Jonathan Beck: Ukrainerne elsker virkelig deres dyr

16-03-2022 11:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag aften kom Jonathan Beck hjem fra sin anden tur til den polsk/ukrainske grænse. Turen lærte ham meget om, hvordan ukrainerne har det med deres dyr

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da Jonathan Beck tirsdag aften parkerede sin varevogn i indkørslen ved sit hjem i Danmark, kunne han endelig puste ud. Ikke bare af lettelsen over, at hans bil, der havde sagt sjove lyde hele vejen hjem, klarede turen, men også over at være hjemme i sikkerhed igen.

For det er en farlig tur, Jonathan har været på. Egentlig var det meningen, at han bare skulle ned og hjælpe med at lave etablere en dyreklinik på grænsen mellem Polen og Ukraine, men turen bød på meget mere end det.

For selvom han igen havde lovet sin kone, at han ikke ville køre ind i Ukraine, måtte han på et tidspunkt ringe hjem og fortælle hende, at nu var han altså på vej over grænsen til det krigshærgede land igen.

– Det var hun selvfølgelig ikke glad for, men hun sagde, at hvis det var det, jeg ville, så skulle jeg love at passe på mig selv, fortæller han.

Og det var netop det, Jonathan ville, for det var her, han syntes at kunne hjælpe bedst. Dyreklinikken havde fået varme, og der var etableret et system i hvilke dyr, der kom i hvilke containere, så raske hunde ikke blev blandet med karantænehunde, syge hvalpe eller katte.

– Så var der et par frivillige, som tog sig af at nusse med hundene, og det var fedt, de gjorde det. Men jeg kunne se, at der også var behov for andre typer hjælp, fortæller Jonathan Beck.

Derfor krydsede han tre gange grænsen til Ukraine iført skudsikker vest. Målet med at krydse grænsen var at udlevere foder og medicin og at tage mennesker og dyr med ud fra Ukraine.

– På anden tur ind i Ukraine skulle vi ind i Lviv og hente en mor og datter samt deres 11 katte. 11 katte lyder af meget, men de var velplejede og havde det godt. Moren og datteren måtte efterlade deres mand og far tilbage i huset, og det var hjerteskærende at opleve dem være glade for at skulle ud, men også dybt ulykkelige over at skulle efterlade ham alene tilbage. Han havde forskanset sig fuldstændigt med sandsække for vinduerne, masser af flasker med vand og enorme mængder dåsemad. Det er sgu hård kost, lyder det fra en tydeligt berørt Jonathan Beck.

En anden aften i Lviv havde Jonathan et møde med det ukrainske militær, og han erkender da også, at det til tider var utrygt at befinde sig i Ukraine.

– Vi skulle ind for at hente nogle hunde. Men vi fik ikke rigtigt forklaret, hvor det var henne, og derfor kørte vi lidt frem og tilbage for at finde stedet. Pludselig sprang der ti soldater frem foran os på gaden med deres geværer rettet direkte mod os. De skulle lige sikre sig, at vi ikke var russere, og vi havde jo opført os lidt mistænkeligt ved at køre fem og tilbage, siger Jonathan Beck.

Turene ind i Ukraine foregik da også i høj fart, og man skulle helst ikke holde stille for længe. Så der var meget pres på. Men Jonathan er glad for, han tog derned igen, og han har i den grad fået opfattelsen af, at ukrainerne i den grad elsker deres dyr.

– Vi skulle hjælpe en gammel dame med at få hendes hund, der nok har været 12-13 år og et gadekryds uden lige, ud af landet. Hun spurgte så, om vi aflivede hunden, hvis ikke det lykkedes for hende at komme ud af landet. Da vi sagde, at vi selvfølgelig ikke aflivede den, græd hun af glæde. Det var virkelig rørende, siger han.

Nu hvor Jonathan Beck igen er hjemme i Danmark, melder spørgsmålet, om han skal til Ukraine igen sig helt naturligt.

– Jeg skal afsted igen. Det bliver nok ikke i … Jo det bliver faktisk nok i næste uge, siger han og griner, men der er lige nogle ting, der skal klares først:

– Jeg skal have kigget på bilen, og så skal jeg have sparet sammen. Det er jo ikke helt billigt at rejse derned. Og så skal jeg også lige have sparet sammen til en kæmpe buket blomster til konen, inden jeg tager afsted, siger han og griner.  

 

   

Læs også

Ukraine: Dyr i stor fare efter sprængning af dæmning

07-06-2023 14:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Natten til tirsdag blev Nova Kakhovka Dæmningen i Kherson regionen af Ukraine sprængt i luften. Konsekvenserne er uoverskuelige. Den ukrainske kennelklub fortæller om mange døde dyr

EDS: Er hunde nogensinde ligegyldige

21-05-2023 11:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi mødte præsidenten for den ukrainske kennel klub og præsidenten for kennelklubben i Moldova til en snak om livet og hunde

EDS: En tankevækkende tur til Ukraine

18-05-2023 17:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Danmark har man valgt at sige nej til russiske udstillere og dommere. Her vælger vi at støtte Ukraine, og det kan man i den grad mærke på en hjerteskærende fotoudstilling i Hal M

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.