Foråret bringer lunere temperaturer, længere gåture og mere tid i naturen med vores firbenede venner. Det betyder dog også, at flåterne vågner op og begynder deres jagt på blod. Flåter kan overføre farlige sygdomme som borrelia og hjernebetændelsen TBE, og derfor er det vigtigt at tage sine forholdsregler for at beskytte både sig selv og sin hund.
Flåter er mere aktive i de varme måneder
Flåter trives særligt i fugtige og skyggefulde områder som skove, enge og højt græs. Når temperaturen når omkring 5 grader, bliver de aktive og søger efter værter, de kan bide sig fast på. Hunde er særligt udsatte, da de færdes tæt på jorden, hvor flåterne typisk sidder på græsstrå og buske, klar til at hoppe over på en forbipasserende vært.
Efter en tur i naturen er det derfor vigtigt at undersøge sin hund grundigt. Flåterne sætter sig ofte på steder, hvor huden er tynd, såsom i lysken, omkring øjnene, bag ørerne eller mellem tæerne. Hvis en flåt fjernes hurtigt, mindskes risikoen for, at den når at overføre sygdomme.
Forebyggelse er den bedste beskyttelse
For at beskytte din hund mod flåter er der flere forebyggende tiltag, du kan tage:
Sådan fjerner du en flåt korrekt
Hvis du opdager en flåt på din hund, er det vigtigt at fjerne den hurtigt og korrekt for at minimere risikoen for infektion. Brug en flåttang eller pincet til at tage fat helt nede ved huden, tæt på flåtens hoved. Træk forsigtigt så du sikrer, at hele flåten kommer med ud.
Hvis din hund efter et flåtbid bliver sløv, mister appetitten eller får feber, bør du straks kontakte dyrlægen. Symptomerne kan være tegn på flåtbårne sygdomme som borrelia eller anaplasmose, der kræver behandling.
Hold din hund flåtfri hele sæsonen
Flåtsæsonen strækker sig fra det tidlige forår til langt ind i efteråret, og det er derfor vigtigt at være opmærksom i flere måneder. Ved at tage de rette forholdsregler kan du sikre, at din hund får en tryg og flåtfri sæson, så I sammen kan nyde naturen uden bekymringer.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
Skovflåter har vi ikke set så meget til de sidste par måneder, men når frosten løsner sit greb i jorden og temperaturen stiger en smule, vil de igen blive aktive og klar til at bide sig fast i både hunde og mennesker. Vi ser lidt nærmere på, hvad flåten egentlig er
Som hundeejer har du sikkert tit surfet rundt på nettet for at få svar på spørgsmål om alt fra vacciner til pelspleje, motion, flåter og meget andet, der kan bekymre i hverdagen. Nu er en helt ny webside dukket op, hvor rigtig mange af disse spørgsmål bliver behandlet – oven i købet ret detaljeret. Siden hedder langthundeliv.dk.
I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.
Hvor slemt er det egentligt? Overdriver lægerne ikke faren en smule? Hvor mange bliver egentlig smittet om året? Vi prøver at besvare nogle af disse spørgsmål i dagens artikel om mennesker og borreliose.
Flåter er på fremmarch i Skandinavien, og særligt hundeejere, der færdes i naturen med deres hunde, bør tage forholdsregler
Engflåten er fundet på en død guldsjakal, men den er endnu ikke fundet i naturen. Derfor mener biolog Martin Sciuto, at hundeejere kan tage det roligt. Er hunden i forvejen beskyttet mod flåter, er der ingen fare ved engflåten
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse