Noget af det man hører oftest, når man snakker med de udenlandske dommere til danske hundeudstillinger, er, at det er særdeles velfungerende og godt arrangerede udstillinger. Den ros kan naturligvis forklares med, at de blot vil være høflige, men måske er der noget om snakken. I hvert fald hvis man skal opfatte WDS i Holland som et billede på, hvordan udenlandske udstillinger kører.
Det netop overståede show i Holland får kritik fra flere sider. Der var ganske enkelt for mange mennesker og hunde på for lidt plads. Derudover var der alt for meget, der ikke var styr på. Vi har derfor fået en øjenvidneberetning fra Lykke Due Bohn, som langt fra var tilfreds med sikkerheden for både hunde og mennesker.
Ingen lyttede
– Vi deltog kun i special udstilling lørdag og wds om søndagen. Lørdag var nogenlunde ok. Man kunne finde frem til hal og ring fra parkeringspladsen, og der var ikke så meget ventetid ved indgang. Der var mange mennesker og der var lidt problemer med at finde plads ved ringside eller bare i nærheden af ringen, men efterhånden som folk forsvandt blev der bedre plads og det var ok, fortæller hun.
På Facebook fortæller andre dog om, at lørdagen også var kaotisk flere steder på udstillingen. Som kommentar til en artikel fra mandag, skriver Mette Blach:
– Torsdag ved Bennelux Winner skulle vores sloughi hvalp i BIS hvalp. Her ventede hvalpene 1,5 time i prejudging ringen. Inden de kom ind i Storring. Det er rigtig rigtig lang tid.
Fredag havde vi Euro Sighthound. Der var fin plads og alt fungerede. Stor ring var nede ved de almindelige ringe. Et par hunde uden opsyn blev endda konfiskeret, så vi oplevede et meget opmærksomt personale.
Lørdag WDS. Her sad vi som sild i tønde. Allerværst var det i Hal 9 hvor sloughi ringen var i nederst hjørne, med kun adgang fra en side. Det var umuligt at se ringen og man kæmpede sig frem.
Vi havde fat i en sikkerhedsmand, som var bekendt med problemet i hal 9 og han havde advaret de ansvarlige om de katastrofale forhold i hal 9. De ville ikke lytte til ham. Tør slet ikke tænke på hvis redningsmandskab skulle igennem.
Kaotisk søndag
Beskrivelsen af lørdagens tilstande i hal 9, ligner meget Lykke Due Bohns oplevelser fra søndagen, som ifølge den rutinerede udstiller var under al kritik.
– Søndag var kaos. Man kunne ikke følge skiltene ind. Faktisk skulle vi gå en ret lang omvej for at blive lukket ind, og det på trods af vi kig lige forbi hovedindgangen og nemt kunne være kommet ind til vores hal den vej. Inde i hallerne var ALT kaos. Det var SÅ mange mennesker og med alt det meget udstyr som nogle har med var det ganske umuligt at komme frem. Flere steder skulle du gå imellem burer, trimmeborder og løse hund, og der var måske ikke mere end 70-80 cm du kunne gå på. Faktisk var der flere steder, hvor det ikke var muligt at have hunde på din side, men hvor den skulle gå foran eller bagved. Hundene var mega stessede for manges vedkomne. Det kunne man bl.a. se på de mange tynde hundelorte der lå og flød flere steder, siger hun og fortsætter:
– Jeg tænker, at i tilfælde af brand, havde det kostet både hunde og menneskeliv, da det var stort set umuligt at komme frem og tilbage, og slet ikke ud i et højt tempo. Det var kaotisk og faktisk ikke ret sjovt at være med. Vi var også i Leipzig sidste år, og selv om der også var mange hunde der, var det slet ingen ting sammenlignet med. Faktisk var der på min race Tysk Pinscher tilmeldt flere sidste år, end i år.
Lykke Due Bohn mærkede også på sin egen hund, at forholdene langt fra var optimale i Amsterdam.
– Jeg forstår godt det er 'sejt' at man kan få tilmeldt 33.000 hunde, men det er ikke ok, når det går ud over hundene og deres velvære. En så stor udstilling er i forvejen stressende for dem, men de her forhold gør det ikke bedre. Vores havde faktisk kastet op i buret, efter hun havde været i ringen. Det har vi aldrig oplevet før, fortæller hun.
Hunden.dk har forsøgt at få en kommentar fra arrangørerne, men det er endnu ikke lykkes. Vi vil gerne forholde dem kritikken og høre deres side af sagen. Vi fortsætter naturligvis med at forsøge at fange dem.
Så kom sidstedagen på WDS for vores kære hundetosser, som de kalder sig selv, og sikke en afslutning, de fik
Lørdag stod i specialklubbernes tegn med masser af succes for de danske deltagere
Udstilling af terrier, hønsehunde og gode oplevelser i Brno. Fredagen på WDS var slet ikke så tosset
Så er der billeder fra Bornholm. Her får du linket til dem
Dagens afsluttende konkurrence, Best in Show, blev rundet af med en flot præsentation af de 10 gruppevindere.
Tidligere på dagen blev World Dog Show 2018 bjæffet i gang i Amsterdam. Er du dernede, hører vi gerne fra dig
Store Ring er tilbage på sin vante plads til DKK's udstilling i Roskilde, hvor aktiviteterne allerede startede tidligt med juniorhandlerkonkurrencer. Udstillingen byder på masser af spændende oplevelser for hundeentusiaster.
For anden dag i træk blev BIS-vinderen i Roskilde fundet i gruppe fem, da den store alaskan malamute Falgreens Autumn Storm tog sejren lørdag
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Påsken byder på hygge og god mad, men for din hund gemmer højtiden desværre også på skjulte farer
Mange hunde ender med at have et lidt belastet forhold til koste, sneskovle og ikke mindst støvsugeren. For nogles vedkommende begynder det dårlige forhold allerede i hvalpetiden, for andre opstår problemet senere og uden at vi måske helt er opmærksomme på, hvad der er sket