Når næste nummer af Hunden udkommer bliver der masser af god læsning til de forhåbentligt lyse og lune forårsdage.
I dette blad starter vi en helt ny serie, hvor du hver måned kommer tæt på et kendt menneske og høre om hans eller hendes forhold til sin hund. I denne måned er det Joan Ørting, der fortæller om sin store kærlighed til sin hund Salka, som er en finsk lapphund.
Du vil også kunne læse et portræt af dyrlæge Rikke Fast fra Viborg, som er en af få dyreneurologer i landet. Hun elsker sit fag, men ville nogle gange ønske, hun havde specialiseret sig i hudsygdomme, da det er lidt nemmere at kigge på huden end ind i hundens nerverbaner.
Du får også et indblik i, hvor vi står med de forbudte hunderacer netop nu. To dyrlægespecialer har haft fokus på netop dette emne.
Du kan også læse en opbyggelig historie om Broholmerselskabet, der forsøger at få den sorte broholmer til at vinde ind i de danske hundekurve.
Vores serie om hunde på arbejde fortsætter også. Denne gang kan du følge den charmerende rottehund, Saxo, på arbejde en kold dag ved Odder.
Månedens klumme er skrevet af Søren Ryge Petersen, der med sædvanlig skarp pen, ikke er bange for at sige sin mening om, hvordan man bør lufte sin hund.
Det og meget meget mere finder du i HUNDEN 4, som altså rammer postkasserne hos alle DKK’s medlemmer i næste uge.
God fornøjelse.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
I disse dage kommer årets andensidste nummer af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse i bladet
Det nye HUNDEN er på vej ud til jer. Her er, hvad I kan glæde jer til at læse om
Så er det igen blevet tid til at læse HUNDEN. Juninummeret udkommer i dag og i morgen, og der er som sædvanligt masser af god og varieret læsestof, selvom én begivenhed fylder en del i bladet
I den kommende uge modtager alle medlemmer af DKK medlemsmagasinet HUNDEN. Her kan du se, hvad du kan glæde dig til
I det nye blad har vi et raceportræt af border terrieren. Nu kan du blære dig med din viden om hunden i denne quiz
I næste uge udkommer novembernummeret af HUNDEN. Her er lidt af det, du kan glæde dig til
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse