Heidi og Bertha har snart 10-års jubilæum som bruger og førerhund. De er et trofast makkerpar, følges ad til næsten alt og har tilbagelagt mange kilometer. Derfor har de også et ganske særligt bånd.
– Bertha og jeg har et tæt et samarbejde, så vi forstår hinanden og ved, hvad hinanden tænker. Jeg kan nærmest bare nøjes med at tænke tanken og ikke give så mange instrukser, fordi vi er så forbundne. Bertha er en fantastisk førerhund og en berigelse i mit liv, siger Heidi Madsen.
Kollision med lygtepæle, en bule i panden og skrammer på skinnebenene var hverdag for Heidi, inden hun fik Bertha, der er en uundværlig støtte i hendes hverdag. Bertha er nemlig dygtig til at føre Heidi uden om forhindringer og give hende tryghed, når hun færdes i trafikken. Heidi har stor tillid til, at hendes firbenede hjælper passer på hende og får hende sikkert fra A til B.
Derfor har Bertha modtaget prisen som Årets Førerhund 2024.
Prisen uddeles i samarbejde mellem Dansk Blindesamfund, Landsforeningen af Førerhundebrugere og TV-vært Felix Smith til en førerhund, der har gjort en væsentlig forskel for sin bruger og bidraget til, at brugeren kan færdes frit.
– Hver dag yder de firbenede følgesvende en imponerende indsats og går bogstavelig talt forrest i kampen for frihed. De finder trapper, døre, stole, går ind og ud ad tog og busser og fører i det hele taget blinde og stærkt svagsynede trygt frem i livet. Den indsats fortjener en pris, siger Ask Løvbjerg, formand for Dansk Blindesamfund.
Vinderen er
Fun fact
Bertha hopper ud i midtergangen af bussen, når hun hører det rigtige stoppested bliver annonceret i højtaleren.
Om prisen "Årets Førerhund"
Prisen uddeles for første gang i 2024.
Alle har kunnet indstille en førerhund – brugeren selv, familie og venner. En fagjury har derefter udvalgt tre førerhunde blandt de indstillede og Danmark har via sociale medier kunnet stemme frem mod førerhundens dag.
For at blive nomineret til Årets Førerhund skal førerhunden være certificeret efter internationale standarder som f.eks. IGDF. Dette garanterer førerhundens kvalitet og træningsmetoder.
Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse
Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.
Hvad skal der til for at lykkes som succesfuld virksomhed i hundebranchen anno 2024? Og hvordan griber man som virksomhedsejer bedst et presset marked an?
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.
Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.
I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.