Golden retriever trøster efter skudmassakre

20-02-2018 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter skoleskyderiet, som kostede 17 mennesker livet, i Parkland Florida, har en ganske særlig hund hjulpet med at trøste de mange, der er ramt af denne tragedie

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lutheran Church Charities

Hunden Jacob er en ganske særlig hund. Udover at være golden retriever på fire år, hvilket ikke er så usædvanligt, er den også professionel trøstehund. I disse dage er den på arbejde i Parkland, Florida, hvor en ung mand i onsdags skød og dræbte 17 mennesker på en skole.

Jacob er sammen med 17 andre hunde med til at trøste i det hårdt ramte lokalsamfund.

Egentlig er det ikke et særlig hårdt job den gyldne hund har. Den går rundt blandt folk iført et seletøj, hvorpå der står ”Please pet me” (klap mig. Red.)

Men nytten af arbejdet er kæmpe stort.

– Når nogen klapper en af vores hunde, falder deres blodtryk, og de slapper bedre af. Det hjælper i helingsprocessen for det enkelte menneske og for hele lokalsamfundet, fortæller Tim Hetzner fra Lutheranian Church Charities til The Independant.

Lutheranian Church Charities træner hunde til at optræde som terapihunde i katastrofeområder. Netop råder de over 130 golden retrievers, der kan trøste, når ulykken rammer.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lutheran Church Charities

Hundene gennemgår alle et 2000 timers langt træningsforløb, før de er ægte terapihunde. Det er vigtigt, at hundene er rolige, ikke springer op eller gør. Når der ikke er et samfund, der trænger til trøst fra hundene, arbejder de ofte på biblioteker, skoler eller i kirker.

Til Hunden.dk fortæller Tim Hetzner, at grunden til organisationen bruger golden retrievere er, at de er elskelige hunde, som arbejder godt både udenfor og indenfor. Han slår fast, at terapihundene kun bliver sendt ud, hvor de er velkomne.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lutheran Church Charities

- Vi kommer kun de steder, vi bliver inviteret, og det koster ikke noget at bruge os. Netop nu har vi 18 hunde og 33 handlere fra ti forskellige stater i Florida, fortæller han til Hunden.dk og fortsætter:

- Mange af handlerne er pensionerede politibetjente, da hundene også stilles til rådighed for de personer, der kommer først til en given ulykke, og politibetjente har bare nemmere ved at åbne sig overfor andre betjente.

Jacob har tidligere været terapihund efter natklubskyderiet i Orlando og skuddrabene i Las Vegas.

Man kan følge Jacob på Facebook her

Læs også

Hundene var Friðas redning

26-05-2020 16:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forleden skrev vi en nyhed om, at mange mennesker havde fundet trøst i deres kæledyr under coronaen. I den forbindelse spurgte vi, om nogen af jer, havde gjort det samme. Friða Matras Brekku fra Færøerne skrev, at hun havde brugt sine hunde som trøst. Her får du hendes historie

Ny undersøgelse: Kæledyr gør danskerne lykkelige

26-02-2020 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har i mange år ligget i top 3 på listen over de lykkeligste folkefærd. En del af forklaringen kan måske tilskrives relationen til vores kæledyr. De giver os trøst, omsorg og energi, når vi har mest brug for det, og det gør os lykkelige, viser en ny undersøgelse

Diego hjælper familien gennem sorgen

09-01-2018 10:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

12. december fødte Pernille lille Lilje. Noget var dog helt galt. Lilje var viklet ind i navlestrengen. Hun var dødfødt. Sorgen var og er ubærlig for hele familien, der udover Pernille består af  hendes forlovede Peter, hendes datter på 15 og søn på 11. Uden hunden Diego ville familien være mere indelukket og modløs

Nyt studie: Terapihundes handlere

03-09-2019 09:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt amerikansk studie kigger på, hvilken betydning handleren har for en terapihunds succes. Indtil nu har man identificeret fire forskellige handlerstile. Kan du genkende dem

Bedemandsforretning vil anvende terapihund

18-01-2014 09:22, af Tine Luther
En amerikansk bedemandsforretning har fundet endnu et område, hvor vi mennesker kan nyde godt af samvær med hunde.

Info: Pas på jeres hund

04-10-2019 11:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I en lille by mellem Ulstrup og Langå er en hund blevet ramt af et hagl. Ejeren advarer andre. Episoden er naturligvis meldt til politiet

Hund affyrede skud

28-02-2013 11:27, af Tine Luther
En amerikansk hundeejer blev skudt af sin hund! Godt nok ved et uheldigt tilfælde...

Schæferhunden Lago er terapihund for krigsveteraner

09-03-2015 13:40, af Tine Luther
Den norske schæferhund Lago udvider sit virke som besøgshund for syge og ældre til også at fungere som terapihund for krigsveteraner med posttraumatisk stresssyndrom.

To hunde skudt

08-04-2013 15:49, af Nina Marie Villadsen
Tre mænd og en kvinde blev anholdt natten til mandag efter meldinger om skud ved en ejendom vest for Otterup

Hund skudt ved Roskilde

12-08-2019 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

 Fredag aften blev en hund ramt af  hagl fra en luftbøsse i Gadstruo ved Roskilde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.