Heldigvis går det den rigtige vej med udbredelsen af hundekød. Vi har tidligere fortalt, hvordan Kina har fjernet vort elskede kæledyr fra listen over husdyr.
Flere byer og områder i Asien har fulgt trop og gjort en større indsats for at sætte en stopper for handel og indtagelse af kød fra hunde.
Nu gælder det også byen Laixi City, der huser omkring en halv million indbyggere. Byen har udsendt en erklæring om, at hunde hverken skal spise eller slagtes. Det skriver Dyrenes Beskyttelse.
– Det er en meget glædelig udvikling vi ser i Kina i forhold til salg af hundekød. By efter by bakker op om at forbyde salget, og jeg ser frem til, at endnu flere byer melder sig på banen og viser deres lokale støtte til regeringens forbud. Salget af hundekød er en mangeårig praksis, der tager tid at ændre, men jeg er optimistisk på de kinesiske hundes vegne, siger biolog i Dyrenes Beskyttelse Anne Sofie Meilvang til organisationens hjemmeside.
Generelt er der ved at være godt gang i oprøret i Kina, hvor især unge mennesker har gjort op med forestillingen om, at hunde er spiselige dyr.
Man kan altså glæde sig over, at antallet af hunde, der tidligere er blevet slagtet, hvilket er cirka 10 millioner om året i fremtiden falder drastisk og forhåbentligt helt forsvinder.
Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes.
I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne
Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere
Organisationen Four Paws har lukket et hundeslagteri i Cambodja og befriet samtlige 15 hunde, der var på stedet og stod foran en slagtning
Der blæser i den grad nye vinde i Kina i disse tider. Nu følger millionbyen Wuhan i andre byers fodspor og forbyder fortæring af vilde dyr og hunde
Endnu engang er der grund til at glæde sig over at bo i lille Danmark. Denne gang er det kineserne, som foranstalter denne glæde. Først havde Kineserne etbarnspolitikken, men da man opdagede, at der ville mangle plejepersonale til de aldrende generationerne, ændrede man det. Nu gælder det så hundene.
Ny forskning viser, at hunde oprindeligt stammer fra Kina. Det skriver Videnskab.dk
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse