Michael Allerup Nielsen: Brug samaritterne

14-11-2021 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstiller og opdrætter Michael Allerup Nielsen kom fredag til skade ved hundeudstillingen i Herning. Alligevel ventede han til lørdag med at opsøge samaritterne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

– Jeg har jo altid godt vidst, de var der, men jeg har aldrig selv tænkt på at bruge dem.

Sådan fortæller Michael Allerup Nielsen om sit syn på samaritterne på Dansk Kennel Klubs udstillinger. I denne weekend har han dog ændret dette syn drastisk.

– Da jeg skulle løbe ind i store ring i fredags, sagde det bare slam i højre side af mit knæ, da jeg startede indløbet. Det betød, at jeg måtte fortsætte turen i Store Ring sådan lidt småhaltende, fortæller han.

Da han vågnede lørdag, var smerterne blevet kraftigere, og han havde svært ved at bruge benet. Han kunne mærke, at det ville være umuligt for ham at udstille sine hunde lørdag og fik derfor en anden til at gøre det.

– Jeg møder så en DKK-medarbejder, som siger, at jeg da skal gå over til samaritterne, så de kan se på knæet, men det mener jeg slet ikke er nødvendigt. Skæbnen vil så, at samaritterne faktisk kommer forbi. De får hele historien, og så kommer jeg med over til dem alligevel, siger han og fortsætter:

– Jeg fik at vide, at jeg skulle have haft noget is på knæet lige efter, det var sket, og det havde de selvfølgelig ret i. Jeg oplever samaritterne som supersøde, venlige og dygtige.

Samaritterne undersøger knæet og fortæller Michael, at han skal ringe til lægevagten. Det gjorde han, og lægevagten bad ham tage på skadestuen med knæet.

– Jeg tog så på skadestuen i går aftes, for jeg skulle jo lige have hele hundeudstillingen med, konstaterer Michael Allerup Nielsen.

På skadestuen konstaterede lægen, at Michael formentlig har fået en revne i menisken. Derfor skal han holde benet i nogenlunde ro i otte dage, og faktisk kan der gå op til tre måneder, før knæet er raskt igen.

– Jeg skal ikke sidde stille i sofaen med knæet, men jeg skal holde det lidt i ro. Gør jeg noget, som får det ril at gøre ondt i knæet, har jeg gjort noget forkert, fortæller han.

Netop her søndag formiddag har han faktisk lidt ondt i knæet, for han skulle jo selvfølgelig lige prøve at løbe lidt i ringen med sine porcelainehunde.

– Ja det skulle jeg så ikke have gjort. Jeg skulle egentlig også i Store Ring i eftermiddag, men det gør jeg ikke. Der har jeg fået en anden til at tage hunden, siger han.

Med denne historie vil Michael Allerup Nielsen gerne sende en stor ros ud til samaritterne, og huske alle på, at samaritterne er der, og at man skal huske at gøre brug af dem, hvis uheldet er ude. 

Med en dum knæskade kunne man godt tro, at Michael ville være en smule bitter på denne udstillingsweekend, men det er på ingen måde tilfældet.

– Jeg bliver nødt til lige at sige, at denne udstilling simpelthen er så velorganiseret. Her er ordentligt, rent, plads og styr på tingene. DKK har simpelthen bare styr på det. Stor ros til dem, lyder det fra den uheldige opdrætter.  

 

Du finder samaritterne på gangen ved hal F og E

Læs også

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Årets racevinder: Kom forbi til gratis foto

08-11-2022 14:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi skal have fotograferet årets racevindere, og derfor håber vi på jeres hjælp

Herning: Her finder du racerne søndag

13-11-2022 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi ved at være klar igen

Se her: Billeder og video fra torsdag på EDS

18-05-2023 20:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sikke en start. En fuldstændig fantastisk dag i Herning. Her får du lidt billeder og en enkelt video fra dagen

DM for DcH’s hunde i Herning

21-09-2018 14:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmarks civile Hundeførerforenings årlige DM afholdes i år på DcH Hernings hjemmebane i weekenden. Der konkurreres i lydighed, rally, agility, SPH og IPO

Hunde-topmøde i det jyske – 8.500 hunde mødes

30-10-2013 09:38, af Tine Luther
Tusindvis af tophunde fra hele verden mødes i den kommende weekend i Messe Center Herning til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. Her udnævnes og hædres Årets politihund, ligesom man kan følge Nordisk Mesterskab i Dog Dancing.

Lørdagens BIS blev igen Power

12-11-2022 18:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Han gjorde det igen den hvide skønhed. Power vandt lørdagens udstilling og er nu sikker på at blive Årets Hund

EDS: It´s a kind of magic …

20-05-2023 06:57, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Sidst jeg var i Messecenter Herning, gik jeg 11 kilometer på den samme udstillingsdag. Der kan sikkert siges en masse godt om at gå mange kilometer om dagen, men jeg husker også, at jeg var ret træt i fødderne om aftenen.
For Messecenter Herning er stort, og på DKK-udstillinger er der er altid meget at opleve, det gælder selvfølgelig ikke mindst når udstillingen er et EDS.  Og nogle gange er der altså langt mellem hallerne, hvor det man gerne vil følge foregår.
Med mindre, at man ser med fra computeren. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige