Fedtknuder, som også kaldes for lipomer, er en samling af fedtceller, der vokser og danner en tydeligt afgrænset knude. Ofte dannes disse fedtknuder i bindevævet under huden, men kan opstå rigtigt mange forskellige steder i kroppen. Knuderne kan variere i størrelse, og kan spænde fra under en centimeter i diameter til meget store knuder.
En velafgrænset knude
Ligger fedtknuden under huden, vil den typisk ses som en større eller mindre hævelse. Rører man ved den, vil den føles som en glat og velafgrænset knude, som kan skubbes lidt frem og tilbage under huden. Knuden bør ikke være varm, øm eller have sår på overfalden.
Kan være til gene for hunden
I mange tilfælde vil hunden ikke have nogle symptomer som følge af fedtknuden. Hvis knuden har en placering eller en størrelse, der begrænser hundens bevægelse, eller hvor den trykker på vigtige strukturer, kan der dog ses forskellige symptomer. Dette kan for eksempel være hvis hundens bevægelighed er begrænset af knuden, eller at hunden virker generet af den.
Det er vigtigt at få knuden tjekket
Fedtknuder er i sig selv ufarlige, men er de til gene for hunden som følge af placering eller størrelse, kan man vælge af fjerne dem med en operation.
Det er dog vigtigt altid at få undersøgt hunden, hvis du finder en knude. Det skyldes at flere alvorlige og behandlingskrævende kræftformer, kan ligne fedtknuder. Ved at tage en vævsprøve ud fra knuden, og undersøge hvilke celler den er dannet af, kan man afgøre, hvorvidt det er en fedtknude eller ej.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Nogle gange kan en badetur få en træls afslutning, hvis man løber ind i en brandmand – og det gælder både for hunde og mennesker
På Store Hestedag er der to forskellige opvisninger med schæferhunde, som begge viser racen store alsidighed
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse