I facebookgruppen 4200 Slagelse kan man læse, at flere har oplevet, at der er blevet lagt rottegift ud som hunde kan blive fristet til at spise.
Giften er nemlig lagt ud i noget brød, som en nysgerrig hundesnude hurtigt kan finde frem til og fortære.
Sådan gik det blandt andet for hunden Balou, da han forleden var ude at gå tur med sin ejer, Rikke Hammer. Mens Rikke stod og snakkede med nogle hundevenner, var Balou gået ind i et skraldeskur, og da han kom tilbage, havde han noget i munden, skriver sn.dk.
Rikke frygtede, at det var et kyllingeben og tog derfor fingrene ind i munden på den lille hund. Der var ikke noget kyllingeben, men til gengæld havde hun noget blåt på fingrene, da de kom ud af hundens mund.
Vennerne spurgte om ikke rottegift var blåt, og så gik det ellers stærkt med at komme til dyrlægen.
Her fik Balou en sprøjte, som skulle få ham til at kaste op.
I dag har Balou det godt, men det skyldes især, at Rikke reagerede så hurtigt. Rottegift er nemlig noget, der virker langsomt og som kan forårsage en pinefuld død for hunden.
Vi opfordrer derfor alle i Slagelse til at holde ekstra godt øje med hunden, når I lufter den. Og er uheldet ude, så skynd jer at kontakte dyrlægen, så jeres historie kan ende lige så godt som Rikke og Balous historie.
Er der andre med lignende historier, hører vi gerne fra jer.
Rotter er uønskede gæster, som blandt andet bekæmpes med gift – og indtager hunden denne gift, kan det være livsfarligt
Der findes en række ting, der er giftige for hunde og som kan være livsfarlige for dem at indtage – vi ser lidt på nogle af de mest almindelige forgiftninger og på, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse