I november måned sprintede den hurtige greyhound Zipping Sarah over målstregen som den første ved et hundevæddeløb i Christchurch i New Zealand. Efter løbet skulle Zipping Sarah som enhver anden topatlet aflevere en urinprøve for at teste, om der skulle have været taget ulovlige midler i brug for at opnå hunden topfart.
Urinprøven viste sig at indeholde spor efter methamfetamin og amfetamin. Derfor blev hunden diskvalificeret og præmien på knap 18.000 danske kroner blev taget tilbage. Det skriver Global news.ca.
Zipping Sarahs træner Angela Helen Turnwald har siden erklæret sig skyldig i ikke at have formået at skabe en vinder uden ulovlige stoffer i løbet i Christchurch.
Myndighederne har ikke kunnet bevise, hvordan Zipping Sarah har fået de ulovlige stoffer i kroppen, men de ved, at Turnwald stoppede hos en ven med Zipping Sarah og en anden hund på vej til løbet. De har dog ikke kunnet bevise, at dopingen er sket med forsæt.
Sagen er den tredje med hundedoping i det sidste halve år i New Zealand. Derfor er der også taget beslutning om, at man skal gøre mere for at fange disse dopingsyndere.
Hundevæddeløb får ofte negativ omtale. Men som vi tidligere har skrevet om på hunden.dk, så er der stor forskel på, hvordan man håndterer sporten i forskellige lande. Mens præmierne i Danmark er meget små, er de i nogle andre lande meget store, og det gør også, at flere fristes til at snyde eller bruge træningsmetoder, der ikke er sunde for hundene.
Heldigvis er hundevæddeløb en både sund og sjov sport i Danmark. Det kan man blandt andet se på Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro, hvor mange hunde nyder at komme og løbe en tur på den ovale bane.
Hundeorganisation har startet en protest mod licens til greyhoundbane i Wales. De er bange for, at en licens vil skabe mange skader og dødsfald blandt hunde
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Lørdag skinnede solen flot over Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro. Klubben havde inviteret til løb for alle racer
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet