HUNDEN I FOKUS: En lykkepille i pels

25-08-2021 08:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden den 28. og 29. august får menneskets bedste ven, hunden, lov til at tage sine flinke mennesker med til årets hunde-event på Vilhelmsborg syd for Aarhus. I stedet for hestevrinsk vil det nationale hestesportscenter fyldes af kække bjæf, logrende haler og glade smil, når Dansk Kennel Klub afholder HUND I FOKUS med udsigt til hundekunster, danmarksmesterskaber, masser af hunde-hygge og inspiration til køb af – den rigtige – hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: K9 Biathlon/Lilleskov Slot

 

Hver eneste dag, året rundt, sætter hundenes interesseorganisation, Dansk Kennel Klub (DKK), hunden i fokus. Men én gang om året samler DKK alle de aktiviteter, man overhovedet kan tænke på, når man tænker på hund - på et og samme sted, på samme tidspunkt. I år er det sted Vilhelmsborg, 10 km syd for Aarhus. Og alle er inviteret til at komme og deltage – der er gratis adgang for både hund og ejer hele weekenden! Der bliver garanti for hundekys og hundetricks i verdensklasse, når Dansk Kennel Klub omdanner det nationale hestesportscenter til lidt af et slaraffenland for både hunde og hundeejere. Og der bliver ikke sparet på hverken mangfoldigheden eller kærligheden til de firbenede, når hundredvis af hunderacer sætter hinanden stævne: Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver. Godt 300 forskellige racer. Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Kom og mød dem alle, når de bl.a. dyster om at vinde Danmarksmesterskabet i hundesportsgrenene agility, lydighed, rally og heelwork to music – eller kaster sig over forhindringerne på K9-forhindringsbanen. Weekenden igennem er der masser af aktiviteter for både to- og firbenede: Du kan f.eks. snuse til nose work, komme i form på hunde-fitness-banen – eller hvad med at prøve scurry, hoopers eller at løbe om kap med de lynhurtige mynder på lure coursing-banen? Der er også masser af aktiviteter specielt til børn og barnlige sjæle, bl.a. en gigantisk hoppeborg – weekendens eneste aktivitet, hvor hundeklør er knap så velkomne.

 

Bekæmper hudsult, stress og ensomhed

Menneskets relation til hunde er helt særlig. I tusindvis af år har hundene hjulpet os med at løse arbejdsfunktioner, som jagthunde, hyrdehunde, gårdhunde, vagthunde, trækhunde og selskabshunde. Under cornapandemien har tusindvis af hunde været en decideret lykkepille i pels, når de med logrende hale har fået hjemsendte, stressede og deprimerede danskere op af sofaen og med ud på tur. De har hjulpet enlige, ældre og udsatte personer med at bekæmpe både ensomhed og hudsult og de har samlet børnefamilier. Nu beviser en helt dugfrisk dansk undersøgelse desuden, at hunden virkelig er menneskets bedste ven – og der findes hele 810.000 af dem fordelt i hvert femte danske hjem. Det forstår DKK´s adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen godt:

– Hunde formår at åbne menneskers hjerter på en måde, som ingen andre dyr gør. Men hunden er samtidig en livsstil – og en livslang forpligtelse med alt hvad det indebærer af gummistøvler, motion og røde kinder. I disse So-Me-tider er hunden en fantastisk modvægt til alt det, vi – måske ubevist - måler os op imod på Instagram og facebook: Hunden måler og vejer dig ikke; den elsker dig for den, du er. Vi vil alle sammen gerne anerkendes, men når vi går på job, er der sjældent nogen, der er uundværlige. Det er du for hunden. Og det er rart, at nogen accepterer dig som du er og har brug for dig - uanset om du har dårlig ånde eller pastasovs ned ad tøjet. Og giver dig samme velkomst, uanset om du har været væk i tyve minutter eller to dage.

 

Mennesket har stadig brug for hunden

Du kan ikke købe en hund med hjem fra Hund i fokus, men weekenden er en god lejlighed til at lære de forskellige hunderacer at kende - det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien:

– Det vigtigste ved valg af hund er ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til det, du kan tilbyde den. Hunderacerne ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt. I weekenden kan du hundene i aktion, og så bliver det meget nemmere at læse dens ”brugsanvisning”; dens medfødte instinkter, mentalitet, fysik og behov og finde ud af, om den kan passe ind i dit liv, siger hun.

– I Dansk Kennel Klub vil vi gerne fejre hunden og i weekenden sætter vi fokus på den ubetingede kærlighed, hunden giver den os. Og nok siger man, at de fleste familiehunde i dag er blevet arbejdsløse – men hundens umiddelbarhed og dens væren i nuet har vi mennesker stadig brug for – i dag måske mere end nogensinde før, forklarer Lise Lotte Christensen.

Hvor og hvornår: Dato: 28. - 29. august 2021 Adresse: Vilhelmsborg, Bedervej 101, 8320 Mårslet. Indgang: GRATIS adgang hele weekenden for både to- og firbenede. Alle venlige hunde - over 3 måneder - er velkomne. Hunde skal være iført fast line – flexliner og løse hunde skal helst gerne blive hjemme.

Læs også

Søde børn, unge og hunde ved Hund i Fokus

27-08-2023 12:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Børn, der elsker hunde og hunde der elsker børn er dejligt. Og de to ting kan man opleve på Hund i Fokus netop nu

De nye Danmarksmestre i Rally

27-08-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du billederne af de nye Danmarksmestre i Rally, en konkurrence, der blev afgjort i går, og dommerne havde stor ros til alle deltagere

Se billederne: Gang i Vilhelmsborg

26-08-2023 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Der er godt gang i aktiviteterne på Vilhelmsborg. Det hele er pakket ind i god stemning og overskud

Endnu en flot juniorhandling

20-06-2021 14:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag klokken 14.00 begyndte den sidste juniorhandlerkonkurrence i denne weekend. Det blev endnu en spændende konkurrence

Imponerende Innit bliver Årets Hund 2017 (video)

05-11-2017 19:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den smukke bullmastiff Ali Honey Dynasty, i daglig tale Innit, vinder Best In Show til søndagens udstilling i Herning, og  derefter blev den kåret som Årets Hund 2017

DKK’s efteruddannelse for instruktører gav pote

03-10-2017 12:23, af Marie Helene Rigård Rohleder

I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning

Billederne fra Ballerup er online

22-09-2021 11:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle billederne fra Ballerup

Beagle bliver BIS søndag

19-06-2022 16:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en god dag i Vejen er slut. Vejret artede sig noget bedre denne søndag end vejrguderne havde truet med

 

Stolt Lise Lotte Christensen modtog legat af Lise Nørgaard

19-06-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag overrakte Lise Nørgaard sit legat, der uddeles til en person, som i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen. Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til STH – Servicehunde til handicappede

Tre DKK-racevindere fra samme opdrætter

15-11-2011 13:26, af Tine Luther
Kennel Lapinlumon opdrætter tre forskellige racer – og i år er ”Årets DKK-racevinder” i de tre racer alle opdrættet og ejet af Lapinlumon.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Stjålet retriever fundet på plejecenter

20-11-2023 20:47, af Anne Cecilie Sohl

Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Hvem skal vinde titlen som årets hundefotograf?

22-11-2023 11:45, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet