Vi møder Louise Støy på hendes kontor på Vilhelmsborg. Denne mandag er hun helt alene på den flotte lokation, eller helt alene er hun ikke, for nede på gulvet vimser Choko rundt. Choko er hendes cavalier king charles spaniel.
Louise stammer oprindeligt fra Sønderjylland og allerede fra barnsben kastede hun sin kærlighed på hundene.
– Jeg gik til hvalpetræning og agility i DCH Tønder som barn. Da jeg flyttede til Aabenraa som 19-årig begyndte jeg hos DKK Tørsbøll. Senere flyttede jeg til Aarhus for at studere. Her gik jeg til agility i DKK Sabro, fortæller Louise Støy.
Efter noget tid i Sabro opdagede hun, at der faktisk var en klub i cykelafstand fra hendes lejlighed, og derfor begyndte hun hus DKK Viby, hvor hun også blev uddannet instruktør.
– Jeg har jo altid vidst, at jeg gerne ville træne hunde. Derfor var det fantastisk, at jeg kunne få lov at gå føl i Viby allerede efter 6 måneder i klubben, siger hun.
Louises rolle hos DKK i det nye kontor på Vilhelmsborg er blandt andet at starte og koordinere træningshold på stedet.
– Derfor har det også været vigtigt for mig, at jeg har en bred baggrund, hvor jeg har prøvet forskellige discipliner i hundeverdenen. Jeg vil rigtig gerne vide, hvad det er, jeg sender brugerne ud til, siger hun.
Vilhelmsborg
Men det er ikke nogen hemmelighed, at hun især har fundet glæde ved at dyrke agility. En sport som for mange nok bare ligner et menneske, der løber med sin hund.
– Det er virkelig vigtigt, at man har styr på sine grundeelementer i agility. Der er derfor rigtig meget lydighed i agility, og jeg har oplevet, at der er masser af røde tråde mellem de forskellige hundediscipliner, og det synes jeg er helt vildt spændende, afslører hun.
For Louise Støy er det spændende at nørde i hundeverdenen. Hun kan godt lide at gå ned i de mindste detaljer, finde ligheder mellem discipliner og ikke mindst lære fra sig. Derfor nyder hun også sin nye hverdag på Vilhelmsborg, hvor hun har flere hold at træne og en masse god kontakt til lokale hundemennesker.
Netop nu er der to hvalpehold og et familiehundehold i gang, og der er flere hold af samme slags på vej. Derudover drømmer hun også om at starte noget juniortræning på Vilhelmsborg.
– Der er allerede børn på de hold, jeg har nu. I fremtiden kunne det være vildt sjovt at lave noget som henvendte sig til børnene, noget som gjorde dem til bedre hundeejere, og noget hvor vi bare kunne have det helt vildt sjovt sammen, lyder det begejstret fra Louise Støy.
Der er ingen tvivl om, at mulighederne er mange på DKK’s nye lokation. En ting er dog vigtig for både hende og for DKK.
– Vores mission er helt klart at skabe endnu flere træningsentusiaster i hundeverdenen, siger hun.
Hestepigen
For Louise er det også noget helt specielt at have fået sig et kontor på Vilhelmsborg. For sideløbende med sin store kærlighed til hundene har hun også haft et rigtig godt forhold til heste.
– Jeg startede med at gå til ridning, da jeg var syv, og jeg fik min første pony efter et halvt år. Gennem det meste af min barndom har jeg haft hest, og på fredag får jeg en hest herop, som jeg skal ride distanceridning på, fortæller hun og slår fast, at der er stor forskel på hunde og heste i hendes verden.
– For mig er heste en hobby, mens der er mere passion og nørderi omkring hundene. Så hestene vil altid være en hyggehobby, man kan sige, at de er min yoga.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Der er godt gang i aktiviteterne på Vilhelmsborg. Det hele er pakket ind i god stemning og overskud
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse