KLUMME: Det svære 2020

24-02-2021 12:06, af Maria Bonde Vinther, formand for DKK Kreds 12, Færøerne.

Som vanligt får I her klummen fra det seneste nummer af HUNDEN. Denne gang er klummen skrevet af DKK's kreds på Færøerne

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Kalenderen var pakket med spændende aktiviteter. Vi lagde stærkt ud med to groomingkurser i starten af januar. Og til marts skulle vi have endnu to fuldt bookede groomingkurser, handlerkursus og en match, men så kom corona, og alt blev lukket ned.

Udstillingen i april blev udsat til en juleudstilling, men desværre kunne denne heller ikke afholdes. Men det, vi har arbejdet hårdest for i 2020, var ikke i kalenderen. Vi fik nemlig et meget uventet brev fra myndighederne. Myndighederne gjorde os bekendte med, at de ville lave en ny bekendtgørelse, der skulle forbyde rejse med kæledyr. Årsagen var risikoen for smitsomme sygdomme. Den havde vi ikke set komme. Vi havde regnet med, at når en ny bekendtgørelse skulle laves, så ville de måske gøre det lidt lettere at rejse med hunden, og vi forventede en lempelse i forhold til de strenge krav, som i forvejen gælder på Færøerne. Men budskabet fra myndighederne var det stik modsatte. Heldigvis havde vi mulighed for at komme med et høringssvar.

Vi kunne risikere, at alt det, kredsen har arbejdet for, ville gå tabt. Hvis bekendtgørelsen blev til virkelighed, så ville vi ikke kunne rejse til udlandet for at få lavet diverse sundhedsundersøgelser, mulighed for specialdyrlæge, parringer, udstillinger, prøver m.m.

På Færøerne har der altid været arbejdshunde, men det er først efter, kreds 12 blev etableret, at folk har fået øjnene op for, at der er andre racer, der passer bedre til familiens behov, eller familien bedre kan dække hundens behov.

Nu er vi faktisk nået så langt, at flere og flere tænker grundigt over evt. parringer. De rejser for at finde den rigtige hanhund, de laver diverse sundhedsundersøgelser og spørger om hjælp hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det er fantastisk, da vi meget hurtigt kan ende med en del indavl, da Færøerne er meget lille i den sammenhæng. Og nu midt i corona er der fare for, at det bliver fortid. Vi allierede os med Føroya Hundaførarafelag (hundeforening), for sammen står man stærkere. Sammen med Føroya Hundaførarafelag har vi lavet små videoklip, hvor vi snakker med hundeejere, om hvorfor de har behov for at rejse med hunden. Disse videoklip er blevet delt flittigt på de sociale medier. Der har været indslag i medierne, og der er blevet indsamlet underskrifter. Vi har også udarbejdet et udførligt høringssvar, hvor vi kommer med flere forslag til, hvordan man kan mindske smitterisikoen med primært fokus på hårdere kontrol.

Det har været nogle nervepirrende måneder, men lige før jul fik vi den bedste julegave; myndighederne har valgt, at forbuddet ikke bliver til noget. Der kommer stadig en ny bekendtgørelse engang i 2021, så det er med forsigtig optimisme, at vi glædes over denne udmelding. Det er stadig kun muligt for hunde/ejere, der er bosiddende på Færøerne, at rejse til udlandet. Udenlandske hunde har stadig ikke mulighed for at rejse til Færøerne på ferie.

I 2020 var det myndighederne, der sendte os et brev, men vi har valgt at starte 2021 med et brev til dem. Det er dog ikke et brev, der vedrører rejse med kæledyr, men som vedrører fyrværkeri. På Færøerne er der ingen tidsbegrænsning for, hvornår der må skydes med fyrværkeri. Dette vil vi rigtig gerne have lavet om på. Vi har derfor sendt dem et brev med forslag til ændringer i bekendtgørelsen. Vi har også fået dyrlægerne og andre foreninger med interesse for dyr til at tilslutte sig brevet i håbet om, at dette vil skabe en debat, der når hele vejen til lagtinget, så vi kan få en ny bekendtgørelse på området. Vi håber 2021 bliver mere aktivitetsvenligt, så vi kan afholde alle vores planlagte aktiviteter.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Træning: Hunden skal kende sin bagpart

05-09-2021 13:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet

En dyr tur med hunden

09-02-2024 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Torsdag morgen kl. 08.38 ringede en skovfoged til Bornholms Politi og anmeldte en 52-årig hundeejer, som nægtede at tage sin hund i snor i et naturbeskyttet område i Aakirkeby.

Wobbler Syndrom

26-07-2022 09:20, af Astrid Holtet

Vækstforstyrrelse, der give en ustabilitet i nakkehvirvlerne, kan skabe store problemer for hunden

Læbefoldsdermatitis – hvad er det?

11-09-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læbefoldsdermatitis er en betændelse i huden hos hunden – og det kan være ganske generende. Vi ser lidt nærmere på hvad det er, og hvad der kan gøres ved det

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Hunden skal ikke grilles i bilen

07-05-2018 14:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Varmen er over os. Husk det, når du parkerer din bil og måske efterlader hunden i bilen. Det bliver meget varmt derinde

Hvorfor opfører hunden sig dårligt?

28-03-2017 17:41, af Kasper Larsson
Der kan være mange årsager – her får du et par af dem

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.