Siden oktober 2017 har DKK registreret flerfarvede pudler som pudler med uønsket farve. Det drejer sig om i alt 19 hvalpe og 9 hunde importeret fra udlandet.
Indtil nu har disse hunde haft mulighed for at indgå i avl og blive udstillet sammen med helfarvede pudler, men i udstillingsringen med bedømmelse ud fra standarden, hvor flerfarve betragtes som en diskvalificerende fejl.
DKK har evalueret registreringen og har herefter i samarbejde med Pudelklubben besluttet, at flerfarvede pudler fra 1. januar 2020 registreres i DKK´s X-register.
Det betyder, at en flerfarvet pudel (med farverne sort/hvid og black/tan som de eneste godkendte farver) fremadrettet registreres som en selvstændig race i DKK.
Ændringen gør det nemmere for opdrætterne at adskille avlen samt indgå i et samarbejde med opdrættere i andre lande, der registrerer flerfarvede pudler. Desuden kan flerfarvede pudler i DKK-regi udstilles som selvstændig race.
De hunde, der allerede er registreret med uønsket farve i DKK, er automatisk overført til DKK´s X-register.
Hvis din pudel bliver registreret som flerfarvet, men er helfarvet
En pudel, der bliver registreret som flerfarvet i DKK´s X-register, men som er helfarvet, kan ændre race og farve samt registreres med DK-nummer, hvis en DNA-test dokumenterer, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”.
Før DNA-testen udføres, skal der købes en rekvisition til dette på hundeweb.dk (rekvisition er pt. under udarbejdelse). Rekvisitionen skal medbringes til dyrlægen, der kontrollerer hundens ID-nummer og udtager prøvematerialet. Rekvisition og test-svaret fra laboratoriet indsendes derefter til DKK til registrering, og viser testen, at hunden ikke bærer genet for ”flerfarve”, vil hunden kunne flyttes over på et DK-nummer, mod at ejer indsender hundens originale stambog samt indbetaler gebyr for en duplikatstambog.
Flerfarvet pudel findes i fire størrelser: toy, dværg, mellem og stor. Du kan læse om dem på hundeweb.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Lørdag var første dag med en yakutskaya laika på en dansk DKK udstilling. Søndag indløste den billetten til Store Ring
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Coton de tuelar spiller en væsentlig rolle i HUNDEN 10, der udkommer i næste uge. Her er der nemlig portræt af denne race, og derfor pryder racen også forsiden
Westminster Kennel Clubs enorme udstilling er netop slut. Vinderen blev en pudel, men det er en golden, der har stjålet opmærksomheden
Vi har kigget på de racer, der kun har en hund med på udstillingen. Her kan du se, hvilken race du kun kan opleve i dag
Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet