slem ørebætendelse og sprængte trommehinder, da den blev indleveret i nødpension hos Dansk Dyreværn Aarhus. På grund af intensiv pleje har Gismo det bedre i dag og er snart klar til at komme videre

Livestream fra NM i lydighed

01-11-2019 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden er der udover den store udstilling i Herning også Nordiske Mesterskaber i lydighed på Vilhelmsborg ved Aarhus. Du kan se konkurrencerne live fra din sofa

 

Nu kan kæledyr også blive MR-scannet

27-06-2019 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.

 

Hundeluftning endte med anholdelser

02-04-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Politihunde på luftetur fandt frem til tyve i Aarhus 

Nej tak, servicehund forbudt

16-08-2018 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frank Loklindt Sørensen er for tiden indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov med en psykose. Derhjemme har han god hjælp af sin servicehund. Den er dog ikke velkommen på hospitalet, skriver Aarhus Stiftstidende

Narkohund fandt barnebarns hash ved et tilfælde

12-03-2021 15:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ransagning efter stoffer på en adresse i det nordlige Aarhus førte onsdag formiddag til et uventet fund. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.