Loppeallergi er en kløende omgang

07-04-2018 08:40, af Astrid Gerd Holtet

Lopper er aldrig sjove at få besøg af, men nogle hunde udvikler en allergi over for de små parasitter – og så kan kløen blive meget voldsom.Lopper er aldrig sjove at få besøg af, men nogle hunde udvikler en allergi over for de små parasitter – og så kan kløen blive meget voldsom 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når hunden får lopper, bider lopperne og suger blod fra hunden. Loppens spyt indeholder stoffer, der sørger for at blodet ikke størkner imens loppen spiser. Det er disse stoffer der giver den kløe, der er forbundet med loppebiddet. Nogle hunde er dog så uheldige at de udvikler en allergi over for loppespyttet, og allergien får kroppen til at reagere voldsommere end normalt –  og det gør det ubehagelige møde med lopperne endnu værre.

Har hunden fået loppeallergi, ses der oftest en voldsom kløe og en rød og irriteret hud. Allergien kan få hunden til at klø og bide sig så meget, at den får sår i huden. Kløen er oftest mest intens omkring haleroden, men vil ofte typisk brede sig op langs ryggen. Nogle hunde oplever kløe andre steder på kroppen, herunder maven og lysken. Med tiden kan hundens hud blive mørkpigmenteret og hår kan knække, så hunden får områder med skallede pletter.  

Kommer en hund med loppeallergi i kontakt med lopper, skal loppeinfektionen selvfølgelig bekæmpes. Ofte er det dog også nødvendigt at behandle hunden med kløestillende og måske antibiotika, indtil lopperne er væk, og der er kommet ro på huden.

Har hunden først udviklet en allergi, skal der som regel kun enkelte loppebid til for at udløse reaktionen, og derfor er det mange gange nødvendigt at behandle hunden forebyggende med loppemidler, for at mindske sandsynligheden for at den bliver bidt. Størstedelen af lopperne lever ikke på hunden men i dens omgivelser, hvor de kan overleve i meget lang tid. Det er derfor også vigtigt at man renser og rengører hjemmet, herunder især hundens tæpper og seng.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Hundevenlig ferie på Vemmetofte Camping

09-10-2017 11:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

Vemmetofte Strand Camping er et ferieparadis for din hund. Stedet har egen legeplads til hunde, et hundebad og fælles gåture, fordi de vil skabe en feriemulighed for hele familien

Alpenländische Dachsbracke - ny – ”gammel” schweisshunderace i Danmark

19-11-2021 12:41, af Katrine Jeppesen, DKK

Hund nummer 25.000 registreret i DKK i 2021 er en Alpenländische Dachsbracke - en i Danmark stort set ukendt hunderace. Racen stammer fra Østrig og er allerede siden 1932 i Østrig anerkendt som schweisshund(eftersøgningshund til opsporing af anskudt eller påkørt vildt).

Ny jobniche for hunde

03-09-2011 14:02, af Tine Luther
Norsk hund er trænet til at finde myrer og kadavere, der er skjult i bygninger – f.eks. mellem vægge

Skal det fortsat være tilladt at skyde hunde i Danmark?

28-03-2012 09:55, af Tine Luther
Fødevareministeren vil nu se på loven, der giver ret til at skyde naboens hund.

Husker du: Årets hund 1981

10-04-2020 14:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Her i påskedagene har vi planlagt en lille hyggeting. Vi lægger et gammelt billede op, som vi håber vil bringe minder for mange hundeejere, så er det jeres opgave at fortælle, hvad I husker 

Hund afslører brug af falsk legitimation

11-10-2013 14:35, af Tine Luther
Så er der atter fundet en ny niche for dygtige arbejdshunde: Det norske Vinmonopolet får hjælp af en hund til at afsløre unge mennesker, der viser falsk ID. De er ofte nervøse, og det kan hunden lugte!

Loppen – hundens værste plageånd

25-08-2016 16:17, af Kasper Larsson
Lopper kan være til stor gene for din hund. Nogle hunde klør blot, mens andre for eksem. Atter andre kan være så uheldige, at blive smittet med sygdomme. Og det er netop nu, at man skal være ekstra opmærksom på problemet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.