Døv hyrdehund lærer tegnsprog

12-04-2021 09:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Peggy mistede hørelsen, mistede hun også evnen til at arbejde som hyrdehund. Den evne er nu genfundet, da hun har lært at forstå tegnsprog

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I Norfolk i England løber en glad hund rundt og hyrder får sammen med to andre hunde. Det er der såmænd ikke noget overraskende i, men den glade hund, som hedder Peggy og er 10 år, er faktisk døv og arbejder nu kun med håndsignaler.

I julen 2018 blev Peggy overleveret til RSPCA af sin daværende ejer, da hun ikke længere kunne hyrde efter at have mistet hørelsen.

Men på internatet var der ekstra travlhed på grund af julen, og der var derfor ikke plads til den arbejdsomme hund på internatet.

Medarbejderen Chloe Shorten kastede sin kærlighed på den dengang otte år gamle hund, og hun valgte at adoptere hende.

– Vi vidste, at hun gerne ville arbejde. Derfor begyndte vi at træne hende op til at hyrde uden at være afhængig af at kunne høre vores stemmer, fortæller hun til bbc.com.

– Vi begyndte med at lære hende at kigge efter os for at opdage håndsignalerne, og vi brugte masser af gentagelser i vores træning af hende. Det tog rigtig lang tid, men nu er hun så vidt, at hun faktisk kan hyrde ved hjælp af håndsignaler, fortsætter Chloe Shorten.

På grund af sin fremskredne alder arbejder Peggy ikke fuld tid på marken, men får lov til at arbejde så meget, som hun orker.

Og heldigvis er hun rigtig glad for igen at kunne gøre nytte i marken.

– Hun er et levende bevis på, at man faktisk godt kan lære en gammel hund nye tricks, slår Chloe Shorten fast.

Læs også

Træn hundens smidighed: 5 gode råd

17-10-2021 09:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere hunde rammes af stivhed og smerter i led. Derfor er det en god ide at træne smidighed

Hvordan lærer hunde? – Habituering/tilvænning

22-10-2017 11:50, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan lære på flere forskellige måder – den ene er habituering. Vi ser nærmere på, hvad der ligger bag dette begreb! 

Din tilbagevenden til arbejdspladsen kan forårsage stress hos din hund

07-03-2022 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring

Artikel i HUNDEN nr. 2 i fuld længde

19-02-2018 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den seneste udgave af HUNDEN var noget af teksten faldet ud af en af artiklerne. Derfor får du muligheden for at læse hele artiklen om Den gode start - om socialisering og miljøtræning, her på nettet

Forskning: Hvalpehold gør hunden mere trænbar

12-04-2022 12:40, af Astrid Gerd Holtet

Studie fra Spanien viser at hunde bliver lettere at træne, hvis de deltager på et hvalpehold, samt at en række adfærdsproblemer kan forebygges med tidlig træning

Træning på hundens præmisser

05-10-2020 08:26, af John Frank Ahm

Hundetræning skal være sjovt for både hund og fører. Træning, der ikke er sjov er bare endnu et punkt på pligtlistens uendelige mængde af to-do’s. Noget der skal overstås. Sjov træning er bare så meget mere givende for både hund og fører og timen med din hund bliver en oase med afslapning og smil, som et tiltrængt timeout i vores ellers hektiske verden

Hvid schweizisk hyrdehund og dogo canario godkendt

12-08-2011 13:10, af Tine Luther
Dansk Kennel Klubs moderorganisation, FCI, har godkendt de to racer endeligt.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader