Hunde fra hele verden i Vejen

13-06-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden lægger Vejen Idrætscenter græs til endnu en rekordstor hundeudstilling, organiseret af Dansk Kennel Klub. I alt er der tilmeldt 4.857 hunde af og op mod 235 forskellige racer - det er altså en oplagt mulighed for at opleve alverdens hunde i alle størrelser, former, farver og med og uden pels

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Lørdag den 16. juni og søndag den 17. juni afholder Dansk Kennel Klub hundeudstilling ved Vejen Idrætscenter. I løbet af de to dage er det muligt at opleve knap 5.000 hunde dyste mod hinanden om at blive dagens bedste hund og dermed blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”.

Der starter en ny konkurrence hver dag, og der er derfor rig mulighed for at få opfyldt enhver hundeentusiasts drømme og fantasier. Så kom og hav en hyggelig dag i hundenes tegn, mens du bliver klogere på alverdens hunderacer og deres forskelligheder; lige fra den mindste chihuahua til den enorme grand danois.

 

2 dage med internationalt islæt
Med knap 5.000 tilmeldte hunde af 235 forskellige racer er der masser af muligheder for at opleve hunde fra hele verden. Du kan f.eks. møde 70 af de store, bamsede berner sennenhunde, der stammer fra Schweiz, 46 af den lille, men hurtige engelske væddeløbsrace whippet, 9 podengo portugues, der som navnet antyder stammer fra Portugal, og bare en enkelt af den i Danmark nye race, den russiske selskabshund russkaya tsvetnaya bolonka.

Der er fuldt program begge dage. Indgangene åbner kl. 7.45, og konkurrencerne starter kl. 09.00 med bedømmelser af de enkelte racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der begge dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
 

Arbejdende hunde
Ikke nok med at der bliver mulighed for at tage alle racerne i nærmere øjesyn og se udvælgelsen af udstillingens bedste hund, der vil også være mulighed for at opleve hundene arbejde - i discipliner som lydighed og rally lydighed.

– Både lørdag og søndag kan man opleve landets dygtigste lydighedshunde konkurrere - her kan vi almindelige hundeejere, som kan have svært nok ved at få vore hund til at gå pænt i snor, godt lade os blive imponeret over et fantastisk samarbejde mellem hund og fører, fortæller Wilfred Olsen, der er formand for DKK´s udstillingsudvalg. Han inviterer gæster og hundeinteresserede til at komme og fornemme den altid gode stemning på DKK´s udstilling i Vejen. Og i år er der oplevelser for hele familien:

Hvalpesnak og børneleg
På udstillingen i Vejen introducerer Dansk Kennel Klub et nyt tiltag i det jyske: Overvejer du om din hund skulle have et kuld hvalpe? Kig forbi DKK´s nye oplysningstelt, hvor der dels vil være mulighed for at få en uforpligtende snak omkring opdræt, og dels vil der være mulighed for, at børnene kan tegne og male, bage sjove hundesmåkager, vinde præmier og klappe søde hunde.

Og med lidt held og effektivitet er det muligt at nå hjem til Danmarks første kamp ved VM i fodbold, som spilles lørdag klokken 18.00

 

Udstillingens adresse:

Vejen Idrætscenter 
Petersmindevej 1 
6600 Vejen
Udstillingen foregår udendørs.

 

Entré:

Voksne: kr. 60,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 10,- pr. dag.
Børn under 6 år: gratis
Familiebillet: kr. 120,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn)
Entré for gæstehund: kr. 30,- (hvalpe under 3 måneder må ikke medbringes)

 

 

Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub og hundeudstillingerne i Vejen kan fås på tlf. 5618 8155 eller på dkk.dk/udstillinger-og-events/deltag-i-udstillinger/vejen2018

Kontaktinformation: Leder af Dansk Kennel Klubs udstillingsafdeling, Jette Nielsen, tlf. 21 14 37 88

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Beagle bliver BIS søndag

19-06-2022 16:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en god dag i Vejen er slut. Vejret artede sig noget bedre denne søndag end vejrguderne havde truet med

 

Sommeren er højtid for maveproblemer hos hunde

01-06-2022 12:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”

Fredagsquiz: Hvad ved du om hundeudstilling i Vejen

21-06-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I dag starter hundeudstillingen i Vejen. Men hvad ved du egentlig om udstillingen i den jyske by

Så blev lørdagens Best in Show i Rønne fundet!

13-08-2016 18:15, af Tonya Bille Nielsen
BIS lørdag på DKK’s internationale hundeudstilling blev Sobers Roseberry For Sporting Field af racen Whippet.

Sommerbilleder Vol. 4

18-07-2018 15:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det er overvældende, når man beder om billeder fra en solskinsdag med hunden, og der så kommer 168. Derfor er vi blevet nødt til at bide dem over i 7 dele. Her får I  25 billeder

Vejen: Jagthund vandt BIS-trofæ

19-08-2023 18:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Igen i dag blev vi begunstiget med en dejlig hundeudstilling i Vejen, og DKK beviste endnu engagn, at de i den grad kan planlægge en udstilling

Pas på hunden i varmen

06-06-2021 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun i bilen, det kan være hårdt at være hund i varmen. Der er også mange andre ting, man som hundeejer skal være opmærksom på

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.