Så snart termometeret viser plusgrader, begynder flåterne at blive aktive rundt omkring i det danske land. Har man hund, er det derfor nu, at man så småt skal begynde at overveje, om hunden er tilstrækkeligt beskyttet mod flåtangreb og ikke mindst den farlige borrelia-bakterie. Bakterien kan nemlig medføre feber, smerter, haltheder og i værste fald kroniske nyreproblemer hos hunde. Borreliose Borreliose er en af de hyppigste flåtbårne sygdomme i Norden, og 3 ud af 4 danske hundeejere (75 pct.) bekymrer sig i høj eller nogen grad for, om deres hund smittes med borrelia. Alligevel gør knap hver tredje hundeejer (31 pct.) ikke noget for at forebygge flåter på deres hund, men nøjes med at fjerne flåterne, når de ser dem på hunden. Flere og flere tilfælde Antallet af både flåter og borreliose-tilfælde er stigende, og det anslås, at op mod hver femte flåt i Danmark er inficeret med borrelia. Studier har ligeledes vist, at mellem 15-20 pct. af de danske hunde på et tidspunkt har været smittet med borrelia. Derfor bør man holde godt øje med sin hund, hvis den færdes i naturen, fortæller Per Moestrup Jensen¸ Lektor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Zoologi og Botanik, Københavns Universitet: ”Det er altid en god ide at tjekke hunden for flåter, når man kommer hjem, så man kan få dem fjernet, men man skal være meget opmærksom, da flåterne kan være svære at få øje på i hundens pels og øregange. Det vigtigste er, at flåten ikke når at bide sig fast, for når den først har gjort det, er der risiko for, at hunden kan blive smittet.” Forebyggelse Det er muligt at vaccinere sin hund mod borrelia, men nogle hunde har mere gavn af vaccinen end andre, fortæller dyrlæge Finn Jørgensen, som er fagspecialiseret dyrlæge og indehaver af Centrum Dyrehospital i Rødovre: ”Det er ikke alle hunde, som har brug for at blive vaccineret mod borrelia, men færdes hunden jævnligt i skoven, eller områder med højt græs eller krat, kan det være en god idé at overveje at lade sin hund vaccinere inden flåtsæsonen, så man er på den sikre side. Hvis man nøjes med flåtforebyggende behandling, skal behandlingen påbegyndes i det tidlige forår, når frosten forsvinder, og man skal fortsætte kontinuertligt gennem hele sæsonen indtil det sene efterår, når flåterne igen bliver inaktive. /pressemeddelse fra Merial Norden A/S
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse