Vil man klare sig godt på hundeudstillinger, skal man måske overveje at anskaffe sig en hanhund. Der er nemlig større chance for succes på en udstilling, hvis man ejer en hanhund frem for en tæve, viser ny forskning – i hvert fald hvis man stiller op i Australien.
Forskel mellem tæver og hanhunde
Et australsk forskerhold fra Sydney School of Veterinary Science, del af universitet i Sidney, har nemlig undersøgt hvor ofte henholdsvis hanhunde og tæver vinder ved udstillinger og fandt en væsentlig forskel.
Holdet sammenlignede 1080 hunde fordelt på 12 forskellige racer, for at undersøge om der var en forskel på kønnene. De 12 forskellige racer, der var med i studiet inkluderede både almindelige og mere sjældne racer.
Da forskerne undersøgte deres data, fandt de at nærmest lige mange hanhunde og tæver stillede op, men hanhundene vandt langt oftere - faktisk vandt hanhundene mellem 60-80% af gangene.
Hvorfor vinder hanhunde mere?
Hvorfor denne forskel ses, kan studiet ikke give svar på. Forskerne forslår dog, at forklaringen muligvis er at finde i racestandarderne. I stedet for at forskellen skyldes en særlig forkærlighed for hanhunde hos de australske dommere, så kan det måske være at racestandarderne ubevist er beskrevet således at de bedre passer til hanhundene end til tæverne.
KILDE:
Bethany J.Wilson, Alicia J. Kasbarian, Navneet Dhand and Paul D. McGreevy (2018). Battle of the Sexes in Best of Breed: Sex Influences Dogs’ Success in the Show Ring. Animals, 8, 240
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Det er blevet søndag og andendagen på udstillingen på Bornholm. Her får du et galleri af nogle af vores billeder fra lørdagen
Vi bringer her et ærligt referat fra DKK’s internationale udstilling i Aalborg 18-19 oktober 1969 af dommer Alexander Krasilnikoff
Her er der billeder fra lørdagen i Ballerup. Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen
Denne flinke kvinde gjorde lørdag opmærksom på, at vi alt for sjældent har gravhundebilleder. Det skal ikke hedde sig. Derfor får du her et galleri med billeder af gravhunde fra udstillingen i Ballerup
Vild med vovser? Så er Roskilde Dyrskueplads en oplagt mulighed for at opleve alverdens hunderacer i alle størrelser og former i den kommende, forlængede, weekend; her konkurrerer knap 3.000 forskellige hunde af 264 forskellige hunderacer fra 21 forskellige lande om din opmærksomhed – alt mens de internt konkurrerer i skønhed såvel som dygtighed
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse