Det er svært at vurdere, om isbjørne er drægtige, fordi deres hormoncyklus ikke er entydig, og nu arbejder amerikanske forskere fra Center for Conservation and Research of Endangered Wildlife (CREW) i Cincinnati Zoo and Botanical Garden med et projekt, hvor hunde bliver taget til hjælp. Således har man trænet en beagle ved navn Elvis til at bestemme, om bjørne er drægtige, ved at snuse til afføringsprøver fra dem. Undersøger afføring fra københavnsk isbjørn Isbjørnehunnen Noel fra Zoo i København er muligvis drægtig – svaret fås så snart, Elvis har undersøgt den afføringsprøve fra hende, som blev sendt af sted for et par uger siden. For at få en metode til at måle drægtighed blandt havens bjørne, har man nemlig sagt ja til at medvirke i det amerikanske studie. Stadig et mysterium Studiet, der har kørt siden 2013, er unikt i og med, at det er første gang, hunde anvendes i biomedicinsk forskning vedrørende vildtlevende dyrearter. Man ved ikke, hvad det er, Elvis kan lugte i afføringsprøverne fra de drægtige isbjørnehunner – men man har fundet ud af, at niveauet af fem forskellige proteiner er højere hos drægtige hunner end hos andre isbjørne. Kan man finde ud af, hvad det er, kan man måske på sigt udvikle en metode til at afgøre drægtighedsspørgsmål. Elvis har stor succesrate Elvis er meget nøjagtig. Under træningen er han blevet præsenteret for prøver fra både drægtige og ikke–drægtige hunner samt fra hanner og unger – og hans succesrate har ligget på mellem 97 og 100 procent, hvilket svarer til sikkerheden af graviditetstests til mennesker. Forskerne vil arbejde videre på at undersøge mulighederne for at bruge hunde i arbejdet på at redde nogle af verdens mest truede dyrearter. Kilde: videnskab.dk
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet