Mens Winnie Vestergaard rejser landet rundt i medierne grundet sit vanvittige projekt om at gennemføre et K9 Biathlon som blind, løber der en mand rundt i USA, som heller ikke er bange for at kaste sig ud i udfordringer trods synshandikap.
I gymnasietiden var Thomas Panek en flittig sportsudøver, som især gjorde sig i terrænløb. Da han rundede de 20 år, begyndte han at miste synet, og langsomt måtte han indse, at løb i terrænet var alt for udfordrende, og derfor kastede han sig over almindelig løb. Det fortæller han blandt andet om i podcasten, Working for the run.
Her fortæller han også, hvordan han fandt ud af, at han bare skulle følge efter løberen foran sig, og så gik det fint.
– Men folk kunne ikke forstå, at jeg aldrig vandt. De kunne se, at jeg løb hurtigt, men jeg overhalede ikke dem, der løb foran mig, fortæller han.
Senere fandt han ud af, at man kunne løbe med et andet menneske, som kunne dirigere ham. Det bragte stor lykke, da han pludselig kunne løbe op til sit potentiale og gennemføre lange løb som for eksempel maraton.
Der var dog et par problemer med at løbe med andre mennesker. Man skulle hele tiden finde et menneske, der gad løbe, når man selv havde lyst og på de lange distancer kunne det også blive irriterende med en anden løber.
– Når man løber de lange distancer, er det som at have en passager på bagsædet, der hele tiden fortæller, hvilken vej man skal, lyder det fra Thomas Panek.
Derfor kom han på ideen med at løbe med førerhunde. Og i foråret 2019 blev han den første blinde løber til at gennemføre et halvmaraton kun med hjælp fra førerhunde.
Til løbet havde Thomas Panek tre hunde, der afløste hinanden som førerhunde. Den tredje og sidste hund, som førte ham i mål, var hans egen pensionerede førerhund Gus.
– Det var fantastisk, det kunne lade sig gøre, men jeg var faktisk nervøs for, om jeg ville vide, hvornår jeg kom i mål. Jeg havde jo ikke trænet Gus til at vide, hvor målstregen var. Men da jeg nærmede mig målet, var jeg ikke i tvivl, da publikum jublede og råbte på Gus. Det var helt fantastisk, husker han.
Udover at løbe med hunde, er Thomas Panek selv direktør i Guiding Eyes for the Blind, der træner hunde til at blive førerhunde og nu altså også hunde til at løbe med blinde, og selvom man skulle tro, det var svært for hundene, så mener Panek, at det ligger helt naturligt for dem.
– En hunds arbejdstempo passer faktisk meget godt til mennesket joggetempo. Hunden er bygget til at løbe, mens vi andre ligner klovne, der er ved at vælte, når vi løber. Derfor udnytter vi sådan set bare hundens naturlige tempo, når vi træner hunde til at løbe med blinde, siger han.
Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage
Det er lidt et mysterium, hvad der skete ved Dianalund torsdag morgen, hvor en hund var blind passager i et tog
...... Så kan du hjælpe tre dyrlægestuderende med deres speciale
Løb med forhindringer (K9 Biathlon) bliver mere og mere populære i disse år. Det er en sjov sport og kan være en skøn fælles oplevelse at få med sin hund. Men hvis det skal være en succes, er der en række ting, man bør tænke over, inden I tager afsted.
Et eller andet sted må vi være ærlige og indrømme over for os selv, at vi lever i et lille smørhul. Vi har ingen tornadoer, ingen flodbølger, ingen tigere eller løver osv. Det eneste farlige dyr, vi har, er hugormen. Vi møder den sjældent, da den er sky og fortrækker, når den hører os komme. Men fra tid til anden går det alligevel galt, og vores hunde bliver bidt. Her er, hvad du bør vide om hugorme og deres bid.
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Lørdagen blev en varm, solrig og dejlig dag i Roskilde. Her kan du se lidt billeder fra dagen
Lørdag sikrede Michael Eifer og Echo sig verdensmesterskabet i lydighed klasse 1 for belgiske hyrdehunde. Det er første gang nogensinde en dansker vinder et VM for belgiske hyrdehunde
Så er det blevet lørdag i Vejen. Her er en oversigt over, hvor du finder de forskellige racer
Den amerikanske fodboldspiller Lucky Whitehead fik sig en grim overraskelse, da han forleden kom hjem. Indbrudstyve havde ikke alene stjålet værdigenstande, men de havde også stjålet fodboldspillerens pitbullhvalp kaldet Blitz.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse