Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I England må en hund ikke blive skilt fra sin mor, før den er otte uger gammel. Derudover blev det i 2018 lovpligtigt, at man skulle se hvalpen sammen med dens mor, inden man købte hvalpen.

Nu viser en undersøgelse, at langt fra alle overholder disse regler. Det skriver Science Daily.

Med undersøgelsen har man ønsket at vise, hvilke faktorer der spiller ind, når folk enten vælger at købe en hvalp for tidligt eller undgår at se hvalpen sammen med dens mor.

Forskerne trak data fra 2392 hvalpe fra maj 2016 til februar 2019. 1844 af hvalpene viste sig at kunne bruges i undersøgelsens endelige resultater.

Det viste sig, at hele 25 procent af hvalpene var blevet skilt fra deres mor, inden de var otte uger. Det tal overraskede forskerne, som tidligere har arbejdet med meget lavere tal på området.

Undersøgelsen viste også, at cirka otte procent ikke så hvalpen sammen med dens mor, mens 1,5 procent købte hvalpen for tidligt uden at se den sammen med dens mor.

Derfor gik forskerne videre og kiggede på, hvad der gjorde, at folk ikke kunne vente de otte uger på at få hvalpen hjem.

Faktisk viste det sig, at folk, der havde set hvalpen sammen med dens mor og besøgt hvalpen flere gange, oftere fik hunden tidligere hjem end efter de otte uger. Forskerne mener, at det skyldes, at hvalpekøberne ikke kunne klare at gå fra hvalpen og derfor bare måtte have den med hjem.

En anden gruppe, som viste sig at have en tendens til at få hvalpen for tidligt, var folk der ville bruge hunden til sport. Dette begrunder forskerne med, at de nye ejere gerne vil starte med at træne hunden tidligt.

En tredje gruppe, som fik hvalpen hjem før de otte uger, var mennesker med flere hunde af ukendte, blandede racer. Her peger forskerne på, at disse mennesker ofte køber af hobbyopdrættere, og at man her måske ikke går helt så meget op i reglerne.

På den anden side viste det sig, at folk med en højere årsindkomst havde større tendens til at vente med at få hunden hjem, til de otte uger var gået.

Det kan have store konsekvenser at adskille hvalpen fra moren for tidligt.

– Tidlig adskillelse af en hvalp fra sin mor og resten af kuldet kan øge risikoen for, at hunden udviser potentielt problematisk opførsel som voksen, lyder det fra dyrlæge Dr Federica Pirrone, University of Milan.

Læs også

BLOG: Hold nu fast i dine beslutninger

23-11-2020 12:13, af John Frank Ahm

Jeg opfordrer altid kommende hvalpekøbere til at gøre sig tanker om, hvad deres krav til den voksne hund er, før hvalpen flytter ind. Jo mere afklarede de er med hensyn til husreglerne for hvad hvalpen må og ikke må, jo bedre er de forberedt. At afklare reglerne på forhånd gør dagligdagen lettere, når de efter kort tid får den lille spilopmager hjem

Los fanget af hund

12-10-2011 15:01, af Tine Luther
En los, der har været på fri fod et par uger, blev indfanget takket være en hund.

Er din hund hele Danmarks dyrehelt?

06-10-2015 09:11, af Tine Luther
Sammen med førende dyreorganisationer i Danmark og skuespiller Silas Holst går Agria Dyreforsikring de næste uger på jagt efter hele Danmarks dyrehelt.

Ulve, udstationeringer og hvalpekøb på vej til postkassen

17-04-2021 10:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den kommende uge udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her kan du læse lidt om, hvad du kan glæde dig til

Bailey brækkede benet efter fald fra sofa

28-11-2017 15:45, af Lina Porsborg Laursen

Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen

Øl genforener hund og ejer

04-02-2020 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En noget speciel genforening udspillede sig for et par uger siden i USA, hvor en ejer blev genforenet med sin hund efter tre år

Hund fanget to uger på norsk fjeldhylde

26-10-2011 12:12, af Tine Luther
En norsk elghund, der forsvandt for to uger siden under jagt, er nu fundet i live.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.