Når hunden får lopper, bider lopperne og suger blod fra hunden. Loppens spyt indeholder stoffer, der sørger for at blodet ikke størkner imens loppen spiser. Det er disse stoffer der giver den kløe, der er forbundet med loppebiddet. Nogle hunde er dog så uheldige at de udvikler en allergi over for loppespyttet, og allergien får kroppen til at reagere voldsommere end normalt – og det gør det ubehagelige møde med lopperne endnu værre.
Har hunden fået loppeallergi, ses der oftest en voldsom kløe og en rød og irriteret hud. Allergien kan få hunden til at klø og bide sig så meget, at den får sår i huden. Kløen er oftest mest intens omkring haleroden, men vil ofte typisk brede sig op langs ryggen. Nogle hunde oplever kløe andre steder på kroppen, herunder maven og lysken. Med tiden kan hundens hud blive mørkpigmenteret og hår kan knække, så hunden får områder med skallede pletter.
Kommer en hund med loppeallergi i kontakt med lopper, skal loppeinfektionen selvfølgelig bekæmpes. Ofte er det dog også nødvendigt at behandle hunden med kløestillende og måske antibiotika, indtil lopperne er væk, og der er kommet ro på huden.
Har hunden først udviklet en allergi, skal der som regel kun enkelte loppebid til for at udløse reaktionen, og derfor er det mange gange nødvendigt at behandle hunden forebyggende med loppemidler, for at mindske sandsynligheden for at den bliver bidt. Størstedelen af lopperne lever ikke på hunden men i dens omgivelser, hvor de kan overleve i meget lang tid. Det er derfor også vigtigt at man renser og rengører hjemmet, herunder især hundens tæpper og seng.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Ens egen hund er selvfølgelig altid den bedste, og man elsker den meget højt. Men er kærligheden egentlig gengældt, og hvordan viser hunden, at den elsker en?
Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 4 gode tips til, hvordan man kan holde øje med hundens sundhed
Langt de fleste hundeejere, skelner ikke imellem om deres hund er en hvalp eller junior hund, hvilket kan resultere i, at knogler og muskler ikke udvikles korrekt
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse