Forskning: Hanhunde vinder oftere

13-01-2019 09:47, af Astrid Gerd Holtet

Hanhunde vinder oftere på udstillinger end tæver, viser ny australsk forskning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vil man klare sig godt på hundeudstillinger, skal man måske overveje at anskaffe sig en hanhund. Der er nemlig større chance for succes på en udstilling, hvis man ejer en hanhund frem for en tæve, viser ny forskning – i hvert fald hvis man stiller op i Australien.

Forskel mellem tæver og hanhunde

Et australsk forskerhold fra Sydney School of Veterinary Science, del af universitet i Sidney, har nemlig undersøgt hvor ofte henholdsvis hanhunde og tæver vinder ved udstillinger og fandt en væsentlig forskel.

Holdet sammenlignede 1080 hunde fordelt på 12 forskellige racer, for at undersøge om der var en forskel på kønnene.  De 12 forskellige racer, der var med i studiet inkluderede både almindelige og mere sjældne racer. 

Da forskerne undersøgte deres data, fandt de at nærmest lige mange hanhunde og tæver stillede op, men hanhundene vandt langt oftere - faktisk vandt hanhundene mellem 60-80% af gangene.

Hvorfor vinder hanhunde mere?

Hvorfor denne forskel ses, kan studiet ikke give svar på. Forskerne forslår dog, at forklaringen muligvis er at finde i racestandarderne. I stedet for at forskellen skyldes en særlig forkærlighed for hanhunde hos de australske dommere, så kan det måske være at racestandarderne ubevist er beskrevet således at de bedre passer til hanhundene end til tæverne.

KILDE:

Bethany J.Wilson, Alicia J. Kasbarian, Navneet Dhand and Paul D. McGreevy (2018). Battle of the Sexes in Best of Breed: Sex Influences Dogs’ Success in the Show Ring. Animals, 8, 240

 

Læs også

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Hunde hjælper bedst på eksamensstress

17-05-2021 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I takt med, at foråret springer ud, begynder eksamensnerverne også at pible frem. Ny amerikansk forskning viser nu, at det bedste middel mod stress til eksamen er hunde

Billige billetter til årets hundefest

26-09-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Første weekend i november løber årets største hundefest af stablen, når den store udstillingfinale afholdes i Herning

Lone har en hundebørnehave, fordi hun ikke kan få nok hund

13-12-2017 08:51, af Marie Helene Rigård Rohleder

Lones liv går op i hund. Foruden de 4 finske lapphunde som huserer i hjemmet, ejer og driver hun Køge Bugt Hundebørnehave, hvor hun henter, passer og bringer folks hunde 

 

Slædehundefolkene kan juble

08-11-2018 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen slår nu fast, at det er lovligt at køre slædehundekørsel på færdselslovens områder

Charlotte Hoog Møller: Dybt berørt af de tre dødsfald

21-03-2023 09:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser

Så er billederne fra Fredericia online

14-02-2019 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Var du i Fredericia i weekenden, eller vil du bare gerne se, hvordan det så ud, så er billederne nu online

Hvem er klogest, en blæksprutte eller en hund?

05-02-2020 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny forskning har kigget på antallet af hjerneceller i en blæksprutte. Resultatet vil nok overraske mange

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.