Den sidste tid har der været et par mere end uheldige sager om hunde i flyvemaskiner. I mandags døde en 10 måneder gammel hund ombord på et US Airline fly mellem Houston og New York. Ejeren var blevet bedt om at placere hunden oppe i bagageboksen af en kabinemedarbejder, og det var en fejl, erkendte US Airlines efterfølgende.
Tirsdag var den så gal hos US Airlines igen. Her fløj en familie fra Oregon til Kansas. Da de efter landingen skulle hente deres schæferhund i en fragtcentral, fik de i stedet overrakt en grand danois. Der kunne jo være tale om en helt almindelig forbytning, som hurtigt kunne rettes. Men nu viste det sig bare, at familiens schæferhund var blevet fløjet til Japan, hvor grand danoisen egentlig skulle hen.
Problemet løste sig dog, da lufthavnspersonale i Japan fik sendt hunden retur til USA og til en utålmodig familie.
Men hvordan er det egentlig med hunde i flyvemaskiner? Må man have dem i kabinen, eller skal de lastes sammen med anden bagage? Det er der stor forskel på. Men herunder kan du finde et hurtigt overblik over selskabernes regler.
Fra selskab til selskab
SAS
Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske må medbringes i kabinen. Større og andre slags dyr bliver transporteret i lastrummet, prisen afhænger af flyruten. Ledsagerhunde må medbringes gratis i kabinen.
Priser:
I kabinen: 390-770 kroner
I lastrummet: 500-900 kroner
Norwegian
Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen på indenrigsflyvninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Spanien. Større hunde og katte samt andre dyr og på øvrige ruter transporteres i lastrummet.
Priser:
Online betaling, kabine/lastrum: 400-600 kroner
Betaling i lufthavn, kabine/lastrum: 500-700 kroner
Ryanair
Tillader ikke dyr i hverken kabinen eller lastrummet. Dog er servicehunde med godkendte rejsedokumenter undtaget og kan medbringes gratis i kabinen, dog undtaget rejser til og fra Marokko og Israel.
Lufthansa
Tillader hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen samt service- og førerhunde uanset størrelse, der rejser gratis. Øvrige dyr fragtes i lastrummet.
Priser:
I kabinen: 370 eller 520 kroner afhængig af ruten
I lastrummet, medium størrelse: 745 eller 1115 kroner afhængig af ruten.
I lastrummet, stor størrelse: 1490 eller 2230 kroner afhængig af ruten
KLM
Tillader dyr på op til 75 kg. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter telefonisk reservation. Øvrige dyr på op til 75 kg inklusiv godkendt transportkasse transporteres i lastrummet. Service- og førerhunde er også tilladte uanset størrelse i kabinen. Hver passager må medbringe op til 3 dyr, hvis der er flere dyr eller de overskrider 75 kg skal de transporteres med fragtfly. Priserne afhænger af vægt og flyrute.
Priser:
I kabinen: 410 kroner
I lastrummet: 745 kroner
Finnair
Tillader hunde, katte og gnavere på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske i kabinen efter godkendelse fra kundeservice. Større dyr på op til 50 kg inklusiv transportkasse bliver transporteret i lastrummet. Dyr inklusiv transportkasse på over 50 kg skal flyves med fragtfly. Prisen varierer afhængig af flyruten.
Priser:
I kabinen: 300-560 kroner
I lastrummet: 560-2230 kroner
British Airways
Kun førerhunde kan medbringes gratis i kabinen. Alle andre dyr skal transporteres i lastrummet eller med fragtfly og håndteres af søsterselskabet IAG World Cargo. Prisen udregnes på baggrund af størrelse og flyrute.
Air France
Tillader kæledyr på op til 75 kg, større dyr skal med fragtfly. Hunde og katte på op til 8 kg inklusiv godkendt transportkasse/taske kan flyve i kabinen efter godkendelse fra selskabets kundeservice. Hunde og katte inklusiv bur over 8 kg samt øvrige dyr bliver transporteret i lastrummet. Hver passager må maks. flyve med tre dyr, godkendte transportkasser kan købes hos Air France. Førerhunde må medbringes i kabinen uanset vægtklasse.
Priser:
Indenrigsflyvninger: 225-450 kroner
Flyvninger i Europa og Nordafrika: 410-745 kroner
Øvrige flyvninger: 930-1490 kroner
Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation
Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen
Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
Nu nærmer sommerferien sig snart for mange, og derfor har vi set lidt på hvad du skal huske, hvis du tager hunden med på rejsen
I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker