– Jeg har jo altid godt vidst, de var der, men jeg har aldrig selv tænkt på at bruge dem.
Sådan fortæller Michael Allerup Nielsen om sit syn på samaritterne på Dansk Kennel Klubs udstillinger. I denne weekend har han dog ændret dette syn drastisk.
– Da jeg skulle løbe ind i store ring i fredags, sagde det bare slam i højre side af mit knæ, da jeg startede indløbet. Det betød, at jeg måtte fortsætte turen i Store Ring sådan lidt småhaltende, fortæller han.
Da han vågnede lørdag, var smerterne blevet kraftigere, og han havde svært ved at bruge benet. Han kunne mærke, at det ville være umuligt for ham at udstille sine hunde lørdag og fik derfor en anden til at gøre det.
– Jeg møder så en DKK-medarbejder, som siger, at jeg da skal gå over til samaritterne, så de kan se på knæet, men det mener jeg slet ikke er nødvendigt. Skæbnen vil så, at samaritterne faktisk kommer forbi. De får hele historien, og så kommer jeg med over til dem alligevel, siger han og fortsætter:
– Jeg fik at vide, at jeg skulle have haft noget is på knæet lige efter, det var sket, og det havde de selvfølgelig ret i. Jeg oplever samaritterne som supersøde, venlige og dygtige.
Samaritterne undersøger knæet og fortæller Michael, at han skal ringe til lægevagten. Det gjorde han, og lægevagten bad ham tage på skadestuen med knæet.
– Jeg tog så på skadestuen i går aftes, for jeg skulle jo lige have hele hundeudstillingen med, konstaterer Michael Allerup Nielsen.
På skadestuen konstaterede lægen, at Michael formentlig har fået en revne i menisken. Derfor skal han holde benet i nogenlunde ro i otte dage, og faktisk kan der gå op til tre måneder, før knæet er raskt igen.
– Jeg skal ikke sidde stille i sofaen med knæet, men jeg skal holde det lidt i ro. Gør jeg noget, som får det ril at gøre ondt i knæet, har jeg gjort noget forkert, fortæller han.
Netop her søndag formiddag har han faktisk lidt ondt i knæet, for han skulle jo selvfølgelig lige prøve at løbe lidt i ringen med sine porcelainehunde.
– Ja det skulle jeg så ikke have gjort. Jeg skulle egentlig også i Store Ring i eftermiddag, men det gør jeg ikke. Der har jeg fået en anden til at tage hunden, siger han.
Med denne historie vil Michael Allerup Nielsen gerne sende en stor ros ud til samaritterne, og huske alle på, at samaritterne er der, og at man skal huske at gøre brug af dem, hvis uheldet er ude.
Med en dum knæskade kunne man godt tro, at Michael ville være en smule bitter på denne udstillingsweekend, men det er på ingen måde tilfældet.
– Jeg bliver nødt til lige at sige, at denne udstilling simpelthen er så velorganiseret. Her er ordentligt, rent, plads og styr på tingene. DKK har simpelthen bare styr på det. Stor ros til dem, lyder det fra den uheldige opdrætter.
Du finder samaritterne på gangen ved hal F og E
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Nu er billederne fra Herning sorteret, og du kan se dem alle
Jesper Østergaard fra Sunds ved Herning har taget utraditionelle midler i brug for at forhindre hunde i at tisse på sin postkasse. Midlerne er ikke bare utraditionelle, de er også ulovlige
Skal din DKK-racevinder 2017 med i racevinderkavalkaden i HUNDEN? Så kom og få den fotograferet på Wiegaardens stand på DKK’s store udstilling i Herning!
Søndagens BIS blev den svenske rottweiler, Siderotts Atom, der med sin sejr klatrede op på andenpladsen i Årets Hund
Udstillingen i Herning er altid noget helt specielt. Her får du lidt info fra vores område på udstillingen
De juniorhandlere, der skal repræsentere Danmark ved Nordisk Mesterskab i Herning blev fundet i weekenden
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse