Siden oktober 2017 har DKK registreret flerfarvede pudler som pudler med uønsket farve. Det drejer sig om i alt 19 hvalpe og 9 hunde importeret fra udlandet.
Indtil nu har disse hunde haft mulighed for at indgå i avl og blive udstillet sammen med helfarvede pudler, men i udstillingsringen med bedømmelse ud fra standarden, hvor flerfarve betragtes som en diskvalificerende fejl.
DKK har evalueret registreringen og har herefter i samarbejde med Pudelklubben besluttet, at flerfarvede pudler fra 1. januar 2020 registreres i DKK´s X-register.
Det betyder, at en flerfarvet pudel (med farverne sort/hvid og black/tan som de eneste godkendte farver) fremadrettet registreres som en selvstændig race i DKK.
Ændringen gør det nemmere for opdrætterne at adskille avlen samt indgå i et samarbejde med opdrættere i andre lande, der registrerer flerfarvede pudler. Desuden kan flerfarvede pudler i DKK-regi udstilles som selvstændig race.
De hunde, der allerede er registreret med uønsket farve i DKK, er automatisk overført til DKK´s X-register.
Hvis din pudel bliver registreret som flerfarvet, men er helfarvet
En pudel, der bliver registreret som flerfarvet i DKK´s X-register, men som er helfarvet, kan ændre race og farve samt registreres med DK-nummer, hvis en DNA-test dokumenterer, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”.
Før DNA-testen udføres, skal der købes en rekvisition til dette på hundeweb.dk (rekvisition er pt. under udarbejdelse). Rekvisitionen skal medbringes til dyrlægen, der kontrollerer hundens ID-nummer og udtager prøvematerialet. Rekvisition og test-svaret fra laboratoriet indsendes derefter til DKK til registrering, og viser testen, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”, vil hunden kunne flyttes over på et DK-nummer, mod at ejer indsender hundens originale stambog samt indbetaler gebyr for en duplikatstambog.
Flerfarvet pudel findes i fire størrelser: toy, dværg, mellem og stor. Du kan læse om dem på hundeweb.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.
Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.
Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!
Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i
Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu
Dagene gik, og vi kunne se frem til at holde en lidt anderledes jul med Sansa sat til at have termin juleaftensdag. Selvom vizslaen normalt er en race, hvor fødselskomplikationer er sjældne, og jeg både havde været på kursus og læst tykke bøger og artikler om hundefødsler, ville jeg alligevel gerne have assistance fra en erfaren “hundejordemoder” til den forestående fødsel
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste