Michael Allerup Nielsen: Brug samaritterne

14-11-2021 11:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstiller og opdrætter Michael Allerup Nielsen kom fredag til skade ved hundeudstillingen i Herning. Alligevel ventede han til lørdag med at opsøge samaritterne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

– Jeg har jo altid godt vidst, de var der, men jeg har aldrig selv tænkt på at bruge dem.

Sådan fortæller Michael Allerup Nielsen om sit syn på samaritterne på Dansk Kennel Klubs udstillinger. I denne weekend har han dog ændret dette syn drastisk.

– Da jeg skulle løbe ind i store ring i fredags, sagde det bare slam i højre side af mit knæ, da jeg startede indløbet. Det betød, at jeg måtte fortsætte turen i Store Ring sådan lidt småhaltende, fortæller han.

Da han vågnede lørdag, var smerterne blevet kraftigere, og han havde svært ved at bruge benet. Han kunne mærke, at det ville være umuligt for ham at udstille sine hunde lørdag og fik derfor en anden til at gøre det.

– Jeg møder så en DKK-medarbejder, som siger, at jeg da skal gå over til samaritterne, så de kan se på knæet, men det mener jeg slet ikke er nødvendigt. Skæbnen vil så, at samaritterne faktisk kommer forbi. De får hele historien, og så kommer jeg med over til dem alligevel, siger han og fortsætter:

– Jeg fik at vide, at jeg skulle have haft noget is på knæet lige efter, det var sket, og det havde de selvfølgelig ret i. Jeg oplever samaritterne som supersøde, venlige og dygtige.

Samaritterne undersøger knæet og fortæller Michael, at han skal ringe til lægevagten. Det gjorde han, og lægevagten bad ham tage på skadestuen med knæet.

– Jeg tog så på skadestuen i går aftes, for jeg skulle jo lige have hele hundeudstillingen med, konstaterer Michael Allerup Nielsen.

På skadestuen konstaterede lægen, at Michael formentlig har fået en revne i menisken. Derfor skal han holde benet i nogenlunde ro i otte dage, og faktisk kan der gå op til tre måneder, før knæet er raskt igen.

– Jeg skal ikke sidde stille i sofaen med knæet, men jeg skal holde det lidt i ro. Gør jeg noget, som får det ril at gøre ondt i knæet, har jeg gjort noget forkert, fortæller han.

Netop her søndag formiddag har han faktisk lidt ondt i knæet, for han skulle jo selvfølgelig lige prøve at løbe lidt i ringen med sine porcelainehunde.

– Ja det skulle jeg så ikke have gjort. Jeg skulle egentlig også i Store Ring i eftermiddag, men det gør jeg ikke. Der har jeg fået en anden til at tage hunden, siger han.

Med denne historie vil Michael Allerup Nielsen gerne sende en stor ros ud til samaritterne, og huske alle på, at samaritterne er der, og at man skal huske at gøre brug af dem, hvis uheldet er ude. 

Med en dum knæskade kunne man godt tro, at Michael ville være en smule bitter på denne udstillingsweekend, men det er på ingen måde tilfældet.

– Jeg bliver nødt til lige at sige, at denne udstilling simpelthen er så velorganiseret. Her er ordentligt, rent, plads og styr på tingene. DKK har simpelthen bare styr på det. Stor ros til dem, lyder det fra den uheldige opdrætter.  

 

Du finder samaritterne på gangen ved hal F og E

Læs også

Se video: genoplev kåringen af Årets Hund

30-11-2023 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show. 

Stort øjeblik for Shiba Inu i Dortmund

21-11-2023 13:55, af Anne Cecilie Sohl

Shiba Inu racen er ikke typisk at finde på podierne rundt om på Europa's hundeudstillinger, men den 3.-5. november brillierede hanhunden Ai-We-Sed-So NeverEnding Story alligevel  i Dortmund.

Healing af hunde

17-11-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Under årets største udstilling i Herning var der stande i alle afskygninger. Mange af dem tilbød behandlinger til din hund, så som kiropraktik, massage, osteopati eller kranio sakral terapi. 

Hundekalenderen 2012 kan købes i Herning

03-11-2011 10:09, af Vibe Madsen
Hundekalenderen 2012 er nu kommet på lager. Køb den på vores stand på weekendens DKK-udstilling i Herning.

Nordiske Mesterskaber i dogdance

13-11-2022 13:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag var der finaler i Nordiske Mesterskaber i dogdance i Store Ring. To flotte finaler, som kun savnede flere tilskuere

HUSKER DU: Dansk/svensk gårdhund i Herning 2018

04-11-2018 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lørdag var første dag på den internationale hundeudstilling i Herning. Her spillede dansk/svensk gårdhund en hovedrolle

Lørdagens vinder blev ham man ikke glemmer

13-11-2021 18:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en stor dag i Herning er slut. Dagen kulminerede med en Best in Show finale, hvor Forget Me Not  løb med sejren

Sara brændte juniorhandlingen af

13-11-2022 15:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets sidste juniorhandlingkonkurrence er netop afsluttet og selvfølgelig løb årets juniorhandler med sejren

 

Billeder fra Herning er online

16-11-2022 14:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er billederne fra udstillingen i Herning på nettet

Billeder fra DKK-udstillingen i Herning er online

06-11-2015 12:08, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning!

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet