I Norfolk i England løber en glad hund rundt og hyrder får sammen med to andre hunde. Det er der såmænd ikke noget overraskende i, men den glade hund, som hedder Peggy og er 10 år, er faktisk døv og arbejder nu kun med håndsignaler.
I julen 2018 blev Peggy overleveret til RSPCA af sin daværende ejer, da hun ikke længere kunne hyrde efter at have mistet hørelsen.
Men på internatet var der ekstra travlhed på grund af julen, og der var derfor ikke plads til den arbejdsomme hund på internatet.
Medarbejderen Chloe Shorten kastede sin kærlighed på den dengang otte år gamle hund, og hun valgte at adoptere hende.
– Vi vidste, at hun gerne ville arbejde. Derfor begyndte vi at træne hende op til at hyrde uden at være afhængig af at kunne høre vores stemmer, fortæller hun til bbc.com.
– Vi begyndte med at lære hende at kigge efter os for at opdage håndsignalerne, og vi brugte masser af gentagelser i vores træning af hende. Det tog rigtig lang tid, men nu er hun så vidt, at hun faktisk kan hyrde ved hjælp af håndsignaler, fortsætter Chloe Shorten.
På grund af sin fremskredne alder arbejder Peggy ikke fuld tid på marken, men får lov til at arbejde så meget, som hun orker.
Og heldigvis er hun rigtig glad for igen at kunne gøre nytte i marken.
– Hun er et levende bevis på, at man faktisk godt kan lære en gammel hund nye tricks, slår Chloe Shorten fast.
Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion
Hunde har let ved at lære visuelle eller duftbaserede kommandoer, mens verbale kommandoer er svære for dem at lære
Hunde kan lære på flere forskellige måder – den ene er habituering. Vi ser nærmere på, hvad der ligger bag dette begreb!
Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her
En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring
Nyt finsk studie viser, at hunde, der bliver trænet, har mindre risiko for at blive præget af frygt senere i livet. Men andre ting spiller dog også ind
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste