Parforhold: Hvordan enes man om en race

26-01-2022 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos den amerikanske kennelklub har man kigget på, hvordan man i en familie bliver enige om, hvilken hunderace, man skal anskaffe sig. I får her en dansk version

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Lige nu sidder du måske og drømmer om at anskaffe dig en ny hund. Du har måske allerede bestemt dig for racen eller i det mindste hundens størrelse. Måske drømmer du saligt om at have en grand danois luskende rundt i boligen, men du ved din partner har de samme drømme om en chihuahua.

Imens bruger børnene al deres tablettid på købhund.dk, hvor de skiftevis forelsker sig i hver eneste hunderace, der bare er nogenlunde til at opdrive her i landet.

For at undgå konflikter ender du måske derfor med at gå ud og investere i en guldfisk med dertilhørende akvarium. Men sådan behøver det ikke være. Det skriver den amerikanske kennel klub på deres hjemmeside, hvor de har snakket med psykolog og forfatter Dr. Joel Gavriele-Gold om, hvordan man enes om den helt rette hunderace til familien.

– Alle beslutninger er baseret på følelser. Måske er man vokset op med en helt bestemt race, som derfor fylder en med gode minde, eller også har man bare rigtig dårlige erfaringer med en hund fra en bestemt race. Det er den slags, der afgør hvilken race, vi er til, siger han.

Derfor bør man gå rationelt til værks, når man begynder at overveje hund, og det allerførste man bør tænke på er, hvordan ens boligsituation er, og hvordan den passer med forskellige hunderacer.

Der er nemlig stor forskel på, om man bor på 27. etage med trapper hele vejen op, eller om man bor i et parcelhus med have, hæk og hegn.

Derfor bør man overveje følgende:

  1. Hvor meget plads man har. Har man meget lidt plads, bør man se bort fra store racer, der kræver meget plads.
  2. Bor man i et parcelhus med stakit om baghaven, skal man være opmærksom på, at nogle hunde har det med at finde sprækker og mellemrum, som kan være en portal til den vide verden.
  3. Nogle racer er meget territoriale og gør meget, hvilket kan være irriterende for naboer med hang til fred, ro og nattesøvn.

 

Når man har været gennem boligsituationen og er nået frem til nogle egnede racer, kommer man til næste skridt, som er at sætte sig ind i racerne.

Det betyder ifølge Dr. Joel Gavriele Gold, at man skal:

  1. Snakke med venner, som ejer en af de racer, man er kommet frem til.
  2. Besøg opdrættere af racerne.
  3. Læs om racerne og find ud, hvad de kræver af socialisering, dyrlægebesøg og grooming mm.

Derudover skal man huske at være åben. Det kan godt være, at man ikke lige ender med sin ønskede grand danois, for det handler også om at lytte til hinanden.

Har man for eksempel et barn, der er bange for store hunde, kan det ikke hjælpe noget, at man køber en grand danois og håber, barnet vokser fra sin frygt.

Og så skal man heller ikke bruge de letpåvirkelige børn til at presse partneren ved for eksempel at tage børnene med hen til en opdrætter af grand danois og bruge hele turen på at fortælle dem, at chihuahua er irriterende og spiser små børn.

– Som altid er god kommunikation nøglen til at finde den rette hund til familien, siger Dr. Joel Gavriele-Gold.  

Læs også

Udstilling Roskilde: Vælg hund med mere end øjne og hjerte

08-05-2019 08:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte

Gør din kennel synlig

01-10-2012 12:13, af Simone Strandet Sørensen
Skal du være med i den årlige udgave af Opdrættervejviseren ”Vejen til din nye hvalp”? Tilmeldingen er nu åben for alle DKK-opdrættere.

Prins Charles og hertuginde Camilla har adopteret herreløs hvalp

05-10-2012 13:13, af Tine Luther
For en måneds tid siden blev en lille jack russell–hvalp efterladt i en park. I dag bor den under fornemme forhold – den er nemlig blevet royal!

Lær hvalpen at give slip

12-07-2018 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kender det udmærket. En hvalp er kommet til verden, og næsten før den rigtig har fået øjne, hænger den med gabet om ens nye dyre sko. Her er lidt tips fra Spanielbogen til, hvad man kan gøre

Voice of Pets mangler viden om død hvalp

24-06-2021 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen

Hvalp klemt ihjel under leg

06-10-2010 14:05, af Lærke Eifler
Hund døde, mens dreng var ude at lufte den

Er din hund en hvalp eller en junior hund?

14-02-2019 15:01, af Marco Ishøj, Anicura

Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt

Det er risikabelt at købe en hvalp på nettet

06-09-2013 09:18, af Tine Luther
Også den britiske kennelklub advarer nu mod alvorlige sundhedsproblemer blandt hvalpe, der sælges online. Ifølge dem dør hver femte hundehvalp købt på nettet inden for et halvt år. Det samme problem eksisterer i Danmark. Der er tale om omfattende ulovlige aktiviteter og "hvalpefabrikker", hvor avlen er styret af kommercielle interesser alene. Både hunde og hvalpe kan være blevet mishandlede og opdrættet under til tider forfærdelige forhold.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Viggo er død

22-09-2022 13:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde er noget ganske særligt, og Viggo er en af dem, mange sikkert har haft et forhold til

Dansk perdiguero de burgos har skrevet historie

25-09-2022 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i september blev den danske perdiguero de burgos Bluecorne's Bubulcus første hund i racen, der kom på podiet i gruppe syv uden for racens hjemland Spanien

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dagens vindere i Ballerup

25-09-2022 16:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du en oversigt over dagens vindere i Store Ring

Billeder fra Ballerup er online

27-09-2022 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle billederne fra Ballerup og måske også købe et enkelt eller 50

Hjælp med at kortlægge flåter

29-09-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En gruppe fra Roskilde Universitet har skabt hjemmesiden flåtinfo.dk. Her kan man finde en masse informationer om flåter, men de vil også gerne kortlægge, hvor flåterne er. Derfor søger de nu hjælp fra landets hundeejere

1. oktober må hunden være løs på stranden

26-09-2022 09:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden

VM for schæferhunde i Randers 2022

10-11-2021 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Til næste år tager Randers igen imod verdenseliten blandt schæferhunde, da den kronjyske hovedstad endnu engang bliver vært for VM