Trin 1
Først trin er at præsentere hvalpen for klokken. Hold klokken hen til hvalpen, og når den viser interesse for klokken, roser du og giver den en godbid. Hvis det kniber med at fange hvalpens interesse, kan du evt. smøre lidt leverpostej på klokken.
Dette trin gentager du, indtil hvalpen af sig selv opsøger klokken. Husk hele tiden at rose. Derefter holder du nu klokken lidt længere væk, så hvalpen skal tage et enkelt skridt eller to hen til den, for at røre den. Derefter øger du stille og roligt den afstand, hvalpen skal gå, for at nå hen til klokken.
Her er det vigtig at tilføje, at din hvalp hurtigt bliver mentalt træt, så du må vurderer, hvor meget din hvalp kan holdt til. Det er derfor bedre med mange små træningssekvenser på 10 min., fremfor ét langt.
Trin 2
Start med at gentage lidt af trin 1. Vis hvalpen klokken på afstand, og lad den dutte med snuden på klokken. Ros og giv godbid.
Prøv nu at hænge klokken på dørhåndtaget ved terrassedøren, eller hvor du nu ønsker, at klokken skal hænge. Vis hvalpen, hvor den hænger og ros den og giv godbid, hvis blot den viser den mindste interesse for klokken. Her skal du samtidig lære din hvalp en kommando. Vælg et ord, som du kun vil bruge i forbindelse med klokken, f.eks. ”klokke”.
Trin 3
Nu skal du så lære din hvalp at dutte på klokken på det rigtige tidspunkt. Gå hen til klokken og få din hvalp til at dutte på klokken, samtidig med du siger ”klokke”. Når hvalpen dutter, roser du og åbner døren og tager den med udenfor. Gentag et par gange og hold evt. pause.
Her gentager du øvelse: Vis din hvalp klokken, giv kommandoen ”klokke”, og når den dutter på klokken, åbner du døren. Herefter er det blot at gentage øvelsen, til hvalpen har forstået meningen med at dutte på klokken.
Hvad nu hvis…
Hvis din hvalp begynder at dutte på klokken, fordi den vil ud og lege, skal du lære den, at det kun gælder, når den skal besørge. Når den dutter på klokken, og du har mistanke om, at den vil ud og lege, sætter du snor på og tager den hen til det hunde-wc, du i mellemtiden har bygget.
Giv den et par minutter til evt. at gøre sig færdig, ros den, og giv den en godbid, hvis det viser sig, at den faktisk skulle besørge. Hvis din hvalp ikke skal besørge, går I blot ind igen. Du skal ikke rose den, men du må heller ikke skælde ud.
Det er utrolig vigtig, at du sørger for at gøre træningen til en sjov ting for din hvalp. Så du kan ikke rose for meget, og hvis godbidderne er tilstrækkelige små, kan du næste heller ikke give for mange, mens I træner. Og så skal alle medlemmer af familien naturligvis følge den samme metode, ellers bliver hvalpen forvirret.
Og husk så: Din hvalp kan ikke klare lange træningssekvenser, men den kan godt klare små, korte bidder ad gangen. Så træn hyppigt, men kortvarigt.
God fornøjelse!
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.