Fem tips til løbetræning med hunden

17-09-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ud af fem danske hunde er overvægtige, men efterårets orienteringsløb, hvor både hund og ejer kan motionere sammen, skal være med til at styrke helbredet. Få fem råd til løbetræning med din firbenede ven

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Danmark anslås det, at næsten en halv million familier har hund, men en femtedel af de firbenede følgesvende bliver overvægtige. Det viser et studie fra Københavns Universitet. Løb, hvor hunde deltager på lige fod med deres ejere, er derfor en god måde at komme i form efter en doven sommer med for mange godbidder og for lidt motion. Det skriver Virbac i en pressemeddelelse. 

– Hver femte danske hund vejer for meget, og vi ser desværre, at tallet er stigende, og langt de fleste tilfælde skyldes en kombination af for meget mad og for lidt motion. Vi vender derfor i år tilbage med vores velgørenhedsløb for både hundepoter og hundeejere, der ud over samværet også støtter udsatte børn og unge, fortæller Sarah Appel, marketingschef hos Virbac Danmark, som står bag arrangementet.

Fem gode råd før du tager hunden med på løbetur
Om man deltager i forskellige løb med sin hund eller ej, gælder det både for hund og ejer, at det er vigtigt at komme godt fra start, når man snører løbeskoene. Som opvarmning til motionsløb giver Sarah Appel fem råd til en god oplevelse, hvis man planlægger at gøre menneskets bedste ven til en del af løbetræningen.

  1. Besøg dyrlægen: Vi anbefaler et helbredstjek hos dyrlægen som det første. Her bliver hunden tjekket for at sikre sig, at alt er optimalt, før I går i gang med løbeturene og sætter tempoet i vejret.
  2. Husk lydighedstræning: Alle hunde elsker som udgangspunkt at løbe, men lydighedstræning kan være et godt fundamentet for at minimere stress og opnå en positiv løbeoplevelse for din hund.
  3. Spis korrekt: De fleste hunde kan fortsætte på den samme kost, hvis de blot løber en eller to korte ture om ugen. Har I flere løbepas end det, er et fodertjek en god idé. Du kan altid spørge din dyrlæge til råds om optimal ernæring.
  4. Følg et løbeprogram: At starte med at løbe uden at følge et løbeprogram er en af de mest klassiske begynderfejl, som mange hundeejere begår. Konsekvensen er typisk fibersprængning i lårene og ødelagte korsbånd.
  5. Køl ned: Afslut gerne løbeturen med at gå lidt, fordi det fremmer restitutionen. Fordelen er også, at din hund langsomt sænker sit adrenalinniveau. Udstrækning er også en god måde at køle ned på, både for dig og din hund.

Læs også

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Blogindlæg: Forhindringsløb med hund - er det noget for os?

09-05-2024 08:26, af Anne Cecilie Sohl

Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Dagens Læserfoto: Så er der sneboldkamp

08-12-2020 07:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Denne flok golden retrievere nyder tyrdeligvis at tumle i sneen, som var de børn, der var sluppet løs i årets første sne. Billedet er taget af Palle Rudebeck

Gilpa

Underholdende test af K9 biathlonbane

09-04-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Lilleskov Hundedage løber af stablen på Rosenholm Slot 31. maj til 2. juni, er det blandt andet med et stort K9 Biathlonløb. I weekenden blev flere af forhindringerne testet

Aftenskole går i hundene i Aalborg

03-10-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Aalborg har virkelig lagt sig i selen for at arrangere alletiders hundedag. Det er på lørdag.

QUIZ: Hvor mange hunde i disse racer kommer til EDS

08-05-2023 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Nu er der 10 dage til EDS. Det markerer vi ved at der hver dag indtil det går løs i Herning kommer en quiz her på hunden.dk, der handler om European Dog Show. Her får du den første, hvor du skal gætte, hvor mange hunde, der er tilmeldt i disse racer. Den er nok lidt svær, men så får du da et indtryk af, hvor mange hunde, der kommer 

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

HUNDEN er sluppet løs

19-04-2023 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er HUNDEN igen på gaden, og den skulle ramme alle postkasser hos DKK's medlemmer i dag og i morgen. Her er lidt om, hvad du kan læse om

Løse knæskaller hos hund

17-02-2019 08:45, af Astrid Gerd Holtet

Knæskaller der ”går af led”, også kaldet patella luksation, er et almindeligt problem, som især ses hos mindre hunderacer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.