Parforhold: Hvordan enes man om en race

26-01-2022 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos den amerikanske kennelklub har man kigget på, hvordan man i en familie bliver enige om, hvilken hunderace, man skal anskaffe sig. I får her en dansk version

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Lige nu sidder du måske og drømmer om at anskaffe dig en ny hund. Du har måske allerede bestemt dig for racen eller i det mindste hundens størrelse. Måske drømmer du saligt om at have en grand danois luskende rundt i boligen, men du ved din partner har de samme drømme om en chihuahua.

Imens bruger børnene al deres tablettid på købhund.dk, hvor de skiftevis forelsker sig i hver eneste hunderace, der bare er nogenlunde til at opdrive her i landet.

For at undgå konflikter ender du måske derfor med at gå ud og investere i en guldfisk med dertilhørende akvarium. Men sådan behøver det ikke være. Det skriver den amerikanske kennel klub på deres hjemmeside, hvor de har snakket med psykolog og forfatter Dr. Joel Gavriele-Gold om, hvordan man enes om den helt rette hunderace til familien.

– Alle beslutninger er baseret på følelser. Måske er man vokset op med en helt bestemt race, som derfor fylder en med gode minde, eller også har man bare rigtig dårlige erfaringer med en hund fra en bestemt race. Det er den slags, der afgør hvilken race, vi er til, siger han.

Derfor bør man gå rationelt til værks, når man begynder at overveje hund, og det allerførste man bør tænke på er, hvordan ens boligsituation er, og hvordan den passer med forskellige hunderacer.

Der er nemlig stor forskel på, om man bor på 27. etage med trapper hele vejen op, eller om man bor i et parcelhus med have, hæk og hegn.

Derfor bør man overveje følgende:

  1. Hvor meget plads man har. Har man meget lidt plads, bør man se bort fra store racer, der kræver meget plads.
  2. Bor man i et parcelhus med stakit om baghaven, skal man være opmærksom på, at nogle hunde har det med at finde sprækker og mellemrum, som kan være en portal til den vide verden.
  3. Nogle racer er meget territoriale og gør meget, hvilket kan være irriterende for naboer med hang til fred, ro og nattesøvn.

 

Når man har været gennem boligsituationen og er nået frem til nogle egnede racer, kommer man til næste skridt, som er at sætte sig ind i racerne.

Det betyder ifølge Dr. Joel Gavriele Gold, at man skal:

  1. Snakke med venner, som ejer en af de racer, man er kommet frem til.
  2. Besøg opdrættere af racerne.
  3. Læs om racerne og find ud, hvad de kræver af socialisering, dyrlægebesøg og grooming mm.

Derudover skal man huske at være åben. Det kan godt være, at man ikke lige ender med sin ønskede grand danois, for det handler også om at lytte til hinanden.

Har man for eksempel et barn, der er bange for store hunde, kan det ikke hjælpe noget, at man køber en grand danois og håber, barnet vokser fra sin frygt.

Og så skal man heller ikke bruge de letpåvirkelige børn til at presse partneren ved for eksempel at tage børnene med hen til en opdrætter af grand danois og bruge hele turen på at fortælle dem, at chihuahua er irriterende og spiser små børn.

– Som altid er god kommunikation nøglen til at finde den rette hund til familien, siger Dr. Joel Gavriele-Gold.  

Læs også

Udstilling Roskilde: Vælg hund med mere end øjne og hjerte

08-05-2019 08:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte

Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

Den engelske dronning har fået ny hvalp

11-04-2013 14:27, af Tine Luther
Dronning Elizabeth af Storbritannien har fået en cocker–hvalp.

Er din hund en hvalp eller en junior hund?

14-02-2019 15:01, af Marco Ishøj, Anicura

Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt

Ny børnebog om hunde: ”Pelsen, Pytten og Pølsen”

13-10-2012 08:39, af Tine Luther
Opdrætteren Hanne Mathiasen tæve fødte kun én hvalp, og eftersom livet som enehvalp ikke er særlig befordrende, tog Hanne en fremmed hvalp ind, der manglede en kærlig mor. Det blev en succes for alle parter – og ud af projektet sprang også en børnebogen ”Pelsen, Pytten og Pølsen”

BLOG: Tænk dig om før du siger nej til din hund

30-11-2020 08:06, af John Frank Ahm

Det er nærliggende at sige nej, når hvalpen eller den voksne hund gør noget den ikke må. Især er det umiddelbart en dårlig ide at sige nej, når det er til en hvalp. For hvordan skulle den forstå den kommando? Har vi lært den nej kommandoen eller er det bare en refleks hos os at sige nej? Jeg synes i det hele taget det er problematisk at sige nej til sin hund, uanset om det er en hvalp eller en voksen hund uden at tilbyde en anden alternativ adfærd som erstatning for det den ikke må

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Vand i hovedet hos hunde

16-11-2019 12:10, af Astrid Gerd Holtet

Vand i hovedet, også kaldet hydrocephalus, er en tilstand hvor hunden har for meget hjernevæske i hjernen, og tilstanden kan være medfødt eller udvikles som følge af andre problemer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse